» »

Manjša težava z zvokom pri TV - resonanca?

Manjša težava z zvokom pri TV - resonanca?

msjr ::

Kot sem napisal v naslovu imam pri TV-ju manjšo težavo z zvokom, pri frekvencah govora se pojavlja na koncu besed nekakšen hiter "zviiiink" (ne vem kako bi drugače opisal), kot da bi nekaj prihajalo v resonanco. Težava ni velika, zdaj ko sem jo opazil pa postaja rahlo moteča. Malo sem potipal ohišje zvočnikov in če ga stisneš se pojavijo t.i. črički. Mogoče ohišje prihaja v resonanco ali pa je mogoče kakšen zvočnik (predvidevam da desni) za zamenjat, ali pa je treba samo kaj prišraufati, oz. podložiti kakšno "penco" (t.i. kontrabantska rešitev)

Po dolgem uvodu bi vas prosil za pomoč. Kaj bi bilo najbolje narest?

Če kaj pomaga, je televizor Samsung ps42v6s (ujebemti, drugo leto bo že 10 let star!) in res dela odlično, plazma se drži in ni težav, kot so me strašili.

No da si kar sam odgovorim, trenurno je šlo brez šraufanja. Enostavno rešitev sem našel na nekem audiofilskem forumu. Na equilazerju sem zižal visoke tone za eno črtico, pa 1K (govor) sem znižal za eno (~3 bi rekel), ni nobene bistvene razlike v zvoku, "ferceranje" pa je izginilo.

EQ

EQ

ProGo ::

Drugače, če je 10 let star ni problem odvijačit vijake, odpreti zadnjo stran, dati naglas, slišati kje so črički, in tam malo obložiti z kakšnim izolativnim materialom.

Ali se je pa kak vijak odvil in vibrira, ko je glasnost prevelika.

V primeru težav bo točno to naslednji korak.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A še komu piska monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
525543 (3814) Pyr0Beast
»

SilentPC - ideja in izboljšave

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
313543 (2761) mr1two
»