» »

napajalnik-je 300w zadost?

napajalnik-je 300w zadost?

ripmork ::

v kratkem bom upgradu računalo pa sem v temi kar se tiče napajalnikov....mogoče veste keri napajalniki so kakovostni pa še vedno držijo ugodno ceno,pa kolk močnega se splača nabavt---
je 300w dost dobr?
ker sem slišal da rabijo novejše grafe za optimalno hitrost še neko dodatno napajanje....skratka HELP ME!

A1eN ::

Prvo napisi kakšen sistem imaš(grafično,procesor itd..).....v vsakem primeru kupi najmanj 300W...
priporočam ti nakup napajalnika firme ANTEC,true power 380W....imajo ga pri REDRAT STORU.... pred nakupom pa si poglej še ta članek....

glede cene:če bi rad kaj cenejšega pa poglej Chieftecove 420W napajalce... mislim da jih imajo pri AGT-računalniki..

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A1eN ()

MrX ::

jst mam navadnega 300W ATX-a za 6.500sit. jst sm vprasu v trgovini kateri napajalnik bi bil tapravi za tako konfiguracijo kot sem si zamislil (xp2100+, 2x256 333, Epox 8rda, GF4ti4200) in so rekli da bi bil zadosti 300W s katerim so testirali, ce pa bi bilo premalo pa bi mi dali 350W.

tisto o dodatnem napajanju graficne je pa bullshit! ce graficna rabi dodatno napajanje, pol mors prklopit en molex iz napajalnika v grafo, ce ne ti sploh ne dela.

:D je pa res da se moja grafa (winfast A280leTD, 128ddr, 8x) navije samo na 275/575. default je 250/500.
a je kej napajalnik kriv???

boštjan ::

Ja to dodatno napajanje majo vse ta nove grafične,ki so narejene na R300 in R350 čipu,ter novi geForceFX-i.V AGT pa majo te čifteke,350W za okoli 12k in 420W za 17k.Oboje z aktivno PFC in dual vent.

tile navadni noname ATX 300W niso zanesljivi....raje dej 5 tisočakov več in si vsaj siguren ter sistem ti bo hvaležen...

Tarzan ::

Tako je

ostal sem brez matične plošče Epox 8RDA+ in dveh napajalnikov. Noname 300W Case-included CRAP. Zdaj sem kupil 420W zadevo in upam na daljšo življensko dobo, samo še plato bo treba novo nabavt :'(

a plata je sla po gobe?? kaj pa se je zgodilo? a zaradi napajalnika??

meni je zaradi takega napajalnika skakala napetost procesorja za cca. + - 40% na vsake par ur..to velja za vse napetosti(5,3.3)..in včasih mi je ventilator kar ugasnil ter čez minuto prižgal....potem sem ga zamenju in vse je delalo brezhibno... ter tišje je blo,ker ponavadi so ti napajalniki tudi glasni..precej glasni..

Tarzan ::

Ja, plata je šla. NE vem kaj je narobe, ker bi jo moral dat kakemu stručkotu za pregledat, ampak dejstvo je da ne deluje.
Na začetku, ko jo zalaufam se prižge FF in se ne spreminja več. Aja, v BIOSU nisem nič spreminjal v času njene smrti. Kar na enkrat se je sistem ugasnil, probal sem prižgat nazaj, pa napajalc ni delal (vent je naredil samo en obrat ali dva), ko sem nov napajalc dal, pa je ventilator na plati delal normalno, ampak se ni niti približala postanju ;((

La crapola:'(

ripmork ::

thanks vsem,ker če že nabavlam nove komponente dam rajš še tistih nekaj jurjev več da sem ziher pa se izognem sranju ki se lahko zgodi
(kot tarzanu)
-ker pa dobro poznam moorove zakone vem,da se lahko sranje zgodi
vsak cajt,zato sem rajš dober pripravljen:D

Blisk ::

No mojmu frendu je šel cel računalnik po gobe zarad napajalnika.
Zato sm tud jst pol na brzino zamenjal in kupu čifteka 420W, HPC-420

blisk: in kako se ti zdi glasen tale napajalc?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Geforce 7600gs in napajalnik!!

Oddelek: Strojna oprema
221979 (1508) Slipi
»

Do koliko ste prišli (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
15410112 (6733) MEDENA
»