Forum » Elektrotehnika in elektronika » ARM programiranje - UDP strežnik
ARM programiranje - UDP strežnik
d4vid ::
Živjo,
kar nekaj sem že pogooglal pa ne najdem nič pametnega.
Rabim UDP strežnik na ARM Cortex M4, TI TM4C123. Programiram v programu Energia, ki je priporočen s strani TI in brezplačen. Zelo bi bil vesel če mi kdo najde kakšen link kako in kaj, ali pa če mi kdo to sprogramira. Rad bi z aplikacijo na PCju vklapljal recimo ledico...
Potrebujem pa samo za test tako da rabim osnovno, vklop/izklop LED diode je dovolj, naprej bom že sam delal.
Kdor mi tole uspe zrihtat, dobi za pivo
Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč.
kar nekaj sem že pogooglal pa ne najdem nič pametnega.
Rabim UDP strežnik na ARM Cortex M4, TI TM4C123. Programiram v programu Energia, ki je priporočen s strani TI in brezplačen. Zelo bi bil vesel če mi kdo najde kakšen link kako in kaj, ali pa če mi kdo to sprogramira. Rad bi z aplikacijo na PCju vklapljal recimo ledico...
Potrebujem pa samo za test tako da rabim osnovno, vklop/izklop LED diode je dovolj, naprej bom že sam delal.
Kdor mi tole uspe zrihtat, dobi za pivo
Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
d4vid ::
Eh, sem že ugotovil. Lavfa ista koda kot na arduino tako da bo za moj razvojni komplet vredu.
Bi pa vprašal tole, za arduino velja ista koda.
Kako sedaj primerjam, npr. z if stavkom mi ne deluje. Primerjam packetBuffer, da bi recimo ob določenem ukazu vklopil določen rele. Pa ne gre.
Bi pa vprašal tole, za arduino velja ista koda.
if ( Udp.parsePacket() ) { Serial.println("packet received"); // We've received a packet, read the data from it Udp.read(packetBuffer, NTP_PACKET_SIZE); // read the packet into the buffer
Kako sedaj primerjam, npr. z if stavkom mi ne deluje. Primerjam packetBuffer, da bi recimo ob določenem ukazu vklopil določen rele. Pa ne gre.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
janco ::
packetBuffer je kaj, array char-ov?
potem moraš ali primerjati vsak znak posebej ali uporabiti kako funkcijo za primerjavo stringov...
potem moraš ali primerjati vsak znak posebej ali uporabiti kako funkcijo za primerjavo stringov...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ESP8266 ESP-12E (NodeMCU 1.0)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3591 (2436) | dc10 |
» | Težave z Amisovim modemomOddelek: Pomoč in nasveti | 5353 (4935) | 111111111111 |
» | pppoe+mikrotikOddelek: Omrežja in internet | 3519 (3097) | Senitel |
» | Skripta branje UDP paketovOddelek: Programiranje | 941 (775) | t0r0 |
» | Samba portiOddelek: Omrežja in internet | 1721 (1417) | hruske |