» »

Jezni kmetje in njihove "pasti"

Jezni kmetje in njihove "pasti"

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4

šernk ::

Tle je recimo 1 zelo učinkovit način kako zapreti cesto in ti nihče ne more nič:
http://www.slovenskenovice.si/novice/sl...

za takšne primere je pač potrebno imeti urejeno služnost/lastništvo ceste. Če niso bili sposobni zrihtat pač niso bili.

Kot sem rekel, vožnja po gozdu me niti ne jezi toliko, jezi me to, da se nekateri s krosi ali štirikolesniki (večinoma mularija s 250ccm krosi brez izpita) vozi po mojih travnikih. To me razjezi, saj tako zgubim kar nekaj sena, poleg tega pa mi še razkoplje travnik in tako pustijo svoje odtise. Razjezi me dejstvo, da jaz delam, on mi pa uničuje.

No sedaj pa pomisli da imaš ti v gozd strmo vlako, ki ti jo tak mulo vsakič mal razrije. Res je lepo ko dobiš ob prvem dežju pol kubika zemlje vsakič spodaj.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

fikus_ ::

Vidim, da je tu gor veliko "pametnih".
Dejstvo je, da je v SLO dovoljeno gibanje oseb v zasebnih gozdovih in travnikih. Prav tako lastnik gozda odgovarja, če npr. pade sprehajalcu veja na glavo, odgovarja lastnik gozda. Sicer je kmetijski minister dal odvezo za odgovornost za 2 leti zaradi žleda, sprehajalci se gibljejo po gozdu na lastno odgovornost.
Če pa pogledamo npr. v AT (sem blizu meje), pa moraš vprašati lastnika gozda/travnika, če lahko hodiš po njem! Moraš vprašati lastnika, če hočeš pobirati gobe, borovnice, . . ..
Meni kot lastniku bi takšna ureditev ustrezala! Če se z nekom dogovoriš, da lahko koristi gozd za sprehod, nabiranje in druge dogovorjene aktivnosti, ni problem! Dokler je v okviru dogovorjenega.
Nekateri se obnašajo tako, da je vse od vseh in delajo še večjo škodo, ker pač ni njihovo. Pred leti, ko so se odprle meje, so se začeli motoristi iz AT voziti po gozdovih. Morate na lastne oči videti, kaj naredi kros motor ali kakšen štirikolesnik na gozdni cesti. Dobesedno zorje jo. Ko pa pride nevihta, pa vso zrahljano zemljo odnese. Kdo to popravlja?!
Sem postavil rdeče belo pobarvane rante čez cesto in zraven na veliko napis v nemščini privatno zemljišče, tako kot imajo v AT in to je pomagalo.

čez vikend bo lepo vreme, tako da pričakujem dosti pohodnikov. Lepo se imejte, svinjati pa ni potrebno.

Lep vikend

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

vorantz ::

zee je izjavil:

Tle je recimo 1 zelo učinkovit način kako zapreti cesto in ti nihče ne more nič:

Take idiote bi osebno dal pred strelski vod.

Zadrte idiote, ki verjamejo prvi besedi, ki jo preberejo tudi
Al pa vsaj volilno pravico vzet, ker tako naivnost imajo politiki najraje

Druga plat cele zgodbe
http://www.radiokrka.com/poglej_clanek....

Utk ::

Sej, fail države na več nivojih.

gruntfürmich ::

jazbec je izjavil:

DA PA NEKATERI PODPIRATE POSTAVLJANJE ŽIC IN DRUGIH PASTI-nebom niti komentirau.

načeloma ne podpiram. ampak ker pa znam opazovati ljudi in okolico okoli sebe (za razliko od nekaterih), vidim da je v sloveniji glavni šport vseh prebivalcev kako ne upoštevati pravil. zato se ne čudit če bo takale zajla enkrat zadela tudi tebe... in takrat ne bo glavno uprašanje če je kmet to nastavil z razlogom, ampak kaj za vraga si ti tam počel!

Map je izjavil:

Ko smo že pri lovcih, pozna kdo primer, da bi bil kdo opozorjen, ker je njegov pes podil srne? Ne vem, zakaj jih ne bi smel, to je zakon narave, kdor je slabši izgubi. In da bi pes dobil srno, more bit res hiter oz. bolj verjetno je, da je s srno nekaj narobe.

najbolj verjetno pa je da je s tabo nekaj narobe. ampak na koncu ko pod strelom pade nedolžni pes (kar je v skladu z zakonom!!), se pa vsi zgražajo nad grdimi grdimi jagri...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

in takrat ne bo glavno uprašanje če je kmet to nastavil z razlogom, ampak kaj za vraga si ti tam počel!

Seveda to ni res. Za kakrsnekoli poskodbe, bo ta kmet odgovarjal, ce je on nastavil ali ne, ker je odgovoren za svojo posest.

gruntfürmich ::

Dr_M je izjavil:

Seveda to ni res.

verjetno res ne bo, ampak bi moralo biti.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Dr_M ::

Pasti tam nimajo kej delat, pa ce imas pravico bit tam ali ne.

D3m ::

Kaj ti delaš na tujem posestvu?
|HP EliteBook|R5 6650U|

korenje3 ::

Pezdicek je izjavil:

http://www.slovenskenovice.si/crni-scen...

Vaše mnenje,če bi šlo za vaš gozd?

Res je, da si tile frajerji mislijo, da lahko delajo kar želijo v privat gozdovih. vendar je zadeva že smrtno nevarna. Kako drugače pregnat te frajerčke?

Smo bili na pohorju, kjer jih je bilo 5-6 komadov s temi 4 kolesniki... katastrofa. če si že kupi to zadevo, naj se vozi po svoji zemlji in jo uničuje.

zakon je specifičen, kar se tiče "privat" gozdov. vsak se lahko prosto giblje po njemu. so pa določene omejitve, kar se tiče izkoriščevanja gozdov - izkorišča jih lahko samo lastnik. to je predvsem les. medtem ko nabiranje gob ne sodi v to in se ne smatra kot "kraja".

Engineer_ je izjavil:

Ograjo je postavil okoli svojega zemljišča.

Gre za nezahtevno gradnjo, posebnih dovoljenj za to ne potrebuje.

Mulo je divjal in ni bil zmožen opaziti ograje, je vozil prehitro.

Kar je mulo storil je isto kot če bi zapeljal na dvorišče pred hišo, kjer ni pomembno tudi če imaš vile obrnjene direktno proti dovozu in se natakne gor. Gre namreč za privat zemljišče.

če kupiš gozd za 1€/m^2, pričakuješ da lahko delaš na njemu kar hočeš? premalo poznaš zakone.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: korenje3 ()

Bo treba spremeniti zakon.
|HP EliteBook|R5 6650U|

M & M ::

So vas zgleda slisali, spremenil se je Zakon o ohranjanju narave:

Novost je tudi ureditev vožnje z motornimi vozili (28.b člen) in kolesi (28.d člen) v naravnem okolju, tako bo vožnja s kolesi dovoljena po utrjenih poteh, če temu ne bo nasprotoval lastnik ali upravljalec poti.

Zacne veljati 8. julija 2014.

Odlično.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Najbrž se ne bo kaj preveč spremenilo, ker nimamo dovolj inkasantov za pokrit vse gozdove :P
Tu pa tam bo kak fasal kazen, to pa bo več al manj to

negotiator ::

All easy problems have already been solved.

kriko07 ::

Sej to je fake drugače.To se je čist nekje drugje zgodilo....

francek1 ::

Engineer_ je izjavil:

zee je izjavil:

Se vedno je nastavljanje kakrsnihkoli potencialno smrtnih pasti povsem neprimeren nacin resevanja tega problema.

Ja, nekajkrat sem ze bezal pred podobnimi norci, zato ne pisem na pamet.

Kako vam ni jasno v čem je problem. Temu norcu bo nekdo uničil cesto, gozd, travnike s svojo vožnjo. To cesto, gozd in travnike bo ta norec moral sam, s svojim denarjem popraviti.

Ja, lahko kliče policijo, ki zagotovo ne bo naredila nič, saj je velika verjetnost da:
1. kateri od policistov pozna mulca, ki se je tam podil
2. "ne bodo našli krivca".

In ko ti "norci" to prenašajo in popravljajo svoje premoženje kakih 50 let, je pač velika verjetnost da bo nekdo znorel.

Tako da namesto da bebavo pišete kako to ni primerno raje razmislite kako bi ta problem dejnasko lahko rešili.

Slišal sem, da na okvarjenih vozilih pogosto prihaja do samovžigov..
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Seba22 ::

Pezdicek je izjavil:

http://www.slovenskenovice.si/crni-scen...

Vaše mnenje,če bi šlo za vaš gozd?

Res je, da si tile frajerji mislijo, da lahko delajo kar želijo v privat gozdovih. vendar je zadeva že smrtno nevarna. Kako drugače pregnat te frajerčke?

Smo bili na pohorju, kjer jih je bilo 5-6 komadov s temi 4 kolesniki... katastrofa. če si že kupi to zadevo, naj se vozi po svoji zemlji in jo uničuje.

Evo ker se mi da in imam čas pa da malo obnovimo tole temo hehe se še jas oglašam tukaj eden izmeh "teh predznežev".Sam sem star 24+ in moja ekipa tudi približno tolko in se vozimo vsepovsod ki pride(največ po pohorju).To kaj delajo kmetje in ostali je nenormalno.Da bi se enemu od moje ekipe to zgodilo ali meni ta osebek ki je to nastavil nebi več nikoli ravno hodil...pač to je tipična slovenska faušija či ti imaš neko dobro stvar ti pač sosed ne privošči in imaš drugi dan policijo na domu hehe.K sreči jas mimam teh problemov z sosedi se vsi lepo razumemo.Drugače pa ja ko sem bral malo te komentarje tukaj da imamo za te motorje različne proge in da se lahko tam vozimo...ja to je res ampak mi se vozimo predvsem za kondicijo po pohoorju ki je na progi ne dobiš toliko.In verjemite imam tud take v ekipi ki strogo trenirajo motokros in drugače vozijo samo po progi ki je za to določena,ampak zaradi dodatne kondicije pa grejo polek nas v brege hehe.Za to kaj ljudje govorijo ali pa kaj se tukaj piše me res boli k....moja ekipa je čisto korektna in ne iziva folka za brezveze.Če pa folk nas drka za malenkosti potem razumljivo udarimo nazaj.Vozili smo se in vozili se bomo vedno še naprej tako to je pa pritoževanje gor ali dol.Vsak pa zase odgovarja in ve v kaj se spušča z temi stvarmi.Glede kazni je pa pri nas tak da je praktično ni gledte tega či te dobijo v gozdu je smešnih 40-80EUR ampak te ne dobijo zagarantirano iz lastnih izkušenj hehe.Če te dobijo pa z kolesom pa so z letom 2014 dvignili na 120E semizdi če se pelješ s kolesom po neoznačeni poti...to je naravnost smešno
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

Če pa ima kdo kakšno vprašanje in pritožbo pa kar na plan z stvarmi...hehe

Zgodovina sprememb…

Hk416 ::

http://www.rtvslo.si/sport/zimski-sport...

Reči atiju naj ti kupi še njivo, potem pa ga bluzi nekaj..

mr1two ::

Ker tu gre pa res za isti kontekst, ane.

Sicer pa, če lahko prasci rijejo po zemlji, potem je tudi motokros v neki meri ok. Načrtno in brezobzirno uničevanje travnikov za košnjo ni lepo, vožnja po vlakah pa ne predstavlja problema. Tko ali tko se jo vsako leto vsaj enkrat konkretno prerije z vlačenjem hlodov. Takrat pisa od krosa izgleda približno isto kot pljunek v morje.
Kar se tiče koles in "masovnega uničevanja tal" ob vožnji izven urejenih poti pa ne bom niti izgubljal besed, ker je čisto mimo...
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Lonsarg ::

No, če mene vprašaš zadeva zdaleč ni črnobela, torej @Seba22, če se vozite po gozdovih, polja pa pustite pri miru se meni zdi to ok. Ok striktno gledano bi morali dobiti soglasje vseh lastnikov, ampak mislim da gozd dokaj lahko preživi tako zadevco in ni nobene direktne finančne škode lastnikom.

solatko ::

Azgard - Če bi bil lastnik gozda, bi verjetno razmišljal drugače.
Seba22 - Pojdi te vaša izživljanja počet v sosednjo A ali I. Najmanj, kar te lahko doleti, je to, da boš imel razbit štirikolesnik, po vsej verjetnosti pa še nos ali kaj več.
Če meniš, da so motorna vozila primerno sredstvo za pohajkovanje po gozdu, je to tvoje mnenje, sigurno pa se ne sklada z mnenjem lastnika gozda, sploh če ta vzorno skrbi za svojo lastnino. Poleg tega, da se uničuje podrast, se uničujejo tudi poti, mlado drevje, vznemirja gozdne prebivalce (živali), kar pa vas, mlade japije ne briga kaj dosti.
Verjetno se občasno tudi ustavite in upam, da vsaj piksne od pira, odnesete iz gozda ali pa ste glede na brezobzirnost, tisti, ki pustite dlako, kjer se osel valja.

Denar ni vsemogočen, saj te tudi slučajno ne obrani od kakšnega remlna čez hrbet, samo da pravemu lastniku padeš v roke.
Delo krepa človeka

fikus_ ::

Imam kmetijo in pred leti je nekaj mladcev koristilo ceste in vlake za adrenalinske kros vožnje. Da bi jim nastavil pasti mi ne pade na pamet, ker je to delo norcev! Večkrat so potrgali ograjo za živino (žica električnega pastirja) in potem živina pobegne. To me moti! Potem razrijejo cesto in ko pride nevita naredi voda precej škode! Ko se to ponavlja, cesta niti s traktorjem ni prevozna. Tudi to me moti! Nobenega "bisera" ni potem blizu, ko popravljam cesto na svoje stroške.
Ne smemo pa pozabiti na hrup, ki ga povzročajo in s tem motijo okolico (živali, ljudi). Zamislite si, da bi se jaz pripeljal s traktorjem v nedeljo pred vaše stanovanje/hišo in "nabijal gas". Verjetno bi bili zelo veseli!
Po večkratni prijavi policiji in pritožbah ljudi v okolici so se oni mladci umirili.
Sedaj so prišli v modo štirikolesniki in že celo zimo se nekaj "junakov" vozi čez drn in strn. Zganjajo hrup, tako da jih najprej slišiš, čez dolgo časa pa vidiš. Upam da se bodo naveličali.
V glavnem v Slo zasebna lastnina (gozdovi) niso dovolj zaščiteni. Ko bo tako kot v AT, bo mir!
Sicer pa, kdor ima denar za luksuz kot je motor ali štirikolesnik, naj ima še denar za poligon!

111111111111 ::

Seba22 je izjavil:

Za to kaj ljudje govorijo ali pa kaj se tukaj piše me res boli k....moja ekipa je čisto korektna in ne iziva folka za brezveze.Če pa folk nas drka za malenkosti potem razumljivo udarimo nazaj.Vozili smo se in vozili se bomo vedno še naprej tako to je pa pritoževanje gor ali dol.

Moja ekipa je čisto korektna? Seveda, saj so tudi Green Dragonsi čisto korektna navijaška skupina.

Kje so tisti časi, ko sem bil tudi jaz mlad, neuničljiv in butast. Udarimo nazaj? Kaj pa če te nasprotna stran udari, tako da se ne pobereš. Se strinjam, enkrat za spremembo, s solatkotom, da če vas pravi lastnik dobi v roke...

Upam da vam ti vaši motorčki, vsaj nekaj hormonov pojedo, da se v mestu obnašate spodobno in ne trgate kant za smeti in razbijate izložb. Ker kazen za vandalizem je pač mizerna.

Furbo ::

Taki vrste bedaki, kot tale obujavalec te teme, se gredo voziti s sankami po progi na Pohorju.
Zanima jih zgolj lastna zabava in imajo polhen gobec svojih pravic.
Ko bo nekdo vzel pravico v svoje roke, bo pa jok in stok.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

mitja73 ::

Seba22 : - za kondicijo pojdi laufat!

noraguta ::

sploh ni treba delat take panike. se ustanovi klub. se gre na občino. se zmeni s kmeti, kdaj se pomaga popravljat mogoče se še kaj primakne nekaj da na koncu lahko tudi občina saj ima na koncu mir. zmeni se kdaj se lahko vozi etc. pa lahko vse štima.
če pa nekdo pride pa pametuje o nekem javnem dobru pa podobne traparije, pa jasno, da ga bo kmet nagnal.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

moja ekipa je čisto korektna in ne iziva folka za brezveze.

ker ste tako korektni vam postavljam naslednje korektno vprašanje:
koliko od vaše ekipe vas pomaga pri vzdrževanju vlake?

pri nas so se po vlaki dnevno vozili s krosi, traktorji itd. 5 let se nisem dotaknil vzdrževanja ceste (na vhodu 50% zaraščena pot, na sredini je bila pot zaraščena da ni bilo moč mimo niti peš, jaz nisem potreboval it naprej, če pa sem rabil it, sem šel pa po lastnem travniku s traktorjem). Že 5 let ni nikogar mimo razen enega, ki gre peš. Vhod na pot se je kakšne 3 leta nazaj odločil nekdo drug očistit, jaz sem se pa lani odločil očistit sredino, ker sem nujno potreboval it naprej.

če prideste mi dat vsaj za dve pivi ker vam vzdržujem pot lahko začnete govorit o korektnosti ampak se tega od vas ne bo doživelo.

Tarzan ::

Dejansko se mi zdi, da bi bila najboljša varijanta, da se bi ustanovilo društvo, komot skupaj kolesarji in motoristi, pa po možnosti še avtomobilisti. Nabavili bi si nekje neko zaraščeno hosto, ki jim bi najbolj odgovarjala in na njej postavili proge, zadevo vzdrževali in urejali. Kogar bi dobili pa v divjini, da se izživlja nad cesto, pa bi morali strogo sankcionirati.

Ne rečem, normalna vožnja po gozdni stezi ali cesti naredi minimalno škode in ta sploh ni problem, razumem pa lastnike gozdov, ki jim motoristi vsakodnevno rijejo po hosti. Samo motena oseba pa bi šla nastavljat pasti.

OP trola (oz obujevalec)
move on

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vorantz ()

francek1 ::

noraguta je izjavil:

sploh ni treba delat take panike. se ustanovi klub. se gre na občino. se zmeni s kmeti, kdaj se pomaga popravljat mogoče se še kaj primakne nekaj da na koncu lahko tudi občina saj ima na koncu mir. zmeni se kdaj se lahko vozi etc. pa lahko vse štima.
če pa nekdo pride pa pametuje o nekem javnem dobru pa podobne traparije, pa jasno, da ga bo kmet nagnal.

Čw bi bilo to v naši zabiti državi mogoče bi bilo čudovito. Tako pa zakon vsako vožnjo izven utrjenih poti smatra kot vožnjo v naravnem okoju. Tudi, če se voziš po lastnem travniku. Država lepo pobira davke pri prodaji crossov in štirikolesnikov, pogojev za vožnjo pa ni. Stavim, da bi vsak lastnik terenskega vozila z veseljem plačal uporabo poligona na Pohorju ampak ne. Mi samo jamramo, kako ni denarja in zajle nastavljamo...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

k4vz0024 ::

Sem lastnik gozda in travnika. Me ne moti, če folk nabira gobe, maline, kampira itd., dokler ne izvajajo vandalizma.

Ampak najbolj perverzna pa je država. Zaradi enega padlega drevesa mi grozi z kaznijo 1500 EUR, ki pa ne ogroža nikogar.
Drugo kar je spet perverzno je, da gozdno pot, ki je moja uporabljajo vsi. Potem naj bi pa še plačeval vzdrževanje in davek na nepremičnino. Občina je itak fevdalna in noče odkupiti poti. Sem govoril z eno od pripravljalk zakona o nepremičninskem davku in ji pojasnil, da socializem za državo in kapitalizem za male lastnike ni sprejemljiv. Odgovorila je, da za takšne problem vedo, vendar jim je Minstr. za gospodarstvo naložilo, da naj ne pišejo zakona, ki bi razbremenil male lastnike gozdov, ker bi potem nastradale Občine, ki bi morale obvezno odkupiti gozdno pot. Pa še to je dodala, da pač za neke kmete, se itak ne bo spreminjal zakon.

Furbo je izjavil:

Taki vrste bedaki, kot tale obujavalec te teme, se gredo voziti s sankami po progi na Pohorju.
Zanima jih zgolj lastna zabava in imajo polhen gobec svojih pravic.
Ko bo nekdo vzel pravico v svoje roke, bo pa jok in stok.

Mi se vozimo samo v temu primernih časih!Torej v času sezone.Tako da sedaj mašine počivajo ne vodimo se z nobenimi sankami in sploh ne v zimskem času

mitja73 je izjavil:

Seba22 : - za kondicijo pojdi laufat!

Uf laufam še preveč v zimskih časih kot so sedaj!Poleti imam rekreacijo z motorji

Zgodovina sprememb…

Lonsarg je izjavil:

no, če mene vprašaš zadeva zdaleč ni črnobela, torej @seba22, če se vozite po gozdovih, polja pa pustite pri miru se meni zdi to ok. Ok striktno gledano bi morali dobiti soglasje vseh lastnikov, ampak mislim da gozd dokaj lahko preživi tako zadevco in ni nobene direktne finančne škode lastnikom.

Točno tako! Mi se vozimo po meja normale ne ta tako vse vpoprek, sploh pa se ne uničuje nobenih pridelkov ali česar koli podobnega. To da se uničuje po gozdovih podrast pa mi ne bluzit tukaj! Kaj pa ko se s traktorji in vso mehanizacijo spravijo noter v gozd? Kaj pa te ha? Te pa noben ne gleda na to in se pritožuje ane. Sem lani naletel sredi pohorja na tak primer. Nočete sploh vedet kako je to zgledalo... Tako da glede tega je to kaplja v morje kaj mi povzročimo glede tega

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

SimplyMiha ::

Žal je vandalizem v gozdovih in na travnikih še kako prisoten. Držite se namenskih poligonov in predvsem ne grozite "kmetom", ki vas podijo.

Sicer pa bi osebno dodal rjovenje mašin med vandalizem, ker plaši gozdne živali. Že tako imajo močno okrnjeno življenjsko okolje, zdaj se morajo ubadati še z rjovečimi mašinami vsak mili dan.

Namenske poligone imate. Uporabljajte jih pa mirna Ukrajina.

driver_x ::

Furbo je izjavil:

Kaj te pa sanke motijo oz. kakšno škodo po tvoje povzročajo?

Hk416 je izjavil:

Ma mam jas njiv še preveč...in kaj si naj začnem z njimi če je gor posajen pridelek?Prvo kot prvo sem sam ži ta ati dobri dve leti.Ne ti meni o atiju.Ti lahko to govoriš onim 15-letnim smrkavcem ki pa resno nimajo skupinskih pravil in se požvižgajo na vso okolico in delajo kar jim pride na pamet.Jass v moji skupini nimam taki primerkov ker imamo neka svoja pravila,ki pa se jih taki smrkavci ne morjo držat ane

driver_x je izjavil:

Furbo je izjavil:

Motijo ga zato ker si jih on očitno nemore privoščit te pa se more izražat nekje na nek način.Poznam jas take primerke jih imam jas tud kr dosti v moji občini.Pač tipična slovenska faušija

Zgodovina sprememb…

Seba22 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

No, če mene vprašaš zadeva zdaleč ni črnobela, torej @Seba22, če se vozite po gozdovih, polja pa pustite pri miru se meni zdi to ok. Ok striktno gledano bi morali dobiti soglasje vseh lastnikov, ampak mislim da gozd dokaj lahko preživi tako zadevco in ni nobene direktne finančne škode lastnikom.

Točno tako!mi se vozimo po meja normale ne ta tako vse vpoprek,sploh pa se ne uničuje nobenih pridelkov ali česar koli podobnega.To da se uničuje po gozdovih podrast pa mi ne bluzit tukaj!Kaj pa ko se s traktorji in vso mehanizacijo spravijo noter v gozd?Kaj pa te ha?Te pa noben ne gleda na to in se pritožuje ane.Sem lani naletel sredi pohorja na tak primer.Nočete sploh vedet kako je to zgledalo...tako da glede tega je to kaplja v morje kaj mi povzročimo glede tega

ne bluzi. Revirni gozdar ti napiše kazen če si lastnik gozda.

še enkrat ti postavim vprašanje:
koliko od vaše korektne ekipe vas pomaga pri vzdrževanju vlake po kateri se vozite?

tudi traktorji ne smejo vlake uporabljati, zato ker se je nekomu tako zljubilo. Poleg tega, če naredi škodo jo je dolžen tudi odpraviti oziroma plačati lastniku vlake nadomestilo za škodo.

Invictus ::

driver_x je izjavil:

Furbo je izjavil:

Sanke so prepovedane na smučiščih.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

šernk je izjavil:

še enkrat ti postavim vprašanje:
koliko od vaše korektne ekipe vas pomaga pri vzdrževanju vlake po kateri se vozite?

tudi traktorji ne smejo vlake uporabljati, zato ker se je nekomu tako zljubilo. Poleg tega, če naredi škodo jo je dolžen tudi odpraviti oziroma plačati lastniku vlake nadomestilo za škodo.

V naši občini,natančneje v našem kraju si sami rihtamo določene stvari glete tega.Tudi proga je in in se vsake toliko časa zbere celotna skupnost skupaj kakšno soboto in počistimo vse skupaj(pokosimo,poberemo kakšne odpadke,pride stroj ki zravna progo)kar seveda mi plačamo.Da pa bi po pohorju hodili nazaj popravljat?pa kaj si ti normaln ali kaj?Tam se enkratno skos pelaš se se nevožiš tam v nedogled po istem.Tam raje si malo preberi kakšno svinjarijo puščajo pohodniki,da ne omenjam sploh ko hlode namečejo na označene poti za kolesarje...

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Seba22 je izjavil:

Hk416 je izjavil:

Ma mam jas njiv še preveč...in kaj si naj začnem z njimi če je gor posajen pridelek?Prvo kot prvo sem sam ži ta ati dobri dve leti.Ne ti meni o atiju.Ti lahko to govoriš onim 15-letnim smrkavcem ki pa resno nimajo skupinskih pravil in se požvižgajo na vso okolico in delajo kar jim pride na pamet.Jass v moji skupini nimam taki primerkov ker imamo neka svoja pravila,ki pa se jih taki smrkavci ne morjo držat ane

driver_x je izjavil:

Furbo je izjavil:

Motijo ga zato ker si jih on očitno nemore privoščit te pa se more izražat nekje na nek način.Poznam jas take primerke jih imam jas tud kr dosti v moji občini.Pač tipična slovenska faušija

Ne nabijaj v tri dni. Tukaj imap novico kaj je bilo mišljeno z motornimi sankami in škodo na pohorju. http://svet24.si/clanek/novice/slovenij... Tako, da ne o foušiji, ker ni naš problem, da nekateri erektivne motne zdravijo z izživljanjem nad okolico.

SimplyMiha ::

Tipično, po svojem pospravljate in previdno vozite, po tujem pa ne.

Mehmed ::

Seba22 je izjavil:

pač to je tipična slovenska faušija či ti imaš neko dobro stvar ti pač sosed ne privošči

si recejo lastnik gozda, ko mu ga unicujejo in lastniki igrac, ko jih podijo stran.

SimplyMiha je izjavil:

Tipično, po svojem pospravljate in previdno vozite, po tujem pa ne.

Normalno,te pa idi ti po pohorju po tistih grapah pospravljat ko še koza palico rabi,če ti je.Nerečem da se pospravi kakšne steklenice in podobne stvari,da se ne odvržejo v naravo tako kot to delajo eni pohodniki.Tam ko se mi vozimo daleč stran od ljudi po raznih grapah tam še peš nemoreš zraven ne da bi še tam popravljal kaj,tak da ne bluzit tukaj glede tega...jas se lahko samo smejim takim bednim komentarjem...

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

če folk nabira gobe,

Tam kjer se redno krosari, boš videl zelo malo gob za nabirat. Predvsem pa razne vrste jurčkov in karželjev.

To vem tako, da odkar se na goričkem madžari z terenci (lada, rabljeni carinski) in z traktorji vozijo prek meje in na tak način nabirajo gobe, jih je cca. 3/4 manj,
v primerjavi z časom ko so ble še meje.

Karželja (cesarski goban) pa več sploh ni v tem obmejnem pasu...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

solatko ::

Seba22 - Že to, da kršite predpise o vožnji v naravnem okolju je dovolj hudo, da pa to počnete celo na zasebni lastnini in to ne svoji, pa izbije sodu dno.
To, da imaš malo več denarja od povprečja, ti ne daje prav nobene pravice uničevat privatno lastnino, tudi če bi ti lastnik dovolil, saj to prepoveduje zakon.
V sosednji A imaš poligone za taka izživljanja, kjer se plača uporaba in potem plačani delavci popravijo za uporabniki.
Je problem plačilo ali cena goriva za prevoz do tam?

Ne želte si, da se bodo lastniki gozdov organiziral in vam vsake toliko časa na trdo prešteli rebra in polomili vaše igrače.
V A dobiš v rit ščetine ali riž, če serješ po privat hosti, kaj šele da bi odtrgal kakšno gobo, nabiral borovnice, jagode, brusnice ali smrekove vršičke.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Seba22 - Že to, da kršite predpise o vožnji v naravnem okolju je dovolj hudo, da pa to počnete celo na zasebni lastnini in to ne svoji, pa izbije sodu dno.
To, da imaš malo več denarja od povprečja, ti ne daje prav nobene pravice uničevat privatno lastnino, tudi če bi ti lastnik dovolil, saj to prepoveduje zakon.
V sosednji A imaš poligone za taka izživljanja, kjer se plača uporaba in potem plačani delavci popravijo za uporabniki.
Je problem plačilo ali cena goriva za prevoz do tam?

Ne želte si, da se bodo lastniki gozdov organiziral in vam vsake toliko časa na trdo prešteli rebra in polomili vaše igrače.
V A dobiš v rit ščetine ali riž, če serješ po privat hosti, kaj šele da bi odtrgal kakšno gobo, nabiral borovnice, jagode, brusnice ali smrekove vršičke.

Avstrija je avstrija,slovenija je slovenija.Zakaj misliš da se toliko avstrjicev hodi sem na pohorje vozit ha?Jas srečam vedno koga takega.Ma kaj bodo te lastniki neupajo s prstom mignit in raje nastavijo take reči ko so zgoraj omenjene,če pa ži mislijo pa si verjetno premislijo zadn moment ko pomislijo da se to lahko konča potem na sodišču in imajo take stroške da glava peče.Poznam en takle primer ko je lastnik plačal vrtoglavo vsoto zarad fizičnega napada na mladoletnika,ker so ga tak stožili da bi si lahko kupo 5 takih motorov.Tak da či si lastnik nekega gozda še nimaš nobene pravice da koga fizično poškoduješ zaradi tega,saj nismo v ameriki no lepo te prosim

Zgodovina sprememb…

glih zaradi takšne arogance gredo stvari v to smer.
kaj bom jaz gmajno rihtal za tvojo rit. ob enem pa še plačeval davek, pa prenašal logarja.
če bi mene tožil bi te naslednjič počakal pa razcotal kt kanto. čez motor pa s traktorjem.
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kazen za vožnjo po gozdu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8022596 (4401) PersonaRuda
»

Vožnja po zasebni poljski poti (strani: 1 2 3 )

14316846 (13522) Mehmed
»

Izpit in registacija če se ne voziš po cesti?

Oddelek: Na cesti
288405 (6481) krneki0001
»

Vožnja s crossom po gozdu

194822 (4036) r3dkv1c4

Več podobnih tem