» »

kartuša kar naenkrat ne toči barve

kartuša kar naenkrat ne toči barve

Ikspe ::

Črna kartuša na Canonovem tiskalniku MP280 kar naenkrat ne printa več. Najprej mi je javilo neko napako. Tiskalnik sem ugasnil in ponovno prižgal. Tiskalnik mi kljub temu še naprej tiska popolnoma prazne liste. Tudi ponovni prižig računalnika ni pomagal. Javlja mi ne nobene napake. Barvna kartuša pa normalno tiska. Se da kako videt če je crknila črna kartuša?

ST-777 ::

Imam tudi Canonov tiskalnik, vendar drugi model. Če bi imel podoben problem, kot je tvoj, bi naredil sledeče:

1. pogledal v programu tiskalnika, koliko barve pokaže v kartuši.
2. vzel bi kartušo iz tiskalnika in pogledal, koliko barve je v kartuši.
3. pogledal bi šobe na kartuši z lupo in če so zapacane, bi jih previdno očistil s čistim alkoholom.
4. če tiskalnik še vedno ne bi tiskal, bi namestil novo kartušo.
5. če tiskalnik še vedno ne bi tiskal, je morda odpovedala elektronika za tiskanje s črno kartušo.

Kartuša je še zjutraj lepo tiskala zato ne bi smel biti problem v barvi. Verjetno je šla elektronika. V kartuši ali pa v tiskalniku.
Se kvari elektronika v kartuši ali tista v tiskalniku?

ST-777 ::

Če si namestil novo kartušo, tiskalnik pa še vedno ne tiska, je najverjetneje odpovedala elektronika v tiskalniku.

Rado se dogaja tudi da pri prižiganju nekaj močno naškrta-verjetno preskakuje zobnik. Dokler dela naj dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ikspe ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5514754 (9334) matej5734
»

Resetiranje kartuš pri CANON 4200i

Oddelek: Pomoč in nasveti