» »

kaj povzroča dvig temperature procesorja za cca. 20°C ?

kaj povzroča dvig temperature procesorja za cca. 20°C ?

Racing4life ::

Pred 2 mesecema sem OC-jal q6600 iz 2.4ghz na 3.0ghz. Do zdaj je laufalo vse normalno. Najvišje temperature so ble okrog 60-65°C tudi po večih urah igranja assetto corse. Prilagam 30min stability test od takrat:
 prej

prej

Zdaj nekje 2 tedna nisem igral in od vceraj mi assetto corso zablokira po cca 20min igranja.... ne vem še če je problem v pregrevanju ali v igrici. Spremljal sem temperature v Aidi64 med igranjim in takrat ko mi zablokira in so okrog 80-90°C. Prilagam tudi 5min stability test kjer je razviden dvig temperatur na 80°C. Zdi se mi da to ni normalno pa čeprav aida64 ne zazna pregrevanja in tudi sobne temperature so nekoliko višje kot so bile pred 2 mesecema. Pasta na procesorju je bila zamenjana okrog 3 mesece nazaj. Kaj bi lahko bil vzrok za dvig temperatur?
 zdaj

zdaj

Isotropic ::

prah, slab nanos paste (predebela plast)

Racing4life ::

Praha ni. Če bi bila predebela plast bi vseeno 2 meseca delovalo normalno in šele nato začelo dvigat temperature ?

Kurzweil ::

Predlagam namenski software, s katerim boš nastavil fiksno na koliko stopinj želiš da bo temperatura, pa se naj venitlator dalje matra...

s6c-gEL ::

Kateri proces najbolj kuri cpu ?

hojnikb ::

še enkrat ščisti hladilnik in namaži kvalitetno pasto. Preveri ventilator in njegove vrtljaje (da slučajno ne odpoveduje)...
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
5612336 (11048) wate
»

pregrevanje procesorja q6600

Oddelek: Pomoč in nasveti
232232 (1719) rokp