Forum » Navijanje » Pomoc - navijalski problemi pac
Pomoc - navijalski problemi pac
Icely ::
Zdravo!
Sem bolj zacetnik pri navijanju, pa se mi pojavlja en problem ki mi para zivce. Ne vem sicer kako bi razlozil oziroma opisal ta problem vendar......
Imam AMD 1700XP navitega na 2200XP (1.80GHz), plata pa je Giga-byte GA-7VRX Ver 1.1, z nalozenim zadnjim biosom. RAM-256 DDR 2700. Problem je sledec: vsake toliko casa, ko prizgem racunalnik mi procesor spusti iz 2200XP na 2000XP, torej na toliko kolikor je nastavljeno fizicno na jumperjih. Vse kar mi resetira je FSB (imam ga na 144 ko je navita), medtem ko voltaza, in ostalo ostaja nespremenjeno.
Drugi problem, ki je pomoje povezan s tem je ta, da spet vsake toliko casa (mislim da ravno takrat ko resetira FSB crkne mrezna karta. V windowsih je ne najde in je ne vidim. Zanimivo je, da mi vcasih prime ce navijem masino, ali pa dela zaradi meni nejasnih razlogov .
Torej kaj bi bilo narobe?
Res je da imam 250W napajalnik, vendar zdaj ko testiram sta vklopljena le plata in disk na strom. Poleg tega imam se v racunalniko zraven vklopljen grafiko(GF3 TI500), ter mrezno kartico (3com 3c905B)
Upam da sem vsaj priblizno razjasnil svoj problem. Nasveti mocno zazeljeni
Sem bolj zacetnik pri navijanju, pa se mi pojavlja en problem ki mi para zivce. Ne vem sicer kako bi razlozil oziroma opisal ta problem vendar......
Imam AMD 1700XP navitega na 2200XP (1.80GHz), plata pa je Giga-byte GA-7VRX Ver 1.1, z nalozenim zadnjim biosom. RAM-256 DDR 2700. Problem je sledec: vsake toliko casa, ko prizgem racunalnik mi procesor spusti iz 2200XP na 2000XP, torej na toliko kolikor je nastavljeno fizicno na jumperjih. Vse kar mi resetira je FSB (imam ga na 144 ko je navita), medtem ko voltaza, in ostalo ostaja nespremenjeno.
Drugi problem, ki je pomoje povezan s tem je ta, da spet vsake toliko casa (mislim da ravno takrat ko resetira FSB crkne mrezna karta. V windowsih je ne najde in je ne vidim. Zanimivo je, da mi vcasih prime ce navijem masino, ali pa dela zaradi meni nejasnih razlogov .
Torej kaj bi bilo narobe?
Res je da imam 250W napajalnik, vendar zdaj ko testiram sta vklopljena le plata in disk na strom. Poleg tega imam se v racunalniko zraven vklopljen grafiko(GF3 TI500), ter mrezno kartico (3com 3c905B)
Upam da sem vsaj priblizno razjasnil svoj problem. Nasveti mocno zazeljeni
- premaknil: ToniT ()
Bios? Po cem sklepas? Je najnovejsi gor (no ja predzadnji - zadnji je beta), poleg tega pa mi je to pocelo se preden sem ga flashal (se pravi s starimi, prvotnim biosom).
Super Sonic ::
bios se prenastavlja. mogoce beta oznaka ne vliva ogromnega upanja. se pogosto dogaja. nadgradnja biosa in pika.
p.s. ni povezan z navijanjem
p.s. ni povezan z navijanjem
upirna ::
bios se ti vedno resetira, ker je slaba baterija lai imaš tako narejeno (kot sem si naredil jaz), da vedno, ko ugasneš računalnik se ti vse resestira.
Za baterijo niti se nisem pomislil ceprav je cudno ker je plata stara slabe pol leta. V biosu se da nastavit da se ti resetira ko ugasnes racunalnik(kje?)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icely ()
OwcA ::
Lahko bi bil tudi napajalnik. Dokler je napajalnik (ATX) pod napetostjo in je plošča prikolpljena nanj ta (+5Vsb) ohranja CMOS pri življenju in ne baterija.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Aha. Zdaj sem kupil nov napajalc 360W pa bom videl kako se bo sedaj odzivalo...... samo se ohisje......
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne morem v BIOSOddelek: Strojna oprema | 3696 (3075) | Han |
» | Večji problemi z računalnikom (strojni,programski?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1514 (1173) | vbohinc |
» | Sistem se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 1464 (1249) | šemeno |
» | navijal sem intel quad core q9300 2.5mhz in računalnik se ne prižge večOddelek: Navijanje | 2751 (2041) | SATI |
» | Zagon računalnika, ekran se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 12243 (11630) | k0lar |