Forum » Pomoč in nasveti » Pomoč (laptop - baterija - ugašanje)
Pomoč (laptop - baterija - ugašanje)
FreshAS ::
Pozdravljeni!
Imam problem z svojim laptopom in sicer imam HP-ja Pavilion G6. Zadnje čase sem opazil, da se mi računalnik ugaša ko ga imam priklopljenega samo na baterijo. Računalnil se mi ne pregreva pa tudi ne prikaže mi več sporočila ko je baterija že pri koncu. Aja ugaša mi se pa ko imam baterijo dejansko nekje na 40%-50%...potem ga pa lahko prižgem samo na kabel..to mi dela recimo zadnji mesec, prej sem lahko normalno pogledal film pa še kakšno serijo sedaj pa mi ne zdrži niti 30min..Kakšen predlog bi mi prišel prav :)
Hvala in LP
Imam problem z svojim laptopom in sicer imam HP-ja Pavilion G6. Zadnje čase sem opazil, da se mi računalnik ugaša ko ga imam priklopljenega samo na baterijo. Računalnil se mi ne pregreva pa tudi ne prikaže mi več sporočila ko je baterija že pri koncu. Aja ugaša mi se pa ko imam baterijo dejansko nekje na 40%-50%...potem ga pa lahko prižgem samo na kabel..to mi dela recimo zadnji mesec, prej sem lahko normalno pogledal film pa še kakšno serijo sedaj pa mi ne zdrži niti 30min..Kakšen predlog bi mi prišel prav :)
Hvala in LP
crniangeo ::
preveri če ti še vedno velja garancija.. če ne probaj s kakšnim programom za baterijo da ti totalno sprazne baterijo , mogoče celo obstaja kakšen firmware..
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Ja garancijo še imam, ampak me zanima če ima kdo še kakšno idejo kaj bi lahko bilo kako bi se to dalo rešiti brez servisa :)
s6c-gEL ::
Je na baterijo sploh garancija ?
Ponavadi je 1/2 do max 1 leto, če je.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
hojnikb ::
baterijo čisto sprazni (tako da ko windows ugasne komp) ga še enkrat prižgi in pusti v biosu tako dolgo da gre sam kaput (če ne gre uporabi tale trik -- komp prižgi na napajanju in potem v biosu iztakni). Potem ga napolni ugasnjenga. Sprazn normalno baterijo do 0 (spet po postopku zgoraj) in poročaj kako je.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Je na baterijo sploh garancija ?
Ja ponavadi je na vse baterije 1 leto garancije. Zdej nevem a treba poslat cel PC na servis ali samo baterijo.
baterijo čisto sprazni (tako da ko windows ugasne komp) ga še enkrat prižgi in pusti v biosu tako dolgo da gre sam kaput (če ne gre uporabi tale trik -- komp prižgi na napajanju in potem v biosu iztakni). Potem ga napolni ugasnjenga. Sprazn normalno baterijo do 0 (spet po postopku zgoraj) in poročaj kako je.
Bom probal tvojo verzijo, samo problem je, ker dejansko ko prižgem računalnik nazaj mi kaže da je baterija nekje od 40%-50%. Uglavnem kao ni čist prazna...zato sem pomislu da bi mogoče bilo kaj z softwarom narobe sam ker mi nima nobene logike :D no uglavnem bom probal tvojo verzijo pa poročam danes zvečer :)
crniangeo ::
Ponavadi ni treba celega računalnika na servis dat, dovolj je samo baterijo in poskeniraš serijsko svojega prenosnika.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
stb ::
Nisem še nč probu ker mam preveliko gužvo v službi, ampak bom ta vikend :)
sm gledu pa nism niker vidu, da je 3 leta garancije..če tist zgori ne rata po bom poslou sam baterijo pa je :)
Ponavadi ni garancije na baterijo
Tole se spreminja. Novejši HP EliteBook modeli imajo:
Garancija: 3 leta, baterija 3 leta
sm gledu pa nism niker vidu, da je 3 leta garancije..če tist zgori ne rata po bom poslou sam baterijo pa je :)
ni mi dal miru pa sm takoj probu..no PC se mi je ugasnu na 74%, ga probm pržgt brez kabla in se mi spet ugasne v nekaj sekundah. Ga prklopim grem v BIOS no tm mi je pa zdržu prbližno 2min in se ugasnu....kaj zdej? kr baterijo pošlem al se da še kaj probat :)
solatko ::
Krivda je verjetno v nedelujočem kontrolerju za polnjenje baterije na MB ali pa je elektronika v bateriji zanič. Najboljše je cel računalnik nesti v garancijsko popravilo. Baterija ima v vsakem primeru 1leto garancije (najkrajša garancija za tehnični izdelek v SLO).
Delo krepa človeka
Če bi bla elektronika zanič, potem bi kr kmalu naredil bum :)
Verjetno je kaka celica fuč (vse gotovo niso) in potem takole heca.. Menjaj..
Verjetno je kaka celica fuč (vse gotovo niso) in potem takole heca.. Menjaj..
#brezpodpisa
solatko ::
Sploh ne naredi bum, temveč včasih polni, včasih ne, ob priklopu samo na baterijo vrže ven sistem, ker ni napetosti in podobno. Bum naredi samo takrat, ko elektronika spusti preveč toka in baterija zakuha, lahko pa se tudi vžge.
Če je fuč celica, baterija enostavno ne deluje, ker skozi pokvarjeno celico ne gre tok, ostale pa dajo premalo, da bi sistem zalaufal - minimalno je 10,5V, če je celica zanič, ne prideš preko 9V. Celice so na elektroniko priklopljene po dve, izpad 3V pa pomeni nedelovanje.
Če je fuč celica, baterija enostavno ne deluje, ker skozi pokvarjeno celico ne gre tok, ostale pa dajo premalo, da bi sistem zalaufal - minimalno je 10,5V, če je celica zanič, ne prideš preko 9V. Celice so na elektroniko priklopljene po dve, izpad 3V pa pomeni nedelovanje.
Delo krepa človeka
Seveda gre skozi pokvarjeno celico tok, samo zato, ker je v tisti celici tako malo naboja je padec napetosti precej hiter, hence stvar ne dela dolgo ali pa sploh ne dela. Napolni se pa spet takoj, ker se takoj dvigne napetost na tisti celice. Če je vsaj kolkertolk elektronika, ti to tako zazna in repo locka baterijo, da si z njo nemorš nič pomagat (tudi če menjaš celice).
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Življenska doba baterije pri prenosniku (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7303 (5828) | link_up |
» | baterija se ne polniOddelek: Strojna oprema | 19658 (7094) | specing |
» | ASUS K73E, Ko baterija pade na cca 45% se računalnik izklopi ??Oddelek: Pomoč in nasveti | 2539 (2173) | sočan |
» | Li-ion baterije in laptopOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13088 (10871) | Kamran |
» | Windows 7 ubija baterije (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 21624 (17038) | nekikr |