Forum » Strojna oprema » Grafična kartice v pci-e x4 slotu
Grafična kartice v pci-e x4 slotu
slowie ::
Zdravo!
Torej, na tako težavo še nisem naletel, vi pa gotovo, zato prosim za pomoč:
Imam neko sestavljeno škatlo od HP-ja, ki je do zdaj delala brez dodatne grafične kartice (pač integrirana v plošči), zdaj pa sem vanjo mislil vtakniti Atijevo HD5750-ko.
Ampak, hudiča, ne gre. Kartica namreč zasede 2 mesti, in HP-jevo ohišje očitno enostavno ni dovolj prirejeno, saj je ventilator za hrbtni strani ohišja prevelik in preblizu zadnji reži, zato kartica ne gre noter - se pravi, da je slot x16 na plošči nastavljen tako, da paše v najbolj zgornjo režo, ker pa so ventilatorji od grafike naloženi še višje gor, pač ne gre skupaj.
Sem pa kartico lahko vtaknil v pcie 4x slot, ki je eno mesto nižje, in zato vse skupaj lepo pade not.
Vse skupaj se je lepo zagnalo, ampak zdaj sem brez zvoka.... Zato imam dve vprašanji:
1. ali je grafika razlog, da zvok ne dela (čeprav je zvočna kartica ravno tako integrirana v plošči)? Kako to rešiti, kdo ve?
2. Ali je to sploh smiselna rešitev, vtakniti kartico v 4x slot? Če ni, imate kakšno idejo za drugo rešitev (razen nakupa novega ohišja)?
Evo, hvala že vnaprej in lep pozdrav,
Janez.
Torej, na tako težavo še nisem naletel, vi pa gotovo, zato prosim za pomoč:
Imam neko sestavljeno škatlo od HP-ja, ki je do zdaj delala brez dodatne grafične kartice (pač integrirana v plošči), zdaj pa sem vanjo mislil vtakniti Atijevo HD5750-ko.
Ampak, hudiča, ne gre. Kartica namreč zasede 2 mesti, in HP-jevo ohišje očitno enostavno ni dovolj prirejeno, saj je ventilator za hrbtni strani ohišja prevelik in preblizu zadnji reži, zato kartica ne gre noter - se pravi, da je slot x16 na plošči nastavljen tako, da paše v najbolj zgornjo režo, ker pa so ventilatorji od grafike naloženi še višje gor, pač ne gre skupaj.
Sem pa kartico lahko vtaknil v pcie 4x slot, ki je eno mesto nižje, in zato vse skupaj lepo pade not.
Vse skupaj se je lepo zagnalo, ampak zdaj sem brez zvoka.... Zato imam dve vprašanji:
1. ali je grafika razlog, da zvok ne dela (čeprav je zvočna kartica ravno tako integrirana v plošči)? Kako to rešiti, kdo ve?
2. Ali je to sploh smiselna rešitev, vtakniti kartico v 4x slot? Če ni, imate kakšno idejo za drugo rešitev (razen nakupa novega ohišja)?
Evo, hvala že vnaprej in lep pozdrav,
Janez.
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
AlienRR ::
1.) Lahko so ti driveri za grafo prestavili izhod iz 3,5mm na hdmi. To lahko pogledaš z desnim klikom na ikono zvočnika > playback devices > in pogledš če so zvočniki nastaviljeni kot "default device".
2.) Kar je hojnik napisal: PCIe extender
2.) Kar je hojnik napisal: PCIe extender
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.
slowie ::
Aha, sem že slišal za pci-e riserje, ja. Zdaj vsaj vem, zakaj se uporabljajo. Ampak, kako pa kartico potem fiksiraš? Sistem "znajdi se sam", ali je kakšna predvidena opcija?
@alienRR: ja, nekaj bo na tem, ker gonilniki pravijo da imam HDMI napravo, ne vem pa, kje se to sploh lahko spremeni.
@alienRR: ja, nekaj bo na tem, ker gonilniki pravijo da imam HDMI napravo, ne vem pa, kje se to sploh lahko spremeni.
Slowie
AlienRR ::
če ne gre drugače potem se fiksira na "znajdi se". =)
Znotraj tega okna spremeniš. Desni klik na zvočnike > set as default device
Znotraj tega okna spremeniš. Desni klik na zvočnike > set as default device
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica vodilo PCIe 2.0 ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1313 (313) | KTr1sk |
» | problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 25420 (8177) | hojnikb |
» | Ne spozam se na grafične kartice. Prosim pomoč.Oddelek: Strojna oprema | 2327 (1876) | DeeJay |
» | Grafična kartica - AGP ! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13256 (11628) | ThomasSGS |
» | Kako PCI-E 1x zvočno?Oddelek: Kaj kupiti | 1461 (1266) | dinozaver7 |