» »

LINUX delovna postaja

LINUX delovna postaja

Jan987 ::

Za potrebe delovne postaje za helpdesku podjetja potrebujemo nove računlnike. Za delo se potrebuje dostop do interneta, najbolje v Chrome-u, da dostopajo do internega sistema, učinkovit program za delo z e-pošto (nekaj konkurence Outlook-u), urejevalnik besedil in tabelice. Delovati mora tudi Viber out.

Nekaj opcij sem že pregledal, zanima pa me, kaj menite da bi bila idealna kombinacija za te uporabnike: distribucija, ki se jo nekdo iz "Windows" okolja čim lažje navadi in deluje hitro (kupovali bi se novi računalniki, vendar čim cenejši - kaj predlagate, da bo še OK?) ter ostali programski paketi za zagotavljanje zgornjih poteb?

black ice ::

Takole iz glave ti priporočam naslednje distribucije: Zorin OS, Linux Mint in openSUSE.

mitja73 ::

Chrome box s Chrome OS ?

AnotherMe ::

Pri nas imamo 3 mašine z windows (2 desktop + 1 laptop), nekaj posebnežev (mac, pcbsd...), sicer pa je na vseh ostalih naložen linuxmint (verzije 15-17), večinoma z cinnamon namizjem, 2 z mate, 2 z kde...
Računalniki so low end "poslovni" računalniki hp in compaq, stari 2 do 10 let, recimo c2d, 2gb rama...
Na njih se dela "pisarniške" zadeve: libre office, libreCAD, inkscape, gimp in seveda internet (firefox in cromium), email imamo prek google apps, tako, da posebej clienta ne potrebujemo, preden smo šli k guglu, pa smo uporabljal thunderbird...
Vse nam dela načeloma brez težav, je pa res, da zaposleni niso občutljivi in delajo s tistim, kar jim pride pod roke.
Problem imamo samo z eno kišto, ki se nam iz neznanega razloga obeša in smo na njej zamenjali že res vse (plata, proc, ram, disk, napajalnik, grafična, monitorji, tipkovnica, miška, različni OS: win, ubuntu, mint, suse - RES VSE!), ostalo je samo ohišje in pa... Uporabnik :)

737 ::

Kubuntu je zelo podoben Windows. Večina naprav dela takoj, ko jih priklopiš. Tudi tiskalniki, za razliko od bolj "hekerskih" distribucij.

pegasus ::

Jan987, o VDI varjanti s thin cilenti ste že premislili? Vam ni treba računalnikov kupovat, vzdrževanje vsega skupaj bo pa tudi precej enostavneje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri operacijski sistem uporabljate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
698134 (5131) Poldi112
»

OS za neukega uporabnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
7811357 (8614) blackbfm
»

Prosim predlog-kateri linux? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5916931 (14945) krneki0001

Kdaj bodo v šolah nehali uporabljat MS ekosistem? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Šola
28850561 (44455) Aston_11

Več podobnih tem