Forum » Na cesti » Nakup avtomobila - ponarejena servirsna
Nakup avtomobila - ponarejena servirsna
turk1990 ::
Pozdravljeni,
Znanec je kupil avto preko avtoneta in ko se je dobil s prodajalcem, ki se je izdajal za normalnega lastnika avta(kasneje smo izvedeli da je preprodajalec), je zraven avta pokazal račun za veliki servis, za katerega smo kasneje ugotovili, da je ponarejen. Se da kaj narediti v takem primeru?
Znanec je kupil avto preko avtoneta in ko se je dobil s prodajalcem, ki se je izdajal za normalnega lastnika avta(kasneje smo izvedeli da je preprodajalec), je zraven avta pokazal račun za veliki servis, za katerega smo kasneje ugotovili, da je ponarejen. Se da kaj narediti v takem primeru?
turk1990 ::
Ne, vse je v redu, ampak je vse skupaj bilo čudno, nizka cena, napol polomljen rezervni ključ je poslal kasneje, račun od servisa je ponarejen. Avto dela kot mora zaenkrat.
hojnikb ::
Povrhu je pa verjetno še uvožen, karamboliran, 3x zbiti kilometri in vprašljiva servisna zgodovina.
Žal, taka je realnost trga z rabljenim stuffom
Žal, taka je realnost trga z rabljenim stuffom
#brezpodpisa
lonewolf_ ::
Imaš vsaj shranjen oglas prodajalca ? Ali karkoli kar je navajalo, kakšen je avto? Namreč če se karkoli ugotovi na avtu je to še verjetno edin dokaz.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
gruntfürmich ::
stalna praksa slovenskih kšefterjev...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
bobby ::
ah, prijava, takoj, brez razmisleka,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Duncaneo ::
Se pravi, avto je bil sumljivo poceni, ponarejena servisna knjižica, napol zlomljen rezervni ključ, verjetno zbiti kilometri. In to nekdo kupi? OK če je bilo to res poceni pa se ti zdi vredno in da se ga porikta ni zime.
Je pa problem če je bil še vseeno drag in bi za isti denar dobil boljšega. Nisi napisal kaj je za avta in letnik.
Razlog za ponarejeno servisno so ponavadi zbiti kilometri (je imel pač vpisan servis pred 2 leti pri "150k km" zdaj jih pa ima 140k ) ali pa avto ukraden.
S tem da je prodajalec dal ponarejen račun, je zaveden kupca in z ponarejenimi listinami dokazoval nekaj, kar ni bilo resnično oz. je bilo prirejeno. To je goljufija in je kaznivo dejanje.
Za skrite napake in ostale kasneje ugotovljene nepravilnosti se uporablja Obligacijski zakonik:
https://zakonodaja.com/zakon/oz/462-cle...
Vsekakor pride v poštev prijava. Res pa da s tem ne rešiš problema. Bo rekel da ni vedel,... posebno če avto ni njegov od prej. Verjetno že ve kako te stvari potekajo tak da ga ne skrbi kaj preveč naše sodstvo.
Drugo rešitev si kar sam napisal v svoji tretji objavi.
Je pa problem če je bil še vseeno drag in bi za isti denar dobil boljšega. Nisi napisal kaj je za avta in letnik.
Razlog za ponarejeno servisno so ponavadi zbiti kilometri (je imel pač vpisan servis pred 2 leti pri "150k km" zdaj jih pa ima 140k ) ali pa avto ukraden.
S tem da je prodajalec dal ponarejen račun, je zaveden kupca in z ponarejenimi listinami dokazoval nekaj, kar ni bilo resnično oz. je bilo prirejeno. To je goljufija in je kaznivo dejanje.
Za skrite napake in ostale kasneje ugotovljene nepravilnosti se uporablja Obligacijski zakonik:
https://zakonodaja.com/zakon/oz/462-cle...
Vsekakor pride v poštev prijava. Res pa da s tem ne rešiš problema. Bo rekel da ni vedel,... posebno če avto ni njegov od prej. Verjetno že ve kako te stvari potekajo tak da ga ne skrbi kaj preveč naše sodstvo.
Drugo rešitev si kar sam napisal v svoji tretji objavi.
;-) ::
In kaj bo pridobil z prijavo ?
Največ po parih mescih tožarjenja in zapravljanja denarja lahko pridobi, da mu mora prodajalec vrnit do 1/3 kupnine z stroški ki so z avtom nastali oz. za prikrite stvari, če sta sploh na pogodbo napisala realno ceno v vsakem primeru drobiž. Ne ostane ti drugega kot da narediš servis, avto dobro pregledaš in se odločiš da ga isto prodaš naprej ali pač se sprijazniš z tem da si kupil mačka v žaklju in ga voziš.
s6c-gEL ::
ASAP zamenjaj vse tekočine, filtre in jermene - kar se naredi praviloma ob vsakem nakupu vozila neznane zgodovine.
Servisne knjižice se prodajajo za drobiž (10 eur).
Servisne knjižice se prodajajo za drobiž (10 eur).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
Aston_11 ::
In kaj bo pridobil z prijavo ?
Največ po parih mescih tožarjenja in zapravljanja denarja lahko pridobi, da mu mora prodajalec vrnit do 1/3 kupnine z stroški ki so z avtom nastali oz. za prikrite stvari, če sta sploh na pogodbo napisala realno ceno v vsakem primeru drobiž. Ne ostane ti drugega kot da narediš servis, avto dobro pregledaš in se odločiš da ga isto prodaš naprej ali pač se sprijazniš z tem da si kupil mačka v žaklju in ga voziš.
Na ta post sploh ne morem kaj drugega reci kot ne trosi neumnosti. Zato pa je stanje tako kot je, ker obstajajo ljude s takim razmisljanjem, kot ste Vi, gospod,...
Yacked2 ::
Če je avto ukraden boš znal imeti probleme če ne prijaviš.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
MadMax ::
Takoj prodat avto.
Sploh če avto dela kot mora je nekaj hudo narobe!
Sploh če avto dela kot mora je nekaj hudo narobe!
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
luxxx7 ::
Pa kaj se vsi tako vžigate... Če je ponarejen samo račun za veliki servis kot je uporabnik @Turk1990 rekel, ni spet nobene panike (če je samo to!), pač toliko kot je prišparal pri nakupu bo pač sedaj dal za veliki servis. Problem je, če pa so kilometri zbiti za +-100kkm, ampak nam se sploh ne sanja, koliko avtov starih okoli 6 let ima 400kkm realno, na števcu pa polovico manj pa klepljejo in klepljejo...
šernk ::
Prijavit policiji takoj!
dokler bodo ljudje govorili itak nič ne dosežeš pač tako bo. Ko bosta pa 2 najebala pol se bo pa stanje začelo počasi umirjat. Ali je on vedel za ponarejenračun ali ne, tebe ne briga s tem naj se ukvarja policija. Osebno bi pa zahteval vsaj 1000€ zneska nazaj (popravljam lahko sam, toliko da pokrijem pač material) ali pa komplet kupnino pa naj avto ima.
žal je premalo preprodajalcev, ki uvaža realne avte, ker se preprosto ne splača. Prvo kot prvo niso konkurenčni takšni v SLO ampak ko bodo prišli enkrat na dober glas jim bo posel zacvetel. Res da avto pri takih preplačaš za 2 ali 3 jurje ampak se ti kmalu povrnejo. A ni logično da če nekdo prodaja 4 leta star avto za 7 jurjev drugi pa za 10 jurjev nekaj smrdi?
dokler bodo ljudje govorili itak nič ne dosežeš pač tako bo. Ko bosta pa 2 najebala pol se bo pa stanje začelo počasi umirjat. Ali je on vedel za ponarejenračun ali ne, tebe ne briga s tem naj se ukvarja policija. Osebno bi pa zahteval vsaj 1000€ zneska nazaj (popravljam lahko sam, toliko da pokrijem pač material) ali pa komplet kupnino pa naj avto ima.
žal je premalo preprodajalcev, ki uvaža realne avte, ker se preprosto ne splača. Prvo kot prvo niso konkurenčni takšni v SLO ampak ko bodo prišli enkrat na dober glas jim bo posel zacvetel. Res da avto pri takih preplačaš za 2 ali 3 jurje ampak se ti kmalu povrnejo. A ni logično da če nekdo prodaja 4 leta star avto za 7 jurjev drugi pa za 10 jurjev nekaj smrdi?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Ce bi bilo skoraj vse ostalo po regulah, zakaj potem ponarejen racun. Samo tako, malo za hec a ne,..
lahko pridobi, da mu mora prodajalec vrnit do 1/3 kupnine z stroškiVir za to neumnost ne obstaja.
Prodal sem avto Hondo HRV ki je spila 1l olja na 25km, človek ki me je hotel tožit. Po pogovorih z odvetniki itd. je prišlo do tega da v kolikor gremo na sodišče bom moral vrniti največ 2/3 cene avtomobila oz. stroške popravila avtomobila, tam pa bi spet nastal problem ker je avto po e taxu vreden veliko več in je cena kazala na to da je nekaj narobe, on plačati sodnega izvedenca 250€+ in avto dat na uredni servis itd. (btw napisala sma na pogodbo 500€), ali če ponudim takojšen odkup vozila ter priznam krivdo ter plačam sodne stroške pri ceni pa pošteno odbijemo določeno vsoto denarja za rentanje avta ker ga je te dni pač uporabljal. Seveda se ni strinjal in je odšel z dolgim nosom, povabil sem gospoda na pijačo pa je še to odklonil ;))
Nikoli ni tak da prodajalec kupi avto nazaj po ceni po kateri ga je prodal, vmes si avto imel in se odbije rentanje itd. Pa na sodišču neboš nič dosegel, prodam po 35 avtov na leto pa naj kr kdo toži če le hoče z veseljem grem na sodišče in bo potegnil kratko avto pa bo spet moj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
chucki ::
Si mu povedal, da spije 1l olja na 25km?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
šernk ::
@;-) :
kaj pa sedaj? V jok pa na drevo? pri avtu se ne da nič skrit, vse se prej ali slej pokaže.
Če je temu tako, potem lahko v roku dveh mesecev od dneva, ko ste napako odkrili, pri čemer od dneva nakupa ne smeta miniti več kot dve leti (oziroma eno leto, če gre za nakup rabljenega izdelka) pri PRODAJALCU uveljavljate enega izmed naslednjih zahtevkov, ki si ga izberete sami:
odpravo napake ali
zamenjavo blaga ali
vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
vračilo plačanega zneska.
kaj pa sedaj? V jok pa na drevo? pri avtu se ne da nič skrit, vse se prej ali slej pokaže.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
branc ::
lahko pridobi, da mu mora prodajalec vrnit do 1/3 kupnine z stroškiVir za to neumnost ne obstaja.
Prodal sem avto Hondo HRV ki je spila 1l olja na 25km, človek ki me je hotel tožit. Po pogovorih z odvetniki itd. je prišlo do tega da v kolikor gremo na sodišče bom moral vrniti največ 2/3 cene avtomobila oz. stroške popravila avtomobila, tam pa bi spet nastal problem ker je avto po e taxu vreden veliko več in je cena kazala na to da je nekaj narobe, on plačati sodnega izvedenca 250€+ in avto dat na uredni servis itd. (btw napisala sma na pogodbo 500€), ali če ponudim takojšen odkup vozila ter priznam krivdo ter plačam sodne stroške pri ceni pa pošteno odbijemo določeno vsoto denarja za rentanje avta ker ga je te dni pač uporabljal. Seveda se ni strinjal in je odšel z dolgim nosom, povabil sem gospoda na pijačo pa je še to odklonil ;))
Nikoli ni tak da prodajalec kupi avto nazaj po ceni po kateri ga je prodal, vmes si avto imel in se odbije rentanje itd. Pa na sodišču neboš nič dosegel, prodam po 35 avtov na leto pa naj kr kdo toži če le hoče z veseljem grem na sodišče in bo potegnil kratko avto pa bo spet moj
Uporabnik pod tabo ti je zastavil KLJUČNO vprašanje - si mu povedal, da avto pije 1 L olja/25 km?
Odgovor: NE - si navaden prevarant.
DA - si ga seznanil z dejstvi in imaš oprane roke.
Torej?
RejZoR ::
Glede na to da se hvali da proda po 35 avtomobilov na leto je dilerček, kar praktično avtomatično pomeni, da je nepošten. Ker nihče pri zdravi pameti ne bi kupil avta, ki pije liter olja na 25km. Kar pomeni, da mu je zamolčal. Si ne znam iz napisanega razbrat ničesar drugega kot to... in pol se še hvali kako mu kupec ne more nič. Nič čudnega, da so potem za nekatere od nas vsi prodajalci rabljenih nategunarji s katerimi nočeš imet opravka. In zakaj rabljenega stuffa ne maram kupovat, kar pa prodajam, pa vedno delam pošteno. Se mi je že zgodilo, da sem se nakoncu s folkom zmenil, da sem dal denar nazaj, pa smo raje zaključili kot pa da bi me potem nekdo grdo gledal ker sem ga kao nategnil. In sem imel primere kjer so bili dejansko sami krivi. Pa sem imel vse podatke lepo napisane in še celo dopisano, da v primeru negotovosti sporočijo številke modela, pa bom jezst preveril. In pol me kliče, da ne paše baterija za laptop in da naj vrnem kupnino. Tle pa se nisem strinjal in se niti ne počutim krivega, ker sem zavrnil. Anywayz...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Mesar ::
Za smajlija se tak ve, vsej tisti ko redno ST spremljajo. Drugače pa brez skrbi, pa kr po svoji vesti. Eni raje lasten denar založijo, da nimajo slabe reference, drugi pa nategnejo od soseda do brata pa jim je vseeno če jih pol Maribora išče. V končni fazi mora pa vsak prevzet odgovornost za svoja dejanja...
Če se vrnemo nazaj na topic, jaz komaj čakam, da se uvede nek register dilerjev in avtov, tako je v zadnjem času aktualen "stop-neplacniki.si" za dolžnike, potem pa bodo hitro ostali brez dela in vseh teh avto, ki jih zdaj dilajo od Kopra do Murske sobote pa majo po 7 lastnikov že, več nebo niti pes povohal.
Kup teh podatkov pa imajo že tudi zavarovalnice, vsej kolikor sem se nazadnje pogovarja samo jih zaradi aktualne zakonodaje ne smejo delit s širšo javnostjo. Načeloma če se v prihodnje tukaj omogoči možnost nekega vpogleda v te podatke se da hitro marsikateri "prebrat" stanje marsikaterega avta. Ponarejanje dokumentov (in računov) pa je že itak kaznivo po naši zakonodaji in že lahko zadevo prijaviš ustreznim organom.
Če se vrnemo nazaj na topic, jaz komaj čakam, da se uvede nek register dilerjev in avtov, tako je v zadnjem času aktualen "stop-neplacniki.si" za dolžnike, potem pa bodo hitro ostali brez dela in vseh teh avto, ki jih zdaj dilajo od Kopra do Murske sobote pa majo po 7 lastnikov že, več nebo niti pes povohal.
Kup teh podatkov pa imajo že tudi zavarovalnice, vsej kolikor sem se nazadnje pogovarja samo jih zaradi aktualne zakonodaje ne smejo delit s širšo javnostjo. Načeloma če se v prihodnje tukaj omogoči možnost nekega vpogleda v te podatke se da hitro marsikateri "prebrat" stanje marsikaterega avta. Ponarejanje dokumentov (in računov) pa je že itak kaznivo po naši zakonodaji in že lahko zadevo prijaviš ustreznim organom.
Your turn to burn!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mesar ()
AndrejO ::
Prodal sem avto Hondo HRV ki je spila 1l olja na 25km, človek ki me je hotel tožit. Po pogovorih z odvetniki itd. je prišlo do tega da v kolikor gremo na sodišče bom moral vrniti največ 2/3 cene avtomobila oz. stroške popravila avtomobila, tam pa bi spet nastal problem ker je
... bla, bla, bla, ..
Pa na sodišču neboš nič dosegel, prodam po 35 avtov na leto pa naj kr kdo toži če le hoče z veseljem grem na sodišče in bo potegnil kratko avto pa bo spet moj
Ti veš kakšna je razlika med kazensko ovadbo na Policiji in tvojo kregarijo?
Za OP-ov primer se takoj poda kazensko ovadbo zaradi suma goljufije. Zadevo potem prevzame v roke državni apart, ki stvari preišče, da ugotovi, če je do goljufije resnično prišlo. Če zbere dovolj dokazov, pa domnevnega goljufa preda sodišču z obtožbo, kjer gor piše koliko let zapora se zahteva.
Kdor je vložil ovadbo bo moral podati izjavo na zapisnik in, ko pride čas za glavno obravavo, potencialno še pričati. Njaveč 1 dan dopusta stroška, ne pa nategovanje levo in desno, kot se ga je nekdo prijazno in v rokavičkah šel s teboj.
r3dkv1c4 ::
"Glede na to da se hvali da proda po 35 avtomobilov na leto je dilerček, kar praktično avtomatično pomeni, da je nepošten. Ker nihče pri zdravi pameti ne bi kupil avta, ki pije liter olja na 25km. Kar pomeni, da mu je zamolčal. Si ne znam iz napisanega razbrat ničesar drugega kot to... in pol se še hvali kako mu kupec ne more nič. "
ko bo naletel na pravega kupca, se ne bo nikoli več z avtom vozil in tudi jedel ne bo s svojimi rokami....pa mu tisti nategnjen denar ne bo mogel nič pomagat.
In tudi širokoustil se ne bo, kaj se mu je zgodilo.
Moj bivši sosed je zaradi takega početja 24/7 odvisen od žene.....na wc mu ni treba hoditi, ker lula in kaka v vrečko...je po cevki in tudi voziček mu ne pomaga.
Pač tako se zgodi , ko pride "tapravi".
Na koncu se pa tip sprašuje, se splača za nekaj k EUR?!
ko bo naletel na pravega kupca, se ne bo nikoli več z avtom vozil in tudi jedel ne bo s svojimi rokami....pa mu tisti nategnjen denar ne bo mogel nič pomagat.
In tudi širokoustil se ne bo, kaj se mu je zgodilo.
Moj bivši sosed je zaradi takega početja 24/7 odvisen od žene.....na wc mu ni treba hoditi, ker lula in kaka v vrečko...je po cevki in tudi voziček mu ne pomaga.
Pač tako se zgodi , ko pride "tapravi".
Na koncu se pa tip sprašuje, se splača za nekaj k EUR?!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()
BigWhale ::
A posameznike, ki prodajo po tako veliko avtomobilov letno ze preiskujejo davcni inspektorji?
black ice ::
Ni nujno, ker lahko zabrišejo sledi s tem, da vsakič avto prepišejo na nekoga drugega. Če se še dobro spomnim je omejitev 4 avtomobile na leto. Hipotetični primer: imaš 4 ožje družinske člane, vsak lahko letno menja 4 avtomobile kar nanese 16 avtomobilov.
A posameznike, ki prodajo po tako veliko avtomobilov letno ze preiskujejo davcni inspektorji?
Delaš z pooblastili, so najmanjši stroški in nikjer nisi zaveden kot lastnik.
Si mu povedal, da spije 1l olja na 25km?
Na avto.net je pisalo da je motor bogi. Sam je avto peljal k samoklicanemu mehaniku ki mu je razložo da so japonci neuničljivi, prepričevati v nasprotno se mi ni dalo.
Na avto.net je pisalo da je motor bogi. Sam je avto peljal k samoklicanemu mehaniku ki mu je razložo da so japonci neuničljivi, prepričevati v nasprotno se mi ni dalo.
Torej si ubistvo zavajal. Bogi motor lahko pomeni karkoli.
#brezpodpisa
hojnikb, kaj pa jaz vem kaj ga zanima, nič me ni vprašal, vsak rabljen avto spije nekaj olja, ni me vprašal koliko, pol se lahko bunim tudi če mi avto pije preveč bencina ?
Ja, ampak če bi bil pošten prodajalec bi povedal, da pije enormno olja in da je treba takoj popravit. Tako si pa ovinkaril, tako kot vsak dilerček pri nas.
#brezpodpisa
Nič nisem ovinkaril povedal sem da je motor bogi, vse ostalo mu je natvezil njegov super duper mehanik, kaj bom jaz bolj pameten od kvalificiranega delavca
Hja, če bi direkt povedal, da žre enormno olja bi verjetno tudi tisti kvazi mehanik mel kej za povedat..
#brezpodpisa
Zakaj bi pravo take stvari če me nobedn ne vpraša ? Ti prodajaš avto pa poveš vse kaj je slabega al kaj je dobrega ? Če bi me vprašal kok olja spije bi mu reko od CE do MB moreš 2x tankat. Pol ga že ni zanimalo, sploh pa je tak malo ceno denar da je na pogodbo napisal 500€, jaz bi komot avto rade volje odkupil nazaj.
s6c-gEL ::
Se nič videlo, da se kadi kot za 2T Trabantom ?
Kje je njegov mehanik kupil šolo ?
1x sem šel gledati enega Citroena bencinarja 1.6 eno AH v NM, se tip z njim pripelje, 2 minute sem ga gledal in šel.Je imel Trabantov sindrom, in to pri ogretem motorju.
Kje je njegov mehanik kupil šolo ?
1x sem šel gledati enega Citroena bencinarja 1.6 eno AH v NM, se tip z njim pripelje, 2 minute sem ga gledal in šel.Je imel Trabantov sindrom, in to pri ogretem motorju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
Ni kadil da bi se zadaj oblak vleko, lahko gre kdo sam pogledat kakega HRVja, sem jih že par zdilal vsi pijejo ful olje, kadi pa nobeden.
@hojnikb Ne ovinkarjenje, ne govorim po nepotreben če ni treba.
7let delam v direktni prodaji, to z avti mi je hobi, ker je malo morje "neumnih" ljudi na svetu sploh v sloveniji. Danes pred blokom sem kupil Hondo Civic 1.4 1999 od prvega lastnika za 150€, z alu platišči, minimalno rje in skoraj novimi zimskimi gumami. Kaj naj jutri ? dam na avto.net in vsakemu razlagam da sumim da je nekaj narobe ker je bil poceni? A tisti ki pa da 800 za isti avto pa je "dobro" kupo ? na žalost je tak ja pri nas v sloveniji, zato so vsi Audiji in BMWji na avto.net z kilometri do 250.000, a v resnici jih mata dve tretjini 3x več.
7let delam v direktni prodaji, to z avti mi je hobi, ker je malo morje "neumnih" ljudi na svetu sploh v sloveniji. Danes pred blokom sem kupil Hondo Civic 1.4 1999 od prvega lastnika za 150€, z alu platišči, minimalno rje in skoraj novimi zimskimi gumami. Kaj naj jutri ? dam na avto.net in vsakemu razlagam da sumim da je nekaj narobe ker je bil poceni? A tisti ki pa da 800 za isti avto pa je "dobro" kupo ? na žalost je tak ja pri nas v sloveniji, zato so vsi Audiji in BMWji na avto.net z kilometri do 250.000, a v resnici jih mata dve tretjini 3x več.
Oh the ironey
ker je malo morje "neumnih" ljudi na svetu sploh v sloveniji.
tudi če je tako, zakaj je potem treba to exploitat, da je potem cel used car market pr nas v pizdi ?
#brezpodpisa
#000000 ::
All used stuf market je pri nas v buli, avte se kupuje samo še od prijateljev ali žlahte, enako velja za ostalo, it roba pa samo še nova, tega se držim že par let in nimam težav.
Vse rabljeno in ceneje ne pomeni dobrega nakupa.
Vse rabljeno in ceneje ne pomeni dobrega nakupa.
BigWhale ::
Ni kadil da bi se zadaj oblak vleko, lahko gre kdo sam pogledat kakega HRVja, sem jih že par zdilal vsi pijejo ful olje, kadi pa nobeden.
Ne, ni ovinkarjenje, je kar namerno zavajanje.
To, da avto porabi toliko olja ni normalno za noben avto, da tega nisi povedal kupcu je pa zavajanje in goljufija. Ce je imel kupec zraven svojega mehanika je irelevantno. Ce ti ves za neko napako in jo namerno zamolcis, potem se ne zgovarjaj nekaj. Bodi se tak car in povej, da si kupca nategnil in mu prodal sranje. Ce si mu ga ze prodal.
Potem se pa s tem se hvalis na forumu? Ah ja, ...
Vzdevek ::
Ja ti lahko objavljaš kolikor hočeš ti pa polagam roko na srce, da po forumih ne trosiš bedarij neumnosti, pa malo si preberi zakone. Ti kot prodajalec si kupcu dolžan našteti za vse stvarne napake za katere veš odgovarjaš pa tudi za prikrite. In take kot si ti bi jaz kar terjal iz avto.neta. In verjemi enkrat boš naletel na nekoga, ko mu ni problema parkirat avta v tvojo dnevno sobo, pa če tudi si v doma v bloku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pregled rabljenega vozila pred nakupom s strani specialistov? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 16302 (2200) | matobeli |
» | Skrivanje skritih napak pri prodaji vozila (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 6496 (4213) | jeropero |
» | A prodajalci še nate*ujejo kupceOddelek: Na cesti | 4221 (2639) | matobeli |
» | Karambolirano voziloOddelek: Na cesti | 12439 (10514) | Martin Krpan |
⊘ | Nepošteni slovenci pri prodaji vozila (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17272 (13895) | Mavrik |