Forum » Operacijski sistemi » Kako posharat ISDN modem???
Kako posharat ISDN modem???
kuntek ::
Kako sharati ISDN modem (Gigaset 4170) preko mreže? Nočem sharati internet povezave ampak modem fizično, tako da bi ga bilo možno uporabljati tudi iz drugih računalnikov tako, da bi uporabniki lahko klicali na xyxy številke???
Cokolesnik ::
Te možnosti v WinXP ni, zato jo najverjetneje tudi ni v Win9x, WinME ali Win2000. Mogoče pa je souporabljati tiskalnik.
Tiskalnik jaz uporabljam za marsikaj, za tiskanje in izdelavo macje pastete s koscki zelenjave.
Salo na stran. Te moznosti res ni v WinXP, ce pa pogledas nastavitve tiskalnika, pa tam takoj zasledis opcije za souporabo tiskalnika.
Mogoce pa obstaja kak program, ki bi omogocal, to kar zelis. O tem naj pove kdo drug, lahko pa poskusis tudi sam z iskanjem po Googlu in pod kljucne besede vneses: share modem ali pa tole: modem sharing software.
Salo na stran. Te moznosti res ni v WinXP, ce pa pogledas nastavitve tiskalnika, pa tam takoj zasledis opcije za souporabo tiskalnika.
Mogoce pa obstaja kak program, ki bi omogocal, to kar zelis. O tem naj pove kdo drug, lahko pa poskusis tudi sam z iskanjem po Googlu in pod kljucne besede vneses: share modem ali pa tole: modem sharing software.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
Naj še dodam nekaj stvari. Na Win2000 Server-ju (kompleten SBS2000) imam v Control panelu Shared modem service s katerim lahko pošeraš modeme in jih potem uporabljaš tudi na drugih mašinah (instaliraš klienta in stvar dela). Problem nastane pri ISDN modemih (karticah), ki pa v računalniku niso kot modem ampak kot "network adapter" (mrežna kartica) in jih enostavno ne vidim v Shared modem services (imam eno notranjo ISDN kartico ASUSCOM in tudi modem na USB, ki sem ga dobil zraven paketa ISDN 501). Kaj lahko še storim???
Jaz bi na tvojem mestu potem kupil analogni 56k modem, ki ne deluje veliko pocasneje kot ISDN in potem bi brez tezav to nastavil kot ti pises.
Moras pa imeti vmesnik ali tak ISDN modem, ki omogoca priklop analogne naprave.
Moras pa imeti vmesnik ali tak ISDN modem, ki omogoca priklop analogne naprave.
Pošerat analogni modem sploh ni problem. Samo jaz rabim ISDN modem, ker se z njim priključim na računalnike, ki imajo tudi ISDN modem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ISDN modemiOddelek: Pomoč in nasveti | 1274 (1026) | balz |
» | 3Com USR ISDN Pro TaOddelek: Strojna oprema | 1821 (1480) | Wad@ |
» | ISDNOddelek: Omrežja in internet | 1610 (1505) | Cokolesnik |
» | USB ali com portOddelek: Pomoč in nasveti | 1857 (1643) | cekr |
» | 3Com ISDN pro TA modem - neskončni problemiOddelek: Strojna oprema | 1457 (1157) | Dr.Miha |