Forum » Operacijski sistemi » Problem particij
Problem particij
inbox ::
Imam problem in sicer, ko bootam win7 in hočem naredit nove particije, mi jih iz unallocated space noče narediti, prav tako ne morem formatirat. Prav tako ne more naložiti win gor, ker piše da je GPT partition style. Ko pa dam new na unallocated space mi na piše: To ensure that all windows features work correctly, Windows might create additional partitions for system files. In potem se ne zgodi nič.
Če ne bootam iz dvdja, mi gre na gnu grub v katerem pa nimam pojma kaj naredit pa tudi mislim da se ne da formatirat iz tega.
Če ne bootam iz dvdja, mi gre na gnu grub v katerem pa nimam pojma kaj naredit pa tudi mislim da se ne da formatirat iz tega.
inbox ::
Zrihtl.
Če bo kdorkoli še v tej situaciji naj naredi naslednje.
Ko si v oknu za instaliranje windowsov stisni shift+f10, da se odpre cmd. Potem vpišeš diskpart, naslednje disklist (izpišejo se diski), za reformatiranje pa potem naslednje:
select disk (zraven napišeš tistega, ki bi ga želel formatirat)
clean
convert ntfs (spremeni gpt v ntfs)
exit
exit
Zbriše particije in naredi ntfs, z lahkoto ustvaqriš nove particije in inštaliraš bp :)
Če bo kdorkoli še v tej situaciji naj naredi naslednje.
Ko si v oknu za instaliranje windowsov stisni shift+f10, da se odpre cmd. Potem vpišeš diskpart, naslednje disklist (izpišejo se diski), za reformatiranje pa potem naslednje:
select disk (zraven napišeš tistega, ki bi ga želel formatirat)
clean
convert ntfs (spremeni gpt v ntfs)
exit
exit
Zbriše particije in naredi ntfs, z lahkoto ustvaqriš nove particije in inštaliraš bp :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Združitev particijOddelek: Pomoč in nasveti | 3129 (2765) | MIHAc27 |
» | Windows XP boot problemOddelek: Operacijski sistemi | 1250 (1095) | m@nt@ |
» | [Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8076 (7160) | buneech |
» | Uninstall Suse Linux 10?Oddelek: Operacijski sistemi | 2236 (1854) | Gapi |
» | making partitionOddelek: Pomoč in nasveti | 949 (880) | Krtek |