» »

Povezovanje na Asus router

Povezovanje na Asus router

mersault ::

Imam Asus RT-N10E router, na katerega se priklapljam s tablico in mobilnim telefonom...načeloma povezava deluje čisto ok, problem je da se pogosto (ne vem po kakšnem ključu) ne morem povezati...na tablici ali telefonu mi piše nekaj v smislu "obtaining ip address" in to traja v nedogled...če router izklopim in ga vklopim, se mi nato brez težav poveže

A je to normalno? Kako se izogniti tem izklapljanjem in vklapljanjem routerja?

Invictus ::

Povečaj IP naslovni prostor.

Zgleda imaš vse IPje na DHCP strežniku zasedene.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

espacious ::

Zna bit ja da zmanjka IP-jev, lahko pa tudi zmanjšaš lease time, tako ti bo prej sprostilo zavzete naslove.
LP, espacious

A lahko malo bolj enostavno razložite...grem v nastavitve routerja in naredim kaj?

Najprej preberi navodila za router ...

Hvala invictus za prijazen nasvet...če bi imel čas in znanje, da preštudiram navodila, najbrž ne bi spraševal za nasvet...

Če ne poznaš osnovnih pojmov in nam ne daš podatkov, kako imaš to zdaj nastavljeno, se ti bolj malo da pomagat.

Ne bi pa pisal navodil v smislu, premakni miško za 400 pikslov in klikni ...

Ker imaš čas pisati tukaj, imaš tudi čas prebrati tisto kratko zadevo za router.

Žal pa tukaj noben ne zna na daljavo brati misli in videti skozi tvoje oči kot wargi v GoT.

Nihče mi še ni povedal, kakšne podatke naj povem, zato jih tudi nisem...imam odprte nastavitve za router, tako da vprašaj, kaj naj ti povem, pa bom...

dellon ::

Povej mi en podatek... Imaš v tem času slučajno vklopljen kak torrent program?

black ice ::

S takšnim odnosom ti ne bo nihče pomagal. Naslednjič priporočam, da plačaš lokalnemu guruju, da ti uredi.

Na tvojo srečo sem našel demo web GUI istega modela routerja. Kaj moraš narediti? Bodisi zmanjšaš lease time na neko številko med 3600 in 86400 ali pa razširiš pool IP naslovov.

Drugače imam pa T-2 optiko, ki je priklopljena v router, iz routrga gre v stacionarni računalnik in na njem ni nikoli problemov z internetno povezavo...problem je pri povezovanju mobilnih naprav - npr. danes ko sem bil doma je bil brez težav povezan, ko sem šel apa za pol ure ven in prišel nazaj se mi pa mobi ni hotel povezati na router...

Ne, nimam vklopljen torent program

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mersault ()

Hvala black ice...sem zmanjšal lease time na 21600, pa bomo vidli, ali bo kaj bolje...

Telefon sem restartal in še vedno se noče povezati...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mersault ()

Ni pomagalo, telefon se še vedno ne poveže...tudi po rebootu

mersault je izjavil:

Nihče mi še ni povedal, kakšne podatke naj povem, zato jih tudi nisem...imam odprte nastavitve za router, tako da vprašaj, kaj naj ti povem, pa bom...

Moj prvi post ti je povedal.

IP naslovni prostor ... Če ne znaš prevesti v angleščino, je tu Google Translate ...

Poskusi s forget network na telefonu in se ponovno poveži, če ne bo delalo razširi IP pool (spremeni polje IP pool ending adress)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: black ice ()

Forget network ne pomaga...kako razširim IP pool (katero izmed 4ih številk spremenim in za koliko?)?

Zadnjo, nastaviš jo lahko do 254.

Vmes sem naložil še najnovejši firmware in zdaj se je telefon takoj priklopil...zadnja številka IP pool ending je pa že 254...upam, da bo sedaj ok

Najlepša hvala za vso pomoč black ice in ostali...

BorutK-73 ::

Najbolje da daš vse na Static IP, računalnike, telefone, tablice...

blackbfm ::

ne, to je najslabše

BorutK-73 ::

blackbfm je izjavil:

ne, to je najslabše

Zakaj? Resno me zanima če je kakšen hakeljc ki ga ne vem.

Od kar sem dal vse na Static IP, nimam več problemov, omrežje dela bp (prej ni), twitch je skoraj nehal štekat na tablici/telefonu.

To samo pomeni da nisi odpravil problema, ampak si našel workaround.

Ker pač ne veš vzroka. lepo smo te prosili za kak screenshot, ampak je to zgleda tehnično zahtevno.

blackbfm ::

Zakaj? Resno me zanima če je kakšen hakeljc ki ga ne vem.

Od kar sem dal vse na Static IP, nimam več problemov, omrežje dela bp (prej ni), twitch je skoraj nehal štekat na tablici/telefonu.

Ker si na ta način delaš dodatno delo popolnoma po nepotrebnem, bodisi na routerju ali pa na klientu. Ni pa nobene logike da bi naprava delovala kaj boljše ali slabše s statičnim ipjem. Take stvari se izjemoma ročno nastavi če poganjaš nek strežnik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Staticni DHCP ali vpisan IP na NIC PCja

Oddelek: Omrežja in internet
111536 (1400) x.sci
»

ddwrt: dhcp release renew skripta

Oddelek: Omrežja in internet
91225 (1024) Karen
»