» »

Kako do slike na drugem monitorju

Kako do slike na drugem monitorju

Pezdicek ::

Na prenosniku mi je crknil lcd enkran. Sedaj pa bi rad priklopil drugi monitor preko vga.

Ampak kako do slike, če na prenosniku nimam slike, da bi si "nastavil" drug monitor?

Je kakšna rešitev?
  • spremenilo: Pezdicek ()

ZLOky ::

Povej točen model prenosnika, pa ti bomo lažje pomagali. Ponavadi je potrebno preklopiti s pritiskom na eno do funkcijskih tipk. Oz. mislim da bi ti moral prenosnik preklopit na drug monitor prek VGa, ko zapreš "lid"-monitor od prenosnika, seveda potem potrebuješ dodatno tipkovnico in miško.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Pezdicek ::

Prenosnik je toshiba l300

toxius ::

Če imaš windows 7 ali 8, ko se zažene NB pritisni tipko Windows + P in potem s puščico levo ali deso premakneš in potrdiš z enter...

Pezdicek ::

Pomagalo. Hvala

Valery ::

Sin mi je pred nekaj dnevi posodil svoj računalnik in mi dal dva monitorja, da bi ju lahko uporabljala. To je bila seveda novost zame. Sploh nisem vedela, da je kaj takšnega možno. In tako sem, ko je odšel domov, imela prižgana oba monitorja. Na desnem sem imela odprt Google, na levem pa Word. Delala sem samo na Googlu, na Wordu pa takrat nisem imela kaj početi. Preden pa sem ugasnila računalnik, sem ugasnila Google na desnem monitorju, kaj pa sem naredila z odprtim Wordom na levem monitorju, pa se ne spominjam. Ne spomnim se, ali sem ga ugasnila ali ne.

Toda ko sem naslednji dan prižgala računalnik in na desnem monitorju hotela odpreti Word, to ni bilo mogoče. Na opravilni vrstici desnega monitorja se je sicer pokazala Wordova ikona in nad njo tudi majhna sličica dokumenta, toda sam dokument v svoji pravi velikosti se sploh ni pojavil ne na levem ne na desnem monitorju. Na vrhu sličice (na desnem monitorju) je pisalo: aktiviranje izdelka ni uspelo. Na levem monitorju pa popolna tema. Ko miškino puščico premaknem proti levemu monitorju, ta sicer prestopi desni monitor, vendar izgine, ko jo hočem položiti na temačen levi monitor, ki je sicer prižgan, slike na njem pa ni. Kot pravim, puščica izgine in se ne pojavi na levem monitorju. Vse bolj se mi zdi, da sem tisti prvi večer pozabila ugasniti Word, in da je to vzrok za to motnjo, s katero se zdaj spopadam. Ko hočem ugasniti računalnik, mi ta pove, da ga lahko ugasnem samo na silo, ker je odprt še en dokument, in meni se zdi, da je to ravno tisti dokument, ki sem ga prvi večer pozabila ugasniti, kajti vse druge programe imam ugasnjene. Toda kako naj ta odprti Word na levem monitorju izklopim, če je monitor v temi. Ne razumem, zakaj je v temi.

Šla sem v nadzorno ploščo, da bi kliknila na zaslon in tam kaj popravila, če bi se dalo, a se mi ni odprlo, temveč je nekakšno majhno "okence" bliskovito pobegnilo proti levemu monitorju, ki pa je še naprej ostal v temi. Ne vem, kaj naj še naredim.

Sin mi trenutno ni dosegljiv, jaz pa bi rada rešila problem, pa ne vem kako. Rada bi delala v Wordu, pa ne morem. Ali ve kdo od vas, kako rešiti ta problem, da mi ne bo spet pisalo, da je en program še odprt, ko ugasnem računalnik?

DarwiN ::

Probaj pritisnit windows tipko + črko p in potem izberi "razširjen zaslon" oziroma se poigraj z opcijami, ki so ti na voljo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Valery ::

Hvala, za odgovor! Nisem počakala na odgovor. Sem potem nekaj zeznila, pa imam zdaj s tem račualnikom takšne težave, da ga še odpreti ne morem. Ko bom imela več časa se bom še oglasila, da bom razložila, kaj se je zgodilo.

Valery ::

Računalnik spet dela, le eden od monitorjev bo romal v keson. Ne dela. Niti ne sveti lučka. Nič zato! Sem čisto zadovoljna s samo enim monitorjem. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MS Windows - navidezno namizje

Oddelek: Programska oprema
51086 (1007) slitkx
»

log off problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
61550 (1460) maxum
»

razdelilec 1 monitor, 1 miška, 1 tipkovnica - 2 računalnika

Oddelek: Strojna oprema
155005 (4713) Sc0ut
»

ATI Kartica in Levi oziroma Desni Ekran

Oddelek: Zvok in slika
5925 (865) Mr.B
»

Servis oz. barvna kalibracija rac. monitorja?

Oddelek: Zvok in slika
101434 (1291) matic

Več podobnih tem