Forum » Pomoč in nasveti » Zaščita Datotek
Zaščita Datotek
Klemen17 ::
Pozdravljeni,
zanima me, če bi se dalo zavarovati datoteko tako, da jaz oseba A, pošljem osebi B (in ta oseba bi lahko videla vsebino datoteke) vendar da ta oseba B, če bi poslala osebi C - da ta oseba C ne bi videla vsebine te datoteke. Torej če obstaja kakšna varnost glede tega.
Hvala za odgovor ali kak alternativni nasvet!
Lep pozdrav
zanima me, če bi se dalo zavarovati datoteko tako, da jaz oseba A, pošljem osebi B (in ta oseba bi lahko videla vsebino datoteke) vendar da ta oseba B, če bi poslala osebi C - da ta oseba C ne bi videla vsebine te datoteke. Torej če obstaja kakšna varnost glede tega.
Hvala za odgovor ali kak alternativni nasvet!
Lep pozdrav
N4m31355 ::
@Black ice samo ce n.2 posreduje n.3 podatke in kljuc nisi naredil nic
mogoce bi se dal bondat na ip/mac/ksno drugo unique kodo sam ce se pol n.3 poveze na n.2 via logmein/teamviever/remote desktop/smtg else spet vidi podatke..
+ treba jih je zavarovat pred copy-paste-om
mogoce bi se dal bondat na ip/mac/ksno drugo unique kodo sam ce se pol n.3 poveze na n.2 via logmein/teamviever/remote desktop/smtg else spet vidi podatke..
+ treba jih je zavarovat pred copy-paste-om
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: N4m31355 ()
black ice ::
MAC lahko spremeniš, takisto IP. Mogoče hardware ID. Pred kopiranjem ne moreš zavarovati, ker konec koncev lahko ročno prepiše podatke. O čem se gre, da se tako komplicira?
Klemen17 ::
Ok, kot vidim se ne da zavarovati. Ja res je lahko tudi ročno prepišeš vsebino datoteke in posreduje naprej. Hvala za odgovore.
N4m31355 ::
najbolj varno je da se dobis v zivo in mu pokazes na svojem mediju. potem pa samo upaj da nima fotografskega spomina. Tudi drugace.. kar se mu zdi pomenbno si bo zapomnil in lahko naprej pove tretji osebi...
black ice ::
Tudi steganografija ne pride v poštev, ker lahko neka tretja oseba razvozla. Tudi, če se z nekom osebno dobiš, ga lahko NSA ugrabi in ga z mučenjem prisili do razkritja informacij.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nestrinjanje vrednosti premoženja oz. nepremičnine (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11009 (8525) | solatko |
» | Kolikšna kazen groziOddelek: Loža | 7980 (6202) | St235 |
» | Pinganje uspešno/neuspešnoOddelek: Omrežja in internet | 823 (626) | logout |
» | Zakonodaja glede pridobivanja podatkov iz javnih share-ovOddelek: Informacijska varnost | 1054 (882) | poweroff |
» | Kako zavarovati .pdf Knjige? (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 6117 (4188) | Tear_DR0P |