Forum » Pomoč in nasveti » Nov računalnik in Free DOS
Nov računalnik in Free DOS
MasterKiD ::
Kupil sem nov prenosnik, naložen ima gor Free DOS. Nato sem vstavil notri USB, na katerem je Windows 8. Vse deluje normalno. Nato izberem tam v inštalaciji Po meri: Namestite le Windows. Na netu sem bral, da je potrebno sformatirati prvo particijo, če želiš gor naložiti Windows. To sem naredil in ne gre. Če probam Windows dati na prvo particijo ali drugo, je vedno enako.
Piše: Sistema Windows ni mogoče namestiti na ta pogon. (Pokaži podrobnosti). Pod podrobnosti piše:
Sistema Windows ni mogoče namestiti na ta disk. Izbrani disk ima particijsko tabelo z zapisom glavnega zagona. V sistemih EFI je sistem Windows mogoče namestiti le na diske GPT. Torej, kaj to pomeni? Kaj lahko naredim? Če mi kdo pomaga rešiti problem, mu z veseljem plačam za informacije. Hvala že vnaprej!
DODANO: Če pa tam kliknem na nedodeljeni prostor na pogonu 0 in dam "Novo" in uporabim velikost pa mi javi neko napako: Nismo mogli ustvariti nove particije. [Napaka: 0xedf1dfd0]
Piše: Sistema Windows ni mogoče namestiti na ta pogon. (Pokaži podrobnosti). Pod podrobnosti piše:
Sistema Windows ni mogoče namestiti na ta disk. Izbrani disk ima particijsko tabelo z zapisom glavnega zagona. V sistemih EFI je sistem Windows mogoče namestiti le na diske GPT. Torej, kaj to pomeni? Kaj lahko naredim? Če mi kdo pomaga rešiti problem, mu z veseljem plačam za informacije. Hvala že vnaprej!
DODANO: Če pa tam kliknem na nedodeljeni prostor na pogonu 0 in dam "Novo" in uporabim velikost pa mi javi neko napako: Nismo mogli ustvariti nove particije. [Napaka: 0xedf1dfd0]
- spremenil: MasterKiD ()
d4vid ::
Pobriši VSE particije, ki jih imaš na disku, nato pa ustvari novo in namesti nanjo Windows.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
dvihtelic ::
Do sedaj sem vedno lahko naložil windowse na particijo kljub temu da ni bila sformatirana...seveda pri novem compu...samo čudno mi je, da ti napiše da ne more....poglej da slučajno ti ne klikneš na usb ključ pogon in ti zato noče namestit....lahko kako slikaš pa pošlješ da vidimo?
dellon ::
Lahko da je bil free dos nameščen na particijo z FAT datotečnim sistemom. Za win rabiš NTFS.
Preko instalacijskega procesa pobriši ve particije in ustvari sveže z NTFS sistemom.
Preko instalacijskega procesa pobriši ve particije in ustvari sveže z NTFS sistemom.
fosil ::
Pobriši vse particije da dobiš unalocated space, nato pa ne rabiš nič sam delat particij, ampak samo klikni next, pa se bodo že same naredile ustrezne particije.
Tako je!
first_line ::
Imaš napačen inštalacijski 'CD'. Z Win7 teh problemov ne bi imel, to je fora 8ke in UEFIja.
V BIOSU izklopi UEFI, ali pa si dobi pravi inš. disk... Če zaideš v Piratski zaliv, imaš od uporabnika Murphyneki ogromno različnih Win8. Še za nas, ki imamo original Windowse, samo nam Microsoft ne dovoli sveže inštalacije :(
V BIOSU izklopi UEFI, ali pa si dobi pravi inš. disk... Če zaideš v Piratski zaliv, imaš od uporabnika Murphyneki ogromno različnih Win8. Še za nas, ki imamo original Windowse, samo nam Microsoft ne dovoli sveže inštalacije :(
H-60 ::
Pozdravljeni,
imam problem pri namestitvi windowsa 10. Namestitev se zažene normalno, ampak ko pride do koraka kjer izbereš particijo mi ne kaže nobene particije. Računalnik je čisto nov z SSD diskom (HP 250 G8 - 2W8X8EA#BED).
Prosim za pomoč, kje je problem da ne vidim diska?
imam problem pri namestitvi windowsa 10. Namestitev se zažene normalno, ampak ko pride do koraka kjer izbereš particijo mi ne kaže nobene particije. Računalnik je čisto nov z SSD diskom (HP 250 G8 - 2W8X8EA#BED).
hojnikb ::
Pozdravljeni,
pripravi windows instalacijo z uradnim microsoft toolom. Če to ne zaleze, vstavi kjucek v enga izmed USB 2.0 portov, če jih laptop seveda ima. V 95% te dve zadevi resijo to tezavo.
#brezpodpisa
cyberwarfare ::
Verjetno nimas gonilnika za m.2 ssd disk, ce ti ga ne prepozna. Poisci gonilnik in ga nalozi med instalacijo (das ga v poleg v mapo na usb kljucu za instalacijo)
m2 ne potrebuje nobenih gonilnikov. Tezava je izkjucno v buggy windows installerju.
#brezpodpisa
DeeCoy ::
opeter ::
Stara verzija Windows 10? 21H2 ne rabi ločenega gonilnika.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
m2 ne potrebuje nobenih gonilnikov. Tezava je izkjucno v buggy windows installerju.
Rabi gonilnik. Novi Lenovo ThinkBooki rabijo dodaten gonilnik da windows čarovnik zazna disk.. Prav tako vem za par novih asusov.. Ne vem točno, kje se je zalomilo..
skoraj nemogoce da bi stvar rabla gonilnik. Nvme je standard zadeva, kateri imajo windowsi ze vkjucen gonilnik. Problem je zgolj v windows installerju, k vcasih for whatever reason ne zaznava diskov. Če bi na istem pcju pognl kaksen live linux, bi takoj zaznal diske.
Jasno to velja za consumer robo; za hw raid se vedn rabis driver, kot vedno.
#brezpodpisa
bobby ::
Dej se napisi, kaj si naredil kot rešitev in kaj si delal narobe, da ti ni zaznalo diska.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Rabi gonilnik. Novi Lenovo ThinkBooki rabijo dodaten gonilnik da windows čarovnik zazna disk.. Prav tako vem za par novih asusov.. Ne vem točno, kje se je zalomilo..
skoraj nemogoce da bi stvar rabla gonilnik. Nvme je standard zadeva, kateri imajo windowsi ze vkjucen gonilnik. Problem je zgolj v windows installerju, k vcasih for whatever reason ne zaznava diskov. Če bi na istem pcju pognl kaksen live linux, bi takoj zaznal diske.
Jasno to velja za consumer robo; za hw raid se vedn rabis driver, kot vedno.
100% rabi.. Svež ključek z w10, ni nobenega diska.. Smo že mislili, da je hw problem. Stock image z lenovo strani - vse bp. Nisem pa poskušal z live linuxom..
Ja, ce pripravis kjucek z rufusom, so taksni problemi precej pogosti... Se enkrat, finta ni v driverju ;)
Nima lenovo svojga host protokola za diske, da bi potreboval custom driver.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Ja, ce pripravis kjucek z rufusom, so taksni problemi precej pogosti... Se enkrat, finta ni v driverju ;)
Okej, torej to delam poklicno in ne vem o čem govorim. Tudi prav, trdi še naprej svoje, povej pa kdaj prideš sprobat na enega thinkbooka s svojim ključkom probat dat windows.
Okej, torej to delam poklicno in ne vem o čem govorim. Tudi prav, trdi še naprej svoje, povej pa kdaj prideš sprobat na enega thinkbooka s svojim ključkom probat dat windows.
Ok, mogoe je kaj drugace z 11th gen+ (s temi nimam kaj dosti opravka) ker imajo VMD. Ampak tudi v tem primeru izklopis VMD in gre instalacija bp skoz, brez caranja z driverji.
Ampak prejsne generacije pa defenitivno ne rabijo posebej driverja in ce v teh primerih nic ne zazna, je problem zgolj v kombinaciji usb3.0 in/ali nepravilno pripravljenga kjucka. Sploh pri ivy/haswell platformi je blo to dostkrat problem for whatever reason.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Jaz sem osebno iz Rususa prestavil na Ventoy
Gregex ::
Ravno včeraj to delal. Lenovo Ideapad 3. Naredil usb windows boot na uradni msjevi strani. Najprej imel težave z usbjem, ker nikakor ni hotlo bootat, nastavljal v biosu zaporedja bootanja na vse živo, na koncu pa samo usb ključek prestavil v drug usb port in šlo kot po putru. Tudi particijo sem samo novo naredil in naložil vse bp, potem pa samo v disk managerju dodelil ostali prostor na d in to je to, nobenih dodatnih driverjev.
A je mozno, da si usb vtaknil v usb3 (moder konektor v notranjosti) po tem, ko ke delalo pa v crn konektor (usb 2)?
mtosev ::
Kolk novejših laptopov sploh ima kakšen usb 2.0 port? Jaz mam skoraj 6 let star Inspiron 13 7359, ki ima 3 usb porte in vsi so 3.0.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Gregex ::
robo125 ::
Si sposodim kar tole temo.
Na nov prenosnik bom naložil Win10. Do sedaj sem že večkrat naložil Win10, a vedno na starejši prenosnik, z že narejenimi particijami poprej. Nikoli problemov... Kako se lotim, da bom naredil čimbolj bp? Bi moral kaj paziti? Prenosnik ima FreeDOS...in je Fujitsu A3511.
Poberem frišne Win10, vtaknem v USB2.0, naložim. To je to? Nimam še licence. Sem mislil še malo potestirati preden kupim. Na starih laptopih se je dalo...
Na nov prenosnik bom naložil Win10. Do sedaj sem že večkrat naložil Win10, a vedno na starejši prenosnik, z že narejenimi particijami poprej. Nikoli problemov... Kako se lotim, da bom naredil čimbolj bp? Bi moral kaj paziti? Prenosnik ima FreeDOS...in je Fujitsu A3511.
Poberem frišne Win10, vtaknem v USB2.0, naložim. To je to? Nimam še licence. Sem mislil še malo potestirati preden kupim. Na starih laptopih se je dalo...
broken/link ::
To je to.
Pri instalaciji, ko prideš do diska, če imaš samo enega notr in nimaš gor podatkov, brišeš vse particije in pustiš, da ti jih windows kreira.
Maš možnost trial licence, da. Pri ključu samo klikneš skip.
Premisli pa o win11.
Pri instalaciji, ko prideš do diska, če imaš samo enega notr in nimaš gor podatkov, brišeš vse particije in pustiš, da ti jih windows kreira.
Maš možnost trial licence, da. Pri ključu samo klikneš skip.
Premisli pa o win11.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: broken/link ()
robo125 ::
tnx. Bom premislil glede Win11, kot rečeno par dni bom imel neaktivirane Win10 (sem jih bolj vajen), da vidim kako je s prenosnikom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | namestitev sistema (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7323 (4498) | Yohan del Sud |
» | Kako najbolj učinkovito začasno odstraniti predinštalirane WindowseOddelek: Operacijski sistemi | 1153 (851) | hojnikb |
» | Ob instal.Win verjetno izbrisani podatki (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5053 (4056) | solatko |
» | Nov prenosnik med inštalacijo ne zazna ssd diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 5599 (4623) | solatko |
» | Počasno kopiranje (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13255 (10669) | hojnikb |