» »

Preko simobil -androida ne pridem do domacega serverja

Preko simobil -androida ne pridem do domacega serverja

pirpy ::

Lp
lep čas se že soočam s problemom nedostopnosti domačega serverja preko mobilnih podatkov simobil in telefona.
Zadeva je sledeča
doma imam server s programom webcamxp za videonadzor, in še en webserver za pametno hišo.
Preko wifija deluje vse ok, če pa hočem dostopat do serverja preko mobilnih podatkov simobil pa mi napiše "sistemska napaka the connection was refused by the host".
Če se na ta isti server povežem s posebnim android clientom, ki deluje kot remote, spet nobenega problema. (v vseh primerih gre za tcp povezave)
preko mobilnih podatkov mobitela vse deluje ok
če vklopim android telefon kot dostopno točko (simobil mobilni podatki) in se s pc jem povežem na internet preko njega spet vse deluje ok. Moj isp je t2 preizkusil pa sem tudi sosedov isp (amis) in zadeva je popolnoma enaka.
Omrezje imam narejeno z mikrotik opremo.
Vem da je zadeva delovala pred nekaj leti potem pa naenkrat ta napaka (takrat še na siol-u). Mislim, da je na telefonu nokia n95 s simbian operacijskim sistemom nekaj časa delovalo potem pa se je pojavila ta napaka, tako da ni problem android.?
Preizkusil sem tudi dolphin browser in ga nastavil da se spletnim stranem predstavi kot desktop browser a vseeno ta napaka.
Napako so iskali že na simobilu in t-2 a niso ničesar našli.
Ali ima kdo kakšno idejo, meni jih je zmanjkalo.

Hvala
zehanje je nalezljivo
  • polepsal: Mavrik ()

cen1 ::

Si pogledal web server loge?

Malajlo ::

A sta problem samo simobil in t-2? Ali je problem samo z androidom pravzaprav?

mih@ ::

Jaz sem imel podoben problem pri dostopu do Synologya. Izkazalo se je, da je bila težava v vpisanem Proxy v APN nastavitvah. Ko sem to izbrisal ven, je dostop normalno deloval. Moj operater je Simobil.

sem ugotovil ,da preko simobilovega interneta (mobilnih podatkov) na androidu ne morem do strani ,ki se skrivajo za nestandardnimi vrati .
deluje samo port 80 in 443,tako da sem zadevo delno rešil.
miha@ kje si imel vpisan proxy?
Pozdrav
zehanje je nalezljivo

rawlit ::

Tudi jaz sem imel podobno težavo kot mih@, rešil z brisanjem proxy-a in porta iz nastavitev.

Nastavitev v telefonu ?
kako pridem do njih?
zehanje je nalezljivo

broken/link ::

najprej se pozanimaj, če imajo na simobilu sploh odprte porte, ki jih želiš uporabljati.
večina mobilnih operaterjev ima namreč skonfigurirano t.i. "visoko varnost" in so navzven maš odprte klasične porte (npr DNS, FTP, TFTP, HTTP, HTTPS, ICMP, IMAP, MAIL, NTP, PING, POP3, SIP, H.323, SNMP, SSH, SYSLOG, TELNET)

mih@ ::

Android:
Settings->Wireless&netwoks->More->Mobile networks->Access points names->ime točke za internet->Proxy (not set)-pobrišeš vsebino

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4109 110 111 112 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
55601353086 (2176) bosmla
»

Telemach Mobil - ponudba? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

343117030 (63777) OK.d
»

Izimobil in Wifi

91043 (744) cortez
»

Prenos podatkov (Mobile data) - napaka merjenja

91794 (1469) Sami
»

Dostop do routerja izven lokalnega omrežja