Forum » Problemi človeštva » Janša in poslanski mandat
Janša in poslanski mandat
Temo vidijo: vsi
jype ::
Kriv? Težko sodim o njegovi krivdi, ampak zagotovo je glas zanj slaba izbira.
Še vsak liberalni ekonomist, ki se je znašel v njegovi ekipi, je prej ali slej vriskajoče pobegnil. Verjetno ni nasedal "levičarskemu tisku", ki ves čas objavlja "laži o SDS".
Še vsak liberalni ekonomist, ki se je znašel v njegovi ekipi, je prej ali slej vriskajoče pobegnil. Verjetno ni nasedal "levičarskemu tisku", ki ves čas objavlja "laži o SDS".
Smrekar1 ::
Aha Janša je kriv.
Za dejanja vlade, ki jo je vodil, je kriv on osebno, ja. Recimo za poskus političnega prevzema policije, preiskovalnih uradov in sodišč je on nedvomno glavni krivec, morda celo edini krivec, odvisno od ozadja, ki ga ne poznamo. Zaradi točno takih imajo v ZDA drugi ustavni amandma.
To je približno NA-krat huje kot gospodarska kriza. V luči takega grobega poskusa uzurpiranja demokracije bi ga morali dosmrtno izločiti iz politike ne glede na vse druge rezltate (kjer tudi ni ravno blestel).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
pecorin ::
To kar ti opisuješ kot SDNJ, je dejansko okrog 80% slovencev. Temu se po domače reče demokracija.
Aja, če je večina je pa lahko nestrpna do manjšine. Na to ciljam. Sploh, ker si ta večina domišlja, da je manjšina in da je žrtev manjšine, za katero si domišljajo, da je večina in da ima vseobsegajoč vpliv.
Kako pa je nestrpna? To, da se odloči, da ima raje na vladi kogarkoli, samo da ni sds? Ali misliš na kaj drugega? Upam, da ne ciljaš na kake chemtrail...mislim, politične sodbe.
Aja, kdo si pa domišlja, da ima sds vseobsegajoč vpliv? To tako kot kučan, globoka država in te fore?
ZaphodBB ::
Res je.
Za dejanja vlade, ki jo je vodil, je kriv on osebno, ja. Recimo za poskus političnega prevzema policije, preiskovalnih uradov in sodišč je on nedvomno glavni krivec, morda celo edini krivec, odvisno od ozadja, ki ga ne poznamo. Zaradi točno takih imajo v ZDA drugi ustavni amandma.
Ne, on je kriv poskusa menjave interesne skupine, ki ima nadzor nad sodišči. Razen, če res verjameš, da politika na pravosodje pred "Strahovlado Part I" ni imela vpliva.
Kako pa je nestrpna? To, da se odloči, da ima raje na vladi kogarkoli, samo da ni sds? Ali misliš na kaj drugega? Upam, da ne ciljaš na kake chemtrail...mislim, politične sodbe.
Aja, kdo si pa domišlja, da ima sds vseobsegajoč vpliv? To tako kot kučan, globoka država in te fore? :)
To, da bi bil Janša rad tako vpliven kot "Kučan" vsekakor drži. A bi bilo to dobro za Slovenijo in slovence? Seveda ne. Pravim samo, da Janševa opozicija na eni strani sestoji iz naivnih volilcev in na drugi iz dejanske globoke države.
No razen, če verjamete da so Zemljarič, Kocjančič, Rigelnik et al res samo dobrohotni starčki, ki pač hodijo po deželici in pač nekoliko razpravljajo z drugimi o ničemer posebnem.
To je približno NA-krat huje kot gospodarska kriza. V luči takega grobega poskusa uzurpiranja demokracije bi ga morali dosmrtno izločiti iz politike ne glede na vse druge rezltate (kjer tudi ni ravno blestel).
No evo. Točno ta odnos. "Jebe se mi, če naša recesija traja še pet let - samo da utišamo Janšo in dementne penzioniste, ki zanj navijajo."
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
No evo. Točno ta odnos. "Jebe se mi, če naša recesija traja še pet let - samo da utišamo Janšo in dementne penzioniste, ki zanj navijajo."
Jajo je neposredna grožnja naši demokraciji. Še pet recesije bi bila nizka cena za ohranitev demokratične ureditve, če bi jo že morali plačati.
Seveda se pa moramo zavedati, da izhajaš iz dveh predpostavk:
1. levaki s Cerarjem na čelu nas iz recesije ne morejo izvleči in
2. Jajo nas lahko izvleče iz recesije
Za prvo nimamo dovolj podatkov, da bi ugotovili ali je resnična ali ne, ampak glede na ocene Bruslja je napačna. Druga je zanesljivo napačna, saj že kar nekaj časa nismo v recesiji, zgolj v obdobju šibke gospodarske rasti. Nadalje, Jajo je aktivno sabotiral našo kredibilnost in nam tako dražil posojila v času, ko smo rabili denar. Bolj verjetno bi bila cena za njega na oblasti še pet let recesije in ne obratno.
Jaz imam raje demokracijo in gospodarsko rast kot diktaturo in recesijo. Kaj pa ti?
Cervantes ::
Priznam, sem aktivni član SDNJ. Zakaj.
Leta 2004 sem bil njegov volilec. Ker sem bil sit LDSovega "tovarišijskega kapitalizma", nepotizma in koruptivnosti. Naivno sem upal, da se bo kaj spremenilo.
Pa se ni. Direktorje državnih firm je zamenjal s svojimi, po pravilu manj sposobnimi kadri, ustvaril je tajkune, se pajdašil z RKC in povzročil škandal z Zvonovi. Etc. Skratka, prevzel je dotedanji sistem vladanja, le da je "njihove" zamenjal s "svojimi" in skušal s tajkuni ustvariti svojo "ekonomsko bazo".
Korupcija in nepotizem sta letela v nebo.
Posledice takega početja danes plačujemo vsi.
Dodatno se mi je zameril z udeleževanjem kolaborantskih proslav, zmerjanjem nepravovernih z levimi fašisti in zombiji etc.
Najbolj mu očitam to, da je zablokiral razvoj normalne desne liberalne opcije v državi.
To je moj pogled na "fenomen SDNJ".
Lahko pa se seveda tudi motim.
Leta 2004 sem bil njegov volilec. Ker sem bil sit LDSovega "tovarišijskega kapitalizma", nepotizma in koruptivnosti. Naivno sem upal, da se bo kaj spremenilo.
Pa se ni. Direktorje državnih firm je zamenjal s svojimi, po pravilu manj sposobnimi kadri, ustvaril je tajkune, se pajdašil z RKC in povzročil škandal z Zvonovi. Etc. Skratka, prevzel je dotedanji sistem vladanja, le da je "njihove" zamenjal s "svojimi" in skušal s tajkuni ustvariti svojo "ekonomsko bazo".
Dodatno se mi je zameril z udeleževanjem kolaborantskih proslav, zmerjanjem nepravovernih z levimi fašisti in zombiji etc.
Najbolj mu očitam to, da je zablokiral razvoj normalne desne liberalne opcije v državi.
Matako ::
Ma spet mi je žal, da nisem patentiral krilatice SDNJ... ampak ajd, je treba podpirati Creative Commons licenco.
Hm, _hipotetično_ kaj če bi recimo Jajo _danes_ izginil iz političnega življenja (nesreča na poti v službo, karkoli)... Kdo bi bil nov nemesis normalizacije Slovenije? Tak, ki bi lahko nadomestil J v SDNJ.
Sprašujem kot neke vrste glasovanje, anketa. Dajte domišliji prosto pot!
Hm, _hipotetično_ kaj če bi recimo Jajo _danes_ izginil iz političnega življenja (nesreča na poti v službo, karkoli)... Kdo bi bil nov nemesis normalizacije Slovenije? Tak, ki bi lahko nadomestil J v SDNJ.
Sprašujem kot neke vrste glasovanje, anketa. Dajte domišliji prosto pot!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Matako> Kdo bi bil nov nemesis normalizacije Slovenije?
Primc je taprav "nimam nč prot X, ampak za sosede jih pa ne bi mel" nazi.
Primc je taprav "nimam nč prot X, ampak za sosede jih pa ne bi mel" nazi.
Rupel?
Aja.Kudos za SDNJ!
Rupsi se mi zdi... nezanimiva izbira. EDIT: Primc, hudafak iz Primc? Tukaj rabimo takega bolj džejmsbodovskega negativca. Z zlobnim nasmehom in zloveščo pisarno s sliko svojega nasprotnika na pikado tabli. Ja težko bo kdo stopil v Jajove čevlje... ne vem, mogoče Hojs? Ma pravo faco!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Matako> Primc, hudafak iz Primc?
Prijazen družinski človek, ki lahko na videz čist prisebno množico prepriča, da je treba preprečit skorajšnjo gejevsko invazijo z magar protiustavno zakonodajo.
Prijazen družinski človek, ki lahko na videz čist prisebno množico prepriča, da je treba preprečit skorajšnjo gejevsko invazijo z magar protiustavno zakonodajo.
Jajo je neposredna grožnja naši demokraciji. Še pet recesije bi bila nizka cena za ohranitev demokratične ureditve, če bi jo že morali plačati.
Seveda se pa moramo zavedati, da izhajaš iz dveh predpostavk:
1. levaki s Cerarjem na čelu nas iz recesije ne morejo izvleči in
2. Jajo nas lahko izvleče iz recesije
Za prvo nimamo dovolj podatkov, da bi ugotovili ali je resnična ali ne, ampak glede na ocene Bruslja je napačna. Druga je zanesljivo napačna, saj že kar nekaj časa nismo v recesiji, zgolj v obdobju šibke gospodarske rasti. Nadalje, Jajo je aktivno sabotiral našo kredibilnost in nam tako dražil posojila v času, ko smo rabili denar. Bolj verjetno bi bila cena za njega na oblasti še pet let recesije in ne obratno.
Jaz imam raje demokracijo in gospodarsko rast kot diktaturo in recesijo. Kaj pa ti?
Nikdar nisem dejal, da nas Jajo lahko izvleče iz recesije. Pravim, da dokler bomo vse liberalce avtomatsko enačili z Janševci, toliko časa bomo imeli probleme. Ali drugače, če bi pred oz. na začetku krize liberalizirali, bi naša recesija trajala manj časa.
Kar se pa tiče sabotiranja kredibilnosti, se seveda strinjam. Saj je še Lenko zjebal v evropskem parlamentu. Ta človek je resnično nevaren.
Opozarjam. Rupsi je na zadnjem Štefančič show-u odločno demantiral, da bi on ustanavljal novo desno stranko. Kar za pismene pomeni, da jo bo.
ZaphodBB> Pravim, da dokler bomo vse liberalce avtomatsko enačili z Janševci,
Ej, Drnovška ni noben enačil z Janšo!
Škoda, da je bil Drnovšek edini liberalec v stranki. Pa še to pretežno izključno retorični.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
sheeshkar ::
ZaphodBB> Pravim, da dokler bomo vse liberalce avtomatsko enačili z Janševci,
"Liberalec" Drnovšek je 10 let vodil "Liberalno" Demokracijo Slovenije, a se geji vseeno niso smeli poročiti ali posvojiti otroka, muslimani so tudi takrat čepeli na Kodeljevem namesto v džamiji, gospodarske reforme so bile pa daleč od liberalnih. Ko pride Janša, ki ravna enako, pa takoj v jok, kako se krši ustava in človekove pravice. Liberalcev v naši državi še nisem videl na oblasti.
ZaphodBB> Škoda, da je bil Drnovšek edini liberalec v stranki. Pa še to pretežno izključno retorični.
Jebiga, na kmetiji težko boljše najdeš. No, važn da nas je stlaču v EU.
sheeshkar> "Liberalec" Drnovšek je 10 let vodil "Liberalno" Demokracijo Slovenije, a se geji vseeno niso smeli poročiti ali posvojiti otroka
So pa predlagali spremembe zakonodaje, ki bi to spremenile, pa jih je SDS-backed histerična farška banda podrla na protiustavnih referendumih.
Zdaj se pa lahko poročajo in posvajajo otroke, ker ustavni sodniki k sreči nimajo možnosti izbire - ravnati se morajo po ustavi.
sheeshkar> "Liberalec" Drnovšek je 10 let vodil "Liberalno" Demokracijo Slovenije, a se geji vseeno niso smeli poročiti ali posvojiti otroka
So pa predlagali spremembe zakonodaje, ki bi to spremenile, pa jih je SDS-backed histerična farška banda podrla na protiustavnih referendumih.
Zdaj se pa lahko poročajo in posvajajo otroke, ker ustavni sodniki k sreči nimajo možnosti izbire - ravnati se morajo po ustavi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Med SDNJ je več kot dovolj homofobov.
ZaphodBB> Med SDNJ je več kot dovolj homofobov.
Jasno, ampak tem je vsaj nerodno, da so homofobi.
Lol, kako pa to izgleda?
ZaphodBB> Lol, kako pa to izgleda?
Ja ne upajo si javno povedat, da se jim gravža, če se dva tipa kušujeta, ker bi zgledal k tanajhuj hribovci.
Ja ne upajo si javno povedat, da se jim gravža, če se dva tipa kušujeta, ker bi zgledal k tanajhuj hribovci.
imagodei> SDNJ
"Samo Da Ni Janša", najmočnejša politična struja v državi.
Ok, če šteješ stranko BMK kot nepolitično. Potem ja.
/\/\.K.
sheeshkar ::
ZaphodBB> Škoda, da je bil Drnovšek edini liberalec v stranki. Pa še to pretežno izključno retorični.
SDS v tistih časih ni bila niti najmočnejša stranka desnice, kaj šele, da bi lahko resno vplivala na mnenje večine državljanov. Po drugi strani je pa levica 12 let imela večino v parlamentu in večinsko podporo ljudstva. Logičen zaključek - kriv je Janša, ane?
Naša "levica" se je v resnici požvižgala za pravice manjšin, zato kljub gromozanski medijski podpori ni nikoli šla v resno kampanjo za spremembe na tem področju. Občasno je kakšen kandidat na soočenjih povedal kaj všečnega (da je prevaral jype-a in podobne dobronamerne volilce), a v sami stranki nato ni naredil praktično nič. Zato pravim, da pravih liberalcev še nismo imeli na oblasti.
V EU bi pa prišli ne glede na barvo oblasti, pravice gejev bi bile pa enake (BTW, Gaspari se je s trinajstimi prihodkovnimi meseci celo trudil, da ne bi). Vanjo so prišle tudi (v tistem obdobju, danes tudi to več ne drži) bistveno slabše razvite države. Pa na tem področju LDS niti ni imela opozicije, ki je bila kvejčemu še glasnejša zagovornica vstopa v EU. Tako da to ni neka posebna zasluga LDSa, s katero bi lahko izkazoval njeno superiornost (seveda so pa odigrali svoj del in to pozdravljam).
sheeshkar> SDS v tistih časih ni bila niti najmočnejša stranka desnice, kaj šele, da bi lahko resno vplivala na mnenje večine državljanov.
Seveda je bila.
sheeshkar> Naša "levica" se je v resnici požvižgala za pravice manjšin
Ne, ni se.
sheeshkar> V EU bi pa prišli ne glede na barvo oblasti, pravice gejev bi bile pa enake
Ne, ne bi bile.
sheeshkar> Vanjo so prišle tudi (v tistem obdobju, danes tudi to več ne drži) bistveno slabše razvite države.
Jasno, da so. Saj so se potrudile s kriteriji, ki jih potrebuješ za vstop v EU. Tudi Srbija se je morala.
sheeshkar> Pa na tem področju LDS niti ni imela opozicije, ki je bila kvejčemu še glasnejša zagovornica vstopa v EU.
Jelinčič je bil opozicija. SDS so itak že od nekdaj revizionistični klovni in njihov odnos do EU je vedno bil zelo "rešite nas pred komunizmom" infantilen.
sheeshkar> Tako da to ni neka posebna zasluga LDSa, s katero bi lahko izkazoval njeno superiornost
Superiornost? Ne ga lomt. Šli so, kot se za slovenske politike spodobi, po liniji najmanjšega odpora. Še dobro, da jih je Kresalova eventuelno dobila v roke, če ne bi še vedno imeli neurejen problem izbrisanih.
Seveda je bila.
Ne, ni se.
sheeshkar> V EU bi pa prišli ne glede na barvo oblasti, pravice gejev bi bile pa enake
Ne, ne bi bile.
sheeshkar> Vanjo so prišle tudi (v tistem obdobju, danes tudi to več ne drži) bistveno slabše razvite države.
Jasno, da so. Saj so se potrudile s kriteriji, ki jih potrebuješ za vstop v EU. Tudi Srbija se je morala.
sheeshkar> Pa na tem področju LDS niti ni imela opozicije, ki je bila kvejčemu še glasnejša zagovornica vstopa v EU.
Jelinčič je bil opozicija. SDS so itak že od nekdaj revizionistični klovni in njihov odnos do EU je vedno bil zelo "rešite nas pred komunizmom" infantilen.
sheeshkar> Tako da to ni neka posebna zasluga LDSa, s katero bi lahko izkazoval njeno superiornost
Superiornost? Ne ga lomt. Šli so, kot se za slovenske politike spodobi, po liniji najmanjšega odpora. Še dobro, da jih je Kresalova eventuelno dobila v roke, če ne bi še vedno imeli neurejen problem izbrisanih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Ko pride Janša, ki ravna enako...
Hej! Saj ravno to mu zamerim.
Če bi vedel, da bo ravnal enako, ne bi imel razloga, da bi ga volil. Pa še veliko drugih, ki jih poznam, tudi ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
MrStein ::
sheeshkar> SDS v tistih časih ni bila niti najmočnejša stranka desnice, kaj šele, da bi lahko resno vplivala na mnenje večine državljanov.
Seveda je bila.
Ne, ni se.
...
A prej pa so .... se požvižgali nanje?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Nikdar nisem dejal, da nas Jajo lahko izvleče iz recesije. Pravim, da dokler bomo vse liberalce avtomatsko enačili z Janševci, toliko časa bomo imeli probleme. Ali drugače, če bi pred oz. na začetku krize liberalizirali, bi naša recesija trajala manj časa.
Če ne bi bilo Jajota bi se že liberalizirali. On pa je povprečnemu Slovencu zagabil liberalce in zdaj smo, kjer smo.
Sicer pa poglej naslov teme. Če govoriš o čem drugem to izrecno napiši.
SimplyMiha ::
Ne, ste se liberalci kar sami zagabili povprečnemu človeku, ne samo Slovencu. Janši pripisujete prevelike zasluge.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
Priznam, sem aktivni član SDNJ. Zakaj.
S tem se v celoti strinjam in poskušam nekaterim dopovedati že cel čas.
SimplyMiha je izjavil:
Ne, ste se liberalci kar sami zagabili povprečnemu človeku, ne samo Slovencu. Janši pripisujete prevelike zasluge.
Ne mešaj liberalne politične usmeritve z neolib ekonomisti. To sta dve popolnoma različni stvari.
@Smrekar: No Pasaran!
No saj to bi bila pa naslednja naloga... kaj za vraga sploh je ta Jajo? Ok, politično je itak brezupno - saj se lahko za vraga vprašamo: kaj je cela Slovenija? Po mojem mi kot narod rabimo vsi skupaj iti na kavč zaradi suma shizofrenije.
Ampak gospodarsko... (neo)liberalec? Črnci, prosim.
EDIT: če ga to sploh zanima! Ker jaz sem ga vedno imel na sumu, da mu je tako kot čisto vsem našim politicosom gospodarstvo bolj nadležna tema pogovora.
Torej, zlepimo (lol) kak izraz skupaj prav zanj, bodite inovativni!
Ampak gospodarsko... (neo)liberalec? Črnci, prosim.
EDIT: če ga to sploh zanima! Ker jaz sem ga vedno imel na sumu, da mu je tako kot čisto vsem našim politicosom gospodarstvo bolj nadležna tema pogovora.
Torej, zlepimo (lol) kak izraz skupaj prav zanj, bodite inovativni!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
MrStein> A prej pa so .... se požvižgali nanje?
Yup.
Torej si se tu zatipkal?
Ne, ni se.
Ker gre za nasprotujoči si izjavi.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
MrStein> Ker gre za nasprotujoči si izjavi.
Ne, ne gre, samo tebi zgleda dela težave naš precej shizofren politični prostor.
Ne, ne gre, samo tebi zgleda dela težave naš precej shizofren politični prostor.
Kaj to Jajo zdaj tvita nekaj o vranah?
Janez Janša @JJansaSDS
Follow
Lojze, Lojze. Sita vrana lačni ne verjame. Ve, da je ravno zato sita. Včasih pa mora javno k gospodarju po drobtine. http://www.siol.net/novice/slovenija/20... ...
/\/\.K.
Okapi ::
Peterleta so povabili na neko srečanje murgelskega Foruma 21 in je šel (po droptine h murgelskemu palčku in sivi eminenci udbomafije).
Ja samo ravno to je ta dafuq? Pregovor o vrani se uporabi kadar kdo ne deli dobrot z drugimi - mar to pomeni, da si Jajo _želi_ Murgzwergovih drobtin?
Zmeden sem.
Zmeden sem.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
Lačne vrane so pošteni pomladni Slovenci, ki trpijo pod udbomafijsko diktaturo (nekateri celo v strašni ječi, imenovani Desert). Site vrane, ki jih murgelski gospodar futra z drobtinami, jim pa ne verjamejo.
O.
O.
MrStein> Ker gre za nasprotujoči si izjavi.
V bistvu meni delajo težave pisci, ki so shizofren-i, ampak dovolj o meni.
A izbrisanci potem niso manjšina? Ali niso imeli težave s pravicami?
Motiti se je človeško.
MrStein> A izbrisanci potem niso manjšina? Ali niso imeli težave s pravicami?
Bi ti poskusil razložit, pa zdaj že vidim, da ne boš razumel.
Bi ti poskusil razložit, pa zdaj že vidim, da ne boš razumel.
ulemek ::
Skorumpirani so ................... (vstavi poljubno) v .................... (vstavi poljubno državo). Dejstvo!
SimplyMiha ::
Hm. Sodišča so zabasana s primeri, Janševo pritožbo pa obravnavajo prednostno.
Vse za enakost pred zakonom!
Vse za enakost pred zakonom!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 43. člen URS, voliti in biti voljen (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8204 (7150) | Mehmed |
⊘ | Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 13983 (13326) | Gandalfar |
» | Nov volilni sistem (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 16717 (14712) | BlaiseM |
» | Moji predlogiOddelek: Problemi človeštva | 5994 (4295) | Looooooka |