» »

Prodaja programov

Prodaja programov

Grizzly ::

Spisanih imam kar nekaj uporabnih programov (ki jih iz navade zaklenem, tako da je program na voljo v neki trial obliki in ni neke škode, če pride v tretje roke in se razširi naprej) in občasno se najde kdo, ki je zainteresiran in bi rad kupil katerega od program v polni funkcionalnosti. Pogosto pa me tudi kdo prosi, da bi mu izdelal program po njegovi želji. In sedaj imam težavo - če celoten program nekomu kar dam/šenkam, sem na zgubi. S prodajo takih programov bi se dalo nekaj malega zaslužiti, vendar tega verjetno ne morem kar tako prodajati, saj nimam SP-ja ali kakorkoli drugače prijavljeno dejavnost, ki bi mi to dovoljevala... tako kot na primer ne smeš doma servisirati računalniške opreme (čeprav to počne že vsak, ki se malo bolj spozna na računalnike), če dejavnosti nimaš prijavljene, sicer se šteje za delo na črno in lahko na vrata potrka inšpekcija. Zanima me, če ima še kdo podobno situacijo in kakšne so možnosti? Verjetno bi moral odpreti svoj SP, da je vse uradno in bi lahko prodajal svoje stvari? Mogoče butasto vprašanje, ampak me zanima kako to gre.

shadeX ::

Če hočeš vse črno na belem moraš odpreti S.P, ampak moraš imeti računico. Vedet moraš da daš vsak mesec državi 400€+, ali jih zaslužiš ali ne.

Druga stvar je da pač zadevo prodaš ter dobiček prijaviš ter tako plačaš davek na tisto prodano vsoto (Nekako tako kadar greš na pošto ki hočeš poslat neko zadevo ki si jo prodal preko bolhe in te poštna uslužbenka praša ali hočeš račun na davčno).

Tretja stvar je da pač če nimaš nekih velikih dobičkov in pa si v stiski z denarjem, za nekaj časa pozabiš na državo in zadevo prodaš na črno. Skoraj noben S.P se ni lotil zadeve brez da bi na začetku nekaj pošušmaril. Tako pač zadeve tečejo..

SeMiNeSanja ::

Programe lahko 'prodaš' preko avtorske agencije in imaš vse pošlihtano, kar se tiče davkarije. Je pa to lahko dokaj draga zadeva, ki tvojo ceno (neto zaslužek) poveča lahko tudi do 90% (bruto cena) - odvisno od tvojega statusa (brez redne zaposlitve, študent, redno zaposlen,..). Skratka, če to želiš zaslužiti 50€, bo moral kupec v najslabšem primeru plačati 95€.

Je pa res, da imaš s tem že plačano akontacijo na dohodnino, odvajajo se prispevki za zavarovanje,... podobno, kot če bi bil redno zaposlen.

Prednost je predvsem v tem, da ne rabiš odpirati nobenega SP-ja ali druge neumnosti, ki ti spet po svoje delajo stroške in težave - in imaš mir pred davkarijo.

Če se ti to splača, na koncu zavisi od vrste programov in njihove cene. Za 10€ zaslužka od programa je tudi to lahko brezvezno kompliciranje. Če pa govorimo o 1000€, pa je zgodba lahko že drugačna.

celada ::

Avtorska je mogoče odgovor za delo po naročilu.

Smurf ::

Pri nekaj 100€ letno, delaj preko avtorske pogodbe, pri nekaj 1000€ letno pa se ti ze bolj splaca odpreti popoldanski normirani s.p.

GALINTECH ::

Ena opcija je še da druge delajo po licenci
http://galintech.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Osebno dopolnilno delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10621313 (18320) Okapi
»

A je s.p. pravi odgovor za moj posel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7824002 (21603) Mavrik
»

s.p. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013400 (8888) Vikking
»

Odprtje s.p. -ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
4112198 (11121) BlaY0
»

Kako poiskati zaposlitev oziroma kako legalizirati moje delo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6815031 (12321) St235

Več podobnih tem