» »

Samsung ACE 2 GT 18160

Samsung ACE 2 GT 18160

radoveden ::

Zdravo,
sem nov na tem forumu, zato vas prosim, če mi lahko kdo pomaga glede mojega Samsunga ACE 2 GT 18160 (različica Androida 4.1.2). Telefon dela obupno počasi. Od skupno 1,2 GB imam še 368 MB razpoložljivega prostora, zato nevem zakaj mi dela tako počasi. Ko odprem imenik, da bi koga poklical, včasih traja tudi do 5-10 sekund, da odpre imenik. Imam nekaj nameščenih aplikacij kot so Facebook, Dropbox, aplikacijo za alarmno napravo nekaj igerc za mojega sina (mislim da 4 igre) to pa je tudi vse. Vse te aplikacije ima nameščene tudi moja žena na Samsung ACE 1, ki je veliko starejši in dela veliko hitreje kot moj. Res je, da sem kupil leto in pol rabljen telefon, vendar so bile predhodno zbrisane vse aplikacije prejšnjega uporabnika.
Kaj mi predlagate, da pohitrim telefon vsaj za klicanje? Poizkusil sem že s programom Mobile Care, vendar ne pomaga. Ali moram telefon ponastaviti na tovarniške nastavitve? V tem primeru ali moram ponovno vse na novo naložiti ali lahko vse kam kopiram pa nato ponovno naložim??
Ali obstaja kakšen program za pohitritev telefona?

Hvala za vašo pomoč.

Janac ::

Android pač. Prodaj in kupi Lumio.

radoveden ::

Rabim možno rešitev in ne nov telefon (vsaj za enkrat :) ). Bom pa v bodoče tud o tem razmislil.

Samson ::

Kaj prevec ne bos pohitril. Je rootan? zamenjan rom? pri prejsnjem lastniku namrec...ce je kaksen cyano gor zna kaksna verzija zamorit telefon. Drugace pa reset na tov. nastavitve, prej pa pac zadevo sihroniziraj z gmail racunom. Ce das pa se da sihronizira se podatke oz. naredi backup bos vecino programov potem dobil nazaj. Vsaj moja moto g tako naredi, hehe.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

shinko ::

Uradno je imel ta model samo android 2.3.6, verjetno ga je nekdo pred tabo rootal.

hojnikb ::

pokni dol ta rom in daj enega preverjenega (magari tudi nižjo verzijo). Grem stavit, da je srš problemov v nestabilnem in zapacanem romu.
#brezpodpisa

Nermal ::

Jaz imam Galaxy Ace 2 že skoraj 2 leti in mi dela čisto vredu. Brez kakšnega 5-10 sekundnega čakanja, da se odpre aplikacija. Res pa je da sem ga že nadgrajeval in tudi vmes menjal ROM (Cyanogenmod), ampak na koncu sem prišel nazaj na Android 4.1.2.
Ko sem kupil ta mobitel, sem imel gor naložen Android 2.3.6. Čez nekaj mesecev sem preko Kies-a posodobil Android na 4.1.2 verzijo. Po posodobitvi sem formatiral mobitel (factory reset), ker naj bi na tak način potem delal mobitel hitreje, kot pa če bi ga samo nadgradil. Res je da ti izbriše vse podatke, ki jih imaš na mobitelu shranjene, ampak preden ga formatiraš, lahko preko Kies-a narediš varnostno kopijo podatkov, kot so SMS-i, dnevnik klicev, stiki, nastavitve...
Ko sem svoj mobitel posodobil na Android 4.1.2, sem ugotovil, da imam samo 482 MB rama na mobitelu, kar je dosti manj kot pa pred posodobitvijo. Čez čas se je tudi poznalo po daljšem odpiranju aplikacij in večkratnem sesutju ''Home Screena''. Zato sem se odločil root-at in nato še zamenjati ROM na mobitelu. Po zamenjavi ROM-a je res mobitel delal dosti bolj hitreje in imel več ram-a na voljo, ampak je bila težava, da mi ni znal ali mogel prebrati stikov iz SIM kartice. Zato nisem imel druge izbire kot pa da zamenjam ROM nazaj na uradno različico, in sem si preko sammobile.com naložil uraden Android 4.1.2 ROM za svoj mobitel. Ko sem spravil nazaj na uraden Android 4.1.2, mi je začel mobitel še hitreje delati in je bolj stabilen kot pa prej pri uradni posodobitvi preko Kies-a in tudi pri menjavi ROM-a in še 624MB rama imam sedaj na njem, kar je največ kar ga lahko mobitel ima.

Tako, da če ti počasi dela tvoj Galaxy Ace 2, še ne pomeni, da ga moraš menjati z drugim.

xda develope ::

shinko je izjavil:

Uradno je imel ta model samo android 2.3.6, verjetno ga je nekdo pred tabo rootal.


Je tudi 4.1.2 uraden saj je update na voljo v samsung kies

radoveden ::

Hvala vsem skupaj. Sem ga včeraj formatiral na tovarniške nastavitve. Za enkrat deluje hitreje, kot je pred tem (čeprav še vedno nekoliko počasno). Root-anja pa menjavanja ROM-a še ne bom izvajal, ker o tem nimam pojma :-). So kje na tem forumu kakšna navodila o menjavanju ROM-a ter Root-anju? Kaj mi predlagate, katere programe oz. kater ROM ?
Hvala vsem!

Nermal ::

Za root-anje in menjava ROM-a lahko pogledaš na mojo temo Galaxy Ace 2 root, ki sem jo ustvaril že kar nekaj časa nazaj.
Drugače je root-anje mobitela dokaj simpl. Menjava ROM-a pa je lahko malo riskantna zadeva, ker če si ti ponesreči, se ti lahko mobitel v najslabšem primeru tudi "zbricka" oz. postane neuporaben.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Galaxy S II (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1770333863 (150882) medenko
»

Galaxy Ace 2 root

Oddelek: Mobilne tehnologije
203235 (2480) Nermal
»

galaxy ace 2 update

Oddelek: Pomoč in nasveti
223328 (2550) refosk
»

HTC-jev One X bo dobil Android 4.2

Oddelek: Novice / Android
417610 (5891) BladE_
»

Samsung Galaxy S3 (pomoc glede nadgradnje)

Oddelek: Mobilne tehnologije
132425 (2030) kamuee

Več podobnih tem