» »

ISDN

ISDN

Hobit 02 ::

LP.Imam slabe izkusnje z delavci iz telekoma ki ne vejo nic.
Zanima me naslednje:Priklopili so nam ISDN sedaj pa imam problem kako se naj povezem na internet z svojim uporabniskim imenom in geslom ki sem ga imel ze prej.Z bratom imava vsak svoj racunalnik in sva povezana preko mreze.Ali se da kakorkoli naredit naslednje:da bi se ta ena linija 64k razdelila na dve liniji 2 krat po 32k tako da bi jaz lahko sel na internet preko svojega isdn modema sedaj mora biti glaven racunalnik vedno prizgan(host).Ali se ne da nekaj kupit kar bi to 64k razdelilo na 2*32k in potem bi vsak koristil svojo linijo brez skrbi pod svojim imenom in geslom?Upam da me bo kdo razumel in mi pomagal

Cokolesnik ::

najboljse da pobrskas po tem forumu, ker so o tem ze veliko pisali.

na hitro pa takole: v operacijskem sistemu, ki ga imas, moras narediti novo povezavo, ko racunalniku poves, kam naj se povezuje, na katero tel. stevilko, s kaksnim up. imenom in geslom. seveda moras imeti prikljucen ISDN modem.

Taksna delitev linije, kot jo navajas ti, ni mogoca. lahko pa se oba povezujeta neodvisno en od drugega hkrati z 64k, ce imas 2 ISDN modema. ena varianta je tudi taksna, da imas en ISDN modem (ki ima analogni izhod), in se en analogni modem - potem se en uporabnik povezuje z ISDN modemom, drug pa z analognim (hitrost je malo manjsa) modemom, a se vedno se oba povezujeta (seveda tudi hkrati) neodvisno en od drugega. Kvaliteten ISDN modem z analognim izhodom je 3COM-ov Termimal adapter.

Ce bi za povezovanje na internet uporabljala en ISDN modem, in drug racunalnik dostopa do interneta prek prvega racunalnika, potem za Windowse obstaja en program, s katerim bi naj nastavil hitrost prometa na dolocenem portu - recimo, ce zelis omejiti drugemu racunalniku hitrost programa Emule, ki dela na dolocenem portu: http://bandwidthcontroller.com. Vendar pa celotnega prometa ne mores omejiti. Svetujem ti tudi, da razmislas o kaksnem hitrejsem dostopu, ker je ISDN ze danes premalo za enega uporabnika, kaj sele za dva.

Zgodovina sprememb…

W|ndKiller ::

z bratom zberita skupaj vsak po 20jurjev pa si nabavta ADSL, pa ne bota mela problemov 2x32 (mimgrede to bo zlo počas slo, pa ne vem v čem bi tuki lahko iskali prednosti mreže, drugo kar pa je bojo pa na telekomu kr veseli, ko vam bojo izdal položnco :D
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.

Cokolesnik ::

Ja, ADSL, če se le da. Sploh ker sta dva. 32 k za enega je absolutno premalo, če ne bosta samo IRC-ala.:D

OK, šalo na stran. Če pogledaš finančno te bo veliko stalo že, če bo kdo želel prenesti kakšen film ali kakšno drugo vsebino, ki zasede malce več. In bo račun za telefon tako velik, da bi z njim pokril npr. tromesečno naročnino za ADSL.:\

Zgodovina sprememb…

Hobit 02 ::

Problem je glih v tem da nam ADSL-a za enkrat se ne morejo priklopit vsaj v bljiznji prihodnosti ne.Tak izgovor so imeli telekomovci ces da imamo preslabo oz. prestaro centralo.
Ne razumem prav glede tistega z dvema ISDN modema.Problem je v tem da mora biti ena stevilka nonstop prosta torej se lahko z bratom povezema na internet samo preko ene linije.Edini nacin bi torej bil da bi se lahko povezala vsak z svojim modemom preko svojega up.imena in gesla kar ima eno slabost da oba hkrati pac ne moreva surfati.Edino ce se da se kako drugace narediti.Res pa je da bi bil ADSL 100krat boljsi ampak kot so povedali na zalost se vsaj leto ali dve ni moznosti.Za odgovore bi se ze vnaprej zahvalil.
LP

Cokolesnik ::

Torej, če bosta hotela uporabljati le eno linijo, potem na en računalnik priklopita modem, ustvarita na njem povezavo in jo označita za skupno rabo ter dovolita, da lahko s povezavo upravlja (vzpostavlja/prekinja) tudi drug računalnik prek mreže. Drug računalnik bo tako lahko prek mreže nemoteno uporabljal to povezavo kot bi sam imel modem. Seveda bosta ob sočasni uporabi linije imela vsak prepolovljenih 64k.

Če želiš biti 100%, da ima tvoj brat res samo 32k in ti ne "odžira" tudi tvojega deleža hitrosti, na računalnik, kjer je priključen modem, namestiš že omenjen program (bandwithcontroller) in v njem nastaviš IP bratovega računalnika ter željeno največjo hitrost prenosa med njegovim in tvojim računalnikom, torej 32k, kar pomeni, da v kateremkoli prenašanju podatkov (bodisi iz tvojega diska ali pri povezovanju na internet) ne bo mogel preseči 32k.

Obrnita se na prodajalca rač. opreme, če ne bosta znala točno nastaviti računalnikov. Priporočam, da uporabljata WinXP, v katerih lahko te nastavitve zelo elegantno in enostavno spreminjamo. Tudi Bandwith controller je dokaj enostaven program.

Zgodovina sprememb…

W|ndKiller ::

kewl ta je pa huda, da so telekomovci priklopl ISDN za adsl pa rečejo da ne morjo. Pa sej tko kot isdn je tud adsl digitaliziran proces. Tak da tu je mal hecno, očitno ti ne preostane drugega kot da se zafrkavaš s 32*2 linijo :(
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.

Cokolesnik ::

ADSL zahteva dodatne nadgradnje na digitalni telefonski centrali, zlasti pa zagotavljanje podatkovnih kapacitet, DSLAM itd. Zato marsikje ADSL še ni mogoče dobiti, za ISDN pa ni problema. Kot vemo je tudi fizična oddaljenost od centrale pogoj za delovanje ADSL.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL + analogni telefon

Oddelek: Pomoč in nasveti
202396 (2033) oversc0re
»

Analogni telefon na ISDN

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
232167 (1731) madmitch
»

ISDN. 101 + FAX

Oddelek: Omrežja in internet
101288 (1188) nero
»

ISDN uporabniki - HELP!

Oddelek: Omrežja in internet
91008 (951) Jackass
»

ISDN

Oddelek: Omrežja in internet
10937 (760) MadMax

Več podobnih tem