Forum » Strojna oprema » Ventilatorji
Ventilatorji
d3mon3 ::
Zdravo
Je že kdo slišal oz testiral sledeče ventilatorje: http://www.noctua.at/main.php?show=prod...
So zelo glasni?
Namreč statični pritisk imajo odličen in me zanima še glasnost...če so ok potem bi jih dal v ohišje za vodno hlajenje.
Hvala in LP
Je že kdo slišal oz testiral sledeče ventilatorje: http://www.noctua.at/main.php?show=prod...
So zelo glasni?
Namreč statični pritisk imajo odličen in me zanima še glasnost...če so ok potem bi jih dal v ohišje za vodno hlajenje.
Hvala in LP
Janac ::
Pravilno si ugotovil, da je za radiatorje predvsem pomemben podatek o statičnem pritisku. Vse nad 1 je ok. Je pa ta ventilator precej glasen pri 2.000 RPM, torej za tiho delovanje moraš znižat RPMje( z nižanjem napetosti), ampak tako bo upadel tudi statični pritisk.
Hope that helps
Hope that helps
Težava je v tem, da sem danes naročen custom vodno hlajenje...EKWB...sestavil v celoti in pri grafičnih karticah se temperature res lepo znižajo, medtem ko pri cpu ni tako.
Imam 4770K navitega na 46/46/45/44 pri 1.355v...vem da je to višja voltaža kot "povprečje" ampak le s tako voltažo stabiliziram take frekvence procesorja.
In s tami frekvencami pri tej voltaži je procesor v mirovanju že na visokih 39-40 stopinj
Če poženem Cinebench R15, grejo temperature takoj na "nenormalnih" 77-80 stopinj, kar je pa za tako hlajenje več kot preveč
Res da hladilm 2x GTX780Ti in proc...samo vseeno nebi smela bit temperatura procesorja tako visoka? Ali se motim?
Paste je dovolj...ne preveč in ne premalo...privijačeno je sigurno ok
Kakšen nasvet?
Evo še slika hlajenja:
Imam 4770K navitega na 46/46/45/44 pri 1.355v...vem da je to višja voltaža kot "povprečje" ampak le s tako voltažo stabiliziram take frekvence procesorja.
In s tami frekvencami pri tej voltaži je procesor v mirovanju že na visokih 39-40 stopinj
Če poženem Cinebench R15, grejo temperature takoj na "nenormalnih" 77-80 stopinj, kar je pa za tako hlajenje več kot preveč
Res da hladilm 2x GTX780Ti in proc...samo vseeno nebi smela bit temperatura procesorja tako visoka? Ali se motim?
Paste je dovolj...ne preveč in ne premalo...privijačeno je sigurno ok
Kakšen nasvet?
Evo še slika hlajenja:
klinker ::
Haswell je pac pecka. Sem pred par tedni sestavu workstation z i5 4690k, hlajen z Mugen 4 ima pod IntelBurn blaznih 75°c
Zal je IHS na teh procih z en drek montiran.
Zal je IHS na teh procih z en drek montiran.
Se strinjam s tabi klinker AMPAK...sem imel s hladilnikom Hydro H90 nižje temperature: mirovanje 35-36 stopinj, load okoli 70 stopinj
In to mi ne gre skupaj...logično bi moralo biti ravno obratno ne?
Očitno so Hydro-ti odlični kulerji
In to mi ne gre skupaj...logično bi moralo biti ravno obratno ne?
Očitno so Hydro-ti odlični kulerji
Janac ::
Tudi jaz sem prejšni teden sestavil loop s 280x in i5 4570, 120mm in 360mm rad. Proc gre, seveda nenavit na intelburn testu, maximum in nekaj 70 runov okoli 62°C.
Mogoče bom delidal proc in gnal brez IHS-ja.
Se ti da dat cpu na stock, pa potem poženi?
Maximum
70run
Še nekaj naredi.
Odpri rezervoar in izmeri temperaturo vode, medtem ko je računalnik obremenjen(very important, GPU IN CPU!!!!). Zabeleži si tudi ambientno temperaturo in ji odštej to kar si izmeril iz rezervoarja. S tem dobiš delta T. Vse pod 10°C se smatra za zelo učinkovito hlajenje in s samo površino radiatorjev ni problema, temveč prenos blok->cpu... oz. blok>pasta>ihs>die.
hope that helps!
Mogoče bom delidal proc in gnal brez IHS-ja.
Se ti da dat cpu na stock, pa potem poženi?
Maximum
70run
Še nekaj naredi.
Odpri rezervoar in izmeri temperaturo vode, medtem ko je računalnik obremenjen(very important, GPU IN CPU!!!!). Zabeleži si tudi ambientno temperaturo in ji odštej to kar si izmeril iz rezervoarja. S tem dobiš delta T. Vse pod 10°C se smatra za zelo učinkovito hlajenje in s samo površino radiatorjev ni problema, temveč prenos blok->cpu... oz. blok>pasta>ihs>die.
hope that helps!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
Napajalc ::
Testiral sem postavitev ventilatorjev na radjator vodnega hlajenja (na dual radjatorju 33%), dve varjanti, da ventilatorji potiskajo zrak skozi radjator in da vlečejo zrak skozi radjator, razlik nisem zaznal. Ne pogovarjamo se ali ventilatorji vlečejo v ohišje ali iz ohišja. Kakšne so vaše iskušnje?
Bolj na roke bi prišlo da bi vlekli iz radjatorja, ker jih je lažje zamenat, vendar dam prioriteto iskoristku.
Bolj na roke bi prišlo da bi vlekli iz radjatorja, ker jih je lažje zamenat, vendar dam prioriteto iskoristku.
minimus ::
Ne moreš pričakovat kaksne nizke temperature če z enim radiatorjem hladiš procesor + se dve grafični.
Dodaj se en radiator z tremi venti in poštimaj airflow.
Dodaj se en radiator z tremi venti in poštimaj airflow.
Napajalc ::
Ah, tistih 33% pomen da je to 1/3 vseh radjatorjev, ......... in da mogoče moj test nedrži, ker sem testiral samo na 1/3 radjatorjev.....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Novo ohišje in hlajenje (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7485 (5894) | solatko |
» | Visoke temperature (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5810 (4861) | David2 |
» | Vodno hlajenje za Phenom II (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 12310 (11426) | Janac |
» | Pomoč pri vodnem hlajenju - radiatorOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3127 (2836) | TOP |
» | Na kaj pazit, ko delaš vodno hlajenje!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8866 (6966) | Jackass |