Forum » Slo-Tech » Posranec?
Posranec?
MrStein ::
Ker se ta beseda enkrat briše, drugič ne, bi prosil za razlago, zakaj je enkrat taka žalitev sogovornika sprejemljiv harvardski, pardon, ST nivo, drugič pa ne.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
klemenSLO ::
Morda v temi 'Težave z zadrževanjem blata' ne bi bila brisana
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
dzinks63 ::
Če kaj takega opaziš, je za to namenjena tema: opozori moderatorja
Drugače pa moderatorji niso vedno prisotni, sedaj je tudi čas dopustov in jih nekaj manjka in tudi niso vsi za vse oddelke pristojni, tako da se moderira, kolikor se da. Čisto kamot se zgodi, da kakšen post ni pobrisan, čeprav bi kot tak moral biti.
Drugače pa moderatorji niso vedno prisotni, sedaj je tudi čas dopustov in jih nekaj manjka in tudi niso vsi za vse oddelke pristojni, tako da se moderira, kolikor se da. Čisto kamot se zgodi, da kakšen post ni pobrisan, čeprav bi kot tak moral biti.
Mipe ::
Mislim, da je beseda sprejemljiva, v kolikor se nanaša na poslanca, in nekoliko manj v primeru sogovornika.
No, ravnanje moderatorjev je ravno obratno.
Saj je tam že bilo, zato pa sprašujem.
Če kaj takega opaziš, je za to namenjena tema: opozori moderatorja
Saj je tam že bilo, zato pa sprašujem.
Če se briše napačno postavljena vejica, se naj briše tudi to:
Ti posranec hinavski
(tema ni o državnem zboru )
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Blum ::
Po mojem mnenju naj bi bil vsak udeleženec foruma vljuden ter obziren do drugih in naj bi se obnašal primerno oz. tako, kot bi želel, da se drugi obnašajo do njega. Beseda posranec vsekakor ni na tem nivoju v nikakršni obliki rabe. Toda to je le moje mnenje in to na spletu nič ne šteje.
Motiti se je človeško.
Žalitev imenovati resnica je žalitev za resnico.
Motiti se je človeško.
JanezH ::
Drugače je tudi drekober zelo lepa slovenska beseda http://razvezanijezik.org/?page=drekober
Cervantes ::
SSKJ zadevo tretira takole:
posránec -nca m (á) vulg. kdor je umazan z blatom, iztrebki: umila je malega posranca in ga dala spat // bojazljiv, strahopeten človek: kdo bi se bal takega posranca / kot psovka ali se bojiš, posranec?
Torej ja, vulgarno. Ergo ma de se briše.
Helikopterju pa zrakomlat?
Imaš očitno neke zagorske korenine
posránec -nca m (á) vulg. kdor je umazan z blatom, iztrebki: umila je malega posranca in ga dala spat // bojazljiv, strahopeten človek: kdo bi se bal takega posranca / kot psovka ali se bojiš, posranec?
Moj stari ata je raztepovalcu gnoja rekel drekomlat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
D3m ::
SSKJ zadevo tretira takole:
Moj stari ata je raztepovalcu gnoja rekel drekomlat.
torej, ko določeni osebek foruma nekoga primerja z "idiot" se mora tudi brisati pa čeprav se ne?
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Blum ::
OT glede na prejšnje poste: Po mojem mnenju bi se brisalo uporabnika, če ni sposoben uporabljati normalne slovnice na javnem in resnem forumu (ter upoštevati pravil).
Dr_M ::
Kaj, a i "idiot" je tudi vulg. ?
Če meni tršica reče, da sem idiot, a je vredu, de jo skenslam?
Če meni tršica reče, da sem idiot, a je vredu, de jo skenslam?
floyd1 ::
V ST temi o sestrelitvi Boeinga nad Ukrajino so padale tudi opazke "debili, kot si ti" itd, pa ni nihče ukrepal. Letelo pa je direktno na sogovornika.
Se mi neljubi it gledat na SSKJ, ampak "debil" bi znal biti terminus technicus, ne vulg.
No, ne vem.
No, ne vem.
Mavrik ::
MrStein: Prepovedano je žaljenje kot akt z namenom - posamezne besede so samo medij in samo gledanje posameznih besed nekega teksta ne določa žaljivosti.
The truth is rarely pure and never simple.
Torej nekoga "mimogrede" označiti kor posranec v stavku, ki ima sicer drug smisel, je OK?
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V Sloveniji ni nepotizma ali korupcije v JUOddelek: Problemi človeštva | 4488 (3278) | next3steps |
» | facebook je javni kraj ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23479 (20425) | Invictus |
» | Dovoljena razžalitev - zakonOddelek: Problemi človeštva | 1659 (1420) | St235 |
» | Botnet TDL-4 prinaša lepe denarjeOddelek: Novice / Kriptovalute | 6907 (5123) | RejZoR |