» »

Bloodborne

Bloodborne

1
2
3 4

scipascapa ::

http://blog.us.playstation.com/2015/04/...

Bloodborne Sells One Million, First 1.03 Details

oo7 ::

Bloodborne The Old Hunters DLC Expansion Trailer

yayo ::

Evo, jaz sem ravno končal tole zadevo pred kake pol ure, pa se mi nekako ljubi komentirat, čeprav nimam za povedat nič pametnega ;) Absolutno ni moj tip igre, preveč mlatenja in premalo zgodbe - v bistvu zaradi obilice mlatenja kar sproti pozabljaš kdo ti je kaj in kje povedal ter zakaj se v resnici sploh gre. Zaradi nekaterih bossov sem precej grindal (končal sem kot level 107, po 78 urah, nisem delal nobenega Chalice Dungeona, ker zeh... Ena redkih iger kjer sem precej redno čekiral walkthrough, na kar nisem ponosen, malce zato, da ne bi falil kak shortcut in precej zato, da bi skapiral strategijo proti kateremu od bolj zajebanih šefov. Meni najhujša: Martyr Longarius (ali kako se že piše) in morda še bolj tisti trije Shadows Of Yarman (ali kako se že piše). Ostalo je kar šlo, vključno s starim Ghermanom in tisto zadevo, ki se pojavi takoj a tem, ko njega fentaš, če si izbral "skriti" konec. Sem preigral iz čiste trme, da ne bi poslušal "git gud" komentarje, ampak sem ves čas premleval, kako bi raje čas tratil s preigravanjem kake druge igre. Ima pa BB gotovo več šarma kot Dark Souls, katero sem svoj čas pustil kar na polovici, potem, ko sem izbral dexterity build namesto, da bi se šel preprostega tanka in vse zravnal z zemljo. ;)

YesMan ::

Kak komu, samo ne vem zakaj si se silil z njo, če ti ni bla všeč? :P Jaz bi se poscal na tiste "git gud" komentarje.. Ce mi ni všeč, ne bom igral!:D Polek tega pa igra niti ni tak težka kot marsikdo pravi.
Drugače pa; level 107? To si bil kar malo overlevlan za konec se mi zdi :P Jaz ko sem nazadnje obrnil BB z dodatkom The Old Hunters in brez chalice dungeonov sem bil cca. 90. Najhujši boss bitki pa vedno Logarius in Orphan of Kos (najljubši pa Gehrman in Ludwig :D). Škoda, da si čekiral Walkthrough-je.. Souls igre in Bloodborne je v prvo vedno najboljše doživet čisto sam, brez vsega, tudi če veliko krat crkneš, tudi če veliko stvari zgrešiš, tisto prvo, šlampasto krat si vedno najbolj zapomniš (..that's what she said?). S takim špilom si moreš vzet čas in ga ne obrnit zbog tega, da bi ga obrnil :D
Kaj se zgodbe in lore-a tiče, nja, se moreš kar trudit za to v teh špilit, sploh v Bloodbornu, ker moreš bit kar seznanjen z Lovecraftovimi deli, da jo sploh nekako razumeš, če ti že uspe kaj razvozlat is opisov item-ov in iz preproste observacije sveta. Ni tu filmčkov in tudi dialogov skoraj da ne hah :D (kar je meni v bistvu zelo všeč in mislim, da bi več iger lahko na tak način prezentirat svoje zgodbe). Dvomim, da te bo lore zdaj zanimal, ampak vseeno, tukaj je en zelo odber cca 110 stranski esej na dogajanje in karaktere v Bloodbornu (in dodatku), po imenu "The Paleblood Hunt": https://docs.google.com/document/d/1JL5...

V glavnem, meni je bla igra fantastična, oz. v bistvu celo najboljša igra zadnjih kar nekaj let. Bil sem že kar velik fan Demon's in Dark Souls 1, Bloodborne pa mi je preprosto bila pisana na kožo. Igra, katera se je igrala kot prejšnje souls igre oz. precej boljše zaradi hitrejšega in agresivnejšega bojevanja, obenem pa bila postavljena v viktorijansko ero in atmosfero z Lovecraft inspirirano zgodbo (katerih sem velik navdušenec), je kar bila "dream come true" za mene :D Razumem pa seveda, da marsikomu ne ugaja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: YesMan ()

yayo ::

Nisem se dovolj jasno spovedal, BB ni moj tip igre ampak se strinjam, da gre za igro, ki zleze pod kožo, kjer kar naprej razmišljaš, kako boš rešil trenutni problem (tudi, ko ne igraš) in ponavadi potem narediš pravo stvar, nakar naideš na novega... Je tip igre, ki ko, padeš not, se samo še z njo ukvarjaš :P Paleblood Hunt verjetno ne bom bral, sem pa prebral Lovecrafta par deset let nazaj pa igral kar nekaj "Lovecraftovskih" iger, npr Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth, pa Eternal Darkness na Nintendo GameCube. Strinjam se s tem kar praviš o hitrem bojevanju, velik napredek napram počasnosti Souls iger. Torej: igra ni po mojem okusu, ker imam raje "izkušnje" v katere se potopiš kot v kak dober roman, z kredibilnimi liki in motivacijami, ampak razumem, zakaj so nekateri tako navdušeni. Bom pa naredil dooooooolgo pavzo med BB in naslednjo igro v podobnem stilu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yayo ()

BivšiUser2 ::

Evo pa, da še jaz delim mojo izkušnjo z to fantastično igro. Igra je pravi naslednik Demon's Soulsa in kar solidna proti DS1, in DS2, sicer enke nisem obrnil (me niti ni tako vlekla), dvojka je pa šrot, če gledaš da je bilo dosti reskinov in rehashev bossov. Bloodborne ima sicer tudi nekaj brezveznih (celestial emisary in the witches of hemwick), ampak se to kompenzira z ostalimi, še posebej z bossi v Chalice dungeonih (Defiled je bla za******,ok kraljica je izjema). Overall me je igra tako navdušila, da sem jo platiniral (malo švignlanja z vodiči, ampak se za določene trofeje tudi moreš fesjt potrudit (dungeoni), kjer ti vodiči niti nič ne pomagajo (headless bloodletting beast,abhorrent beast)). Zgodba sicer ni direktna, mi je pa kul koliko efforta so ljudlje vložili, da so jo raziskovali in njihovo interpretacijo objavili na youtubu. Uporabnik theDeModCracy je tudi naredil dobro rankiranje bossov v FromSoft seriji in mislim, da jih je kar dobro razvrstil (ok, ljudje so tudi glasovali). Kakorkoli, komaj čakam, da bom imel cajt za The Old Hunters DLC.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

scipascapa ::

ne omenjaj mi dungeon, sploh oba beasta, kjer sem švical 100/uro, je pa padla platina :)
dlc moraš odigrat.

BivšiUser2 ::

Je že kdo igral card game? https://www.amazon.com/CMON-BBN001-Bloo...
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

YesMan ::

Ne me jebat, to dejansko obstaja? :D

BivšiUser2 ::

Ja, naj bi že izšla oktobra v usa, za 12 dni pa tudi pri nas. Naslednje leto aprila pa pride ven nekaj podobnega za Dark Souls.
Sicer v Črni luknji še nič ni napisano zs BBorne, samo za DS.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

BivšiUser2 ::

Evo,namizna igra je izšla, je pa še v črni luknji nimajo. Sem pa malo gledal po straneh in stvar je nesramno draga, ena trgovina(apt to game) sicer jo ima fal, je pa poštnina 54CAD + 6-12 tednov ,da do nas pride. Zgleda, da je igra ful popularna ker je tam, kjer je s poštnino poceni out of stock. Zna kdo kje še kupovati te zadeve oz. jo kdo misli naročit, če ja naj piše ZS, pa se zmenimo za naročilo.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

scipascapa ::

Darky? :)

BivšiUser2 ::

scipascapa je izjavil:

Darky? :)

?
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

grandioso74 ::

Evo, končno zdaj prihaja domov, Bloodborne The Card Game, fantasywelt.de. S poštnino nekaj manj kot 45 eurov.

Dobil danes, Bloodborne The Card Game.

Zgodovina sprememb…

lolek0077 ::

Se igra kdo to igro? Zelo me mika da bi jo zaigral ker je baje kr challange igra :D zanima me ali ima multiplayer in kako dolgo traja zgodba? Ko odigras singleplayer ali je potem late game s tem milsim na pvp ali raid ?

BivšiUser2 ::

Igra je super , če ti je katera izmed Souls super ti bo ta igra bomba, multiplayer pa je coop / pvp invading, nisem sicer sprobal ampak je baje cool. Zgodba, hm...precej nejasna... Glej kanal VaatiVidya. Ko odigraš story priporočam Old Hunters DLC & chalice dungeone.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

lolek0077 ::

Nisem se igral nobene od souls iger ampak tole pa imam ze nekaj casa namen kupiti ker izgleda zelo dobra tudi po ocenah:D Ima se kaj igralcev sploh v pvp-ju glede na to da je stara 2leti?

BivšiUser2 ::

Ja nekaj jih še ima, gledam trenutno enega , ki si build nadgrajuje za PVP.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

lolek0077 ::

kaj pa recimo DARK SOULS 3? je to igra za sebe ali bi mi jo priporocal po tem ko odigram 1 in 2 del ali je to zgodba zase ? Po cem se razlikuje od bloodborna? Tvoje mnenje o Nioh igri ki je podobna tema dvema ?
Ogromno dobrih rpgjev je zato mi svetuj za katerega se naj odlocim:D

BivšiUser2 ::

Kaj pa recimo DARK SOULS 3? je to igra za sebe ali bi mi jo priporocal po tem ko odigram 1 in 2 del ali je to zgodba zase ?

Če hočeš razumeti zgodbo From Softwareovih iger na sploh, moraš prebrati item descriptione, govoriti z NPC-ji, delati queste, se pa zgodba DS1 navezuje na DS3. DS2 ni zelo posrečen vezni člen in je bolj quantity over quality igra, ne bom rekel pa, da je slaba.
Po cem se razlikuje od bloodborna?
Combat. No interconnectivity (povezljivost med lokacijami?)
Tvoje mnenje o Nioh igri ki je podobna tema dvema ?
Igro sem sprobal samo na kratko, vendar po primerjavah z Souls serijo, ki so jih naredili drugi bi rekel, da je to bolj špil, ki si nekatere koncepte samo sposoja, drugače pa je to bolj igra, ki fura "svoje" ideje (ne najdem pravega izraza).
Ogromno dobrih rpgjev je zato mi svetuj za katerega se naj odlocim:D

Sam ne igram veliko RPG-jev bi ti pa priporočal Souls serijo. Če imaš slučajno PS3 bi ti priporočal, da odigraš Demon's Souls (OG souls igra). Potem pa še ostale 4 (Dark Souls 1 nisem nekak imel sicer volje igrati). Če misliš, da so igre pretežke bi ti svetoval Lords of the Fallen. Igra je vrhunski tutorial za Souls serijo.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

yayo ::

lolek0077 je izjavil:

Se igra kdo to igro? Zelo me mika da bi jo zaigral ker je baje kr challange igra :D zanima me ali ima multiplayer in kako dolgo traja zgodba? Ko odigras singleplayer ali je potem late game s tem milsim na pvp ali raid ?

Zgodbe ni, oziroma je zelo v ozadju in nepomembna, glede na to, da boš večino igre preživel na preži, v pričakovanjul napada kakega novega, še nepreštudiranega sovraga. Za razumeti zgodbo je najbolje poiskati kako internetno stran kjer je vse pojasnjeno, ker je po japonsko zamotana, med igranjem pa boš v glavnem skrbel za lastno preživetje. :))

Ghost007 ::

Bloodborne je bol akcijski RPG ce lahko sploh temu tak reces. To je bol ubijanje in na 1000x umiranje. RPG elementov prakticno ni ali pa so skrajno nepomembni. Ne priporocam dobene od teh iger v tem smislu brez da dobro preveris kaj to sploh je. Za ene je to najslabsa zvrst iger na planetu btw. Za druge ena od boljsih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ghost007 ()

lolek0077 ::

Mislim da bom kr kupil bloodborne :D

BivšiUser2 ::

yayo je izjavil:

lolek0077 je izjavil:

Se igra kdo to igro? Zelo me mika da bi jo zaigral ker je baje kr challange igra :D zanima me ali ima multiplayer in kako dolgo traja zgodba? Ko odigras singleplayer ali je potem late game s tem milsim na pvp ali raid ?

Zgodbe ni, oziroma je zelo v ozadju in nepomembna, glede na to, da boš večino igre preživel na preži, v pričakovanjul napada kakega novega, še nepreštudiranega sovraga. Za razumeti zgodbo je najbolje poiskati kako internetno stran kjer je vse pojasnjeno, ker je po japonsko zamotana, med igranjem pa boš v glavnem skrbel za lastno preživetje. :))

Zgodba je, če se ti da prebirati item descriptione pa poslušati NPC-je.

Sicer pa glej videe od YT userja Vaati Vidya.

https://m.youtube.com/watch?v=wjWOy6ioV...
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Zgodovina sprememb…

yayo ::

@S4NNY1
čisto iz firbca, katere igre imaš rad poleg SoulBorne serije?

BivšiUser2 ::

Na sploh cartoon igre a-la Spyro, Crash B.,... Preigram pa tudi kakšne druge, čeprav priznam, da ko preigram Souls like igre bom v krizi, ker je 90% drugih itak že garbage CTRL-C & CTRL-V. Indie igre so tudi zanimive. Bom namerno zavlačeval, da Souls končam, ko Bloodborne 2 pride ven. :D

Živim praktično samo še za Souls. :))
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Zgodovina sprememb…

BivšiUser2 ::

Če ne bi hodil na faks, bi zgnilil za konzolami vrtela pa bi se ena od Souls iger. Trenutno dobil DS3 in se prakticiram za speedrunning, v planu pa je še tudi platina. V BB jo že imam.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

lolek0077 ::

Kdaj je izid bloodborne 2 ce kdo ve?

Gatsu ::

Najprej jo morajo sploh najavit, predno bo datum izida znan...

grandioso74 ::

Lolek0077, prvo preigraj lords of the fallen ,da boš videl, če ti je ta zvrst rpgjev sploh pisana na kožo. To boš že ugotovil pri 3. bossu, če si zadosti potrpežljiv, bb se od ds iger oziroma do 3. dela dark souls serije razlikuje le po tem, da je prisotna hitrejša akcija.
Človek je sam svoj največji sovražnik.

grandioso74 ::

Je pa res kar so nekateri zapisali, ko enkrat padeš v takšen gejm, ala lotf, ds, bb, ga ne moreš več odmislit, premišljuješ samo kako čimhitreje ubiti aktualnega bossa oz. kako čimhitreje priti do naslednjega, fora pa je, da ponavadi ne gre tako zlahka in takoj iz prve.Potem, ko zadevo poštekaš pa si želiš samo še več.
Človek je sam svoj največji sovražnik.

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

grandioso in s4nny v isti temi :D

lolek0077 ::

koliko ur rabi igralec da ga obrne bloodborne seveda? Koliko ur ste potrebovali vi ?

grandioso74 ::

odvisno,enega bossa boš že mogoče v prvem poskusu, nekega drugega mogoče komaj v desetem ali mogoče celo v dvajsetem.mogoče je bil meni prvi boss najlažji tebi bo delal mogoče težave že prvi,,,,,faktorjev ki vplivajo na čas igranja je x, pa tu so še potem dungeoni......odvisno.pod 20 ur ne pričakuj...gejm sicer sam po sebi ni dolg. vidim, da si niti ne predstavljaš tega špila, ko sprašuješ po času.tu je vse relativno....p.s.in verjemi, 20 poskusov ti bo vzelo ca 2 uri čassa, pa si preračunaj.....
Človek je sam svoj največji sovražnik.

Zgodovina sprememb…

lolek0077 ::

Ja imas prav bo tole prva igra taksne zvrsti ki jo bom zaigral :D

Zanima me samo kako se orientira ker po videih gameplayov ni nikjer kompasa ali cesa podobnega kako ves kam moras it?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lolek0077 ()

grandioso74 ::

p.s glej, daj mi naslov pa ti posodim gejm, pa boš videl.mogoče ti zvrst celo "leži", to je gejm kjer ni zemljevidov, to je gejm kjer sam moraš ugotoviti kje je tista prava pot do bossov, daljša in krajša.
Človek je sam svoj največji sovražnik.

Zgodovina sprememb…

grandioso74 ::

p.s.naslov daj na zs, na portalu dober.si ima gejm 58 uporabnikov, končalo je igro 9, 4 imajo platino.lahko, da jih je končalo več in jih ima tudi platino več, odvisno kolko je še tistih, ki je gejm končalo a nimajo alfa funkcije- moj sin je med tistimi, končal gejm plus dlc plus na koncu platina in, ki bi si lahko označili, da so gejm končali.a mislim, da te številke- na tej strani, niso kaj dosti večje-kolko jih je pravzaprav gejm končalo in kolko jih ima gejansko platino.to pove o gejmu vse......
Človek je sam svoj največji sovražnik.

scipascapa ::

bloodborne platina ni tok težka, razen une dol v chalice dungeonsih....una baba, kraljica :)

https://psnprofiles.com/trophies/3431-b...

pa imej sejve, da boš zadnjega bosa repetal.

Gatsu ::

grandioso74 je izjavil:

Lolek0077, prvo preigraj lords of the fallen ,da boš videl, če ti je ta zvrst rpgjev sploh pisana na kožo. To boš že ugotovil pri 3. bossu, če si zadosti potrpežljiv, bb se od ds iger oziroma do 3. dela dark souls serije razlikuje le po tem, da je prisotna hitrejša akcija.



LOTF ima tako lesen combat, da bo prej zasovražil ta tip iger kot pa ga vzljubil. Bloodborne je imo najboljša igra za začetnike.

McClane ::

Točno tako, Lordi so štorasta souls igra, ki želi biti Dark Souls. Kar pogumno na Bloodborne ali pa Dark Souls 3.
Najboljše da greš brez vseh tutorialov in pomoči za prvo izkušnjo, ker si boš drugače samo pokvaril doživetje, če se ti kaj zatakne raje povprašaj.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

scipascapa ::

tako je, naj se izogne LOTF raje, naj proba BB za štart :)

grandioso74 ::

Nič nima bolj štorasto mehaniko kot ds2 in predhodniki oz. je mogoče počasnejši način boja boljši, kaj pa vem. Meni je mehanika vsega dosti boljša v ds2 kot pa v ds3. Saj ni problema, lahko začne tudi z bb, povsem njegova stvar a mislim, da bo že pri prvem bossu rekel, ne, hvala. Če bo sploh do njega prišel oz. bo imel voljo. LOTF sem predlagal zato, ker je mehanika gibanja, akcije in ostalo zelo podobno ds igram, vmesnik še celo prijaznejši do začetnika. Je tudi gejm kjer bo res ugotovil a je to to kar si želi, eno je gledati posnetek na youtubu, drugo pa igrati gejm in ne vedeti kaj ga čaka, kolko upor. je že končalo gejm? Dober.si.......
Človek je sam svoj največji sovražnik.

lolek0077 ::

Igro sem že nabavil pa jo ju3 dobim pa da vidimo :D

grandioso74 ::

Obilo sreče:D
Človek je sam svoj največji sovražnik.

lolek0077 ::

Samo nekaj se me zanima: Pac ko sem napisal o orientaciji kako se orientiras ka to samo tavas pa hodis kam hoces pa nakljucno naletis na bossa al kako ? ps. hvala :D

BivšiUser2 ::

Vedno je vsaj ena pot, če je ni, pač hodiš na okoli, dokler ne prideš do bossa. Nekako pa delaš tudi po instinktu vse skupaj.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

lolek0077 ::

Okej fantje hvala vam da ste potrpezljivi ker sprasujem take bedarije ampak me res zelo interesira :D

BivšiUser2 ::

Ni problema, obilo sreče ti želim.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Gregex ::

Lolek porocaj o vtisih. Upam, da ne bos obupal ze pri clericu, hehe. In kot ze povedano, igra te ne drzi za roko in ni kompasa, mors sam vse raziskat in lahko se ti zgodi, da kakega bossa tudi sfalis, saj je ene par opcijskih. In pa ja, ce ti bo igra v redu, potem definitivno dark souls 3 nabavit. Samo ne obupat, ker igra sploh ni tezka, kokr eni mislijo. Ko pogruntas mehaniko, gre cez kot noz cez puter. Srecno.

lolek0077 ::

Ja seveda bom porocal o vtisih :D
Se enkrat hvala vzpodbudo :D
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dark Souls 3 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Igre
45790622 (1674) oo7
»

Sekiro: Shadows Die Twice (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
24416390 (7354) Argica
»

Nioh

Oddelek: Igre
353350 (1010) oo7
»

Code Vein (Prepare to Dine)

Oddelek: Igre
262518 (869) oo7
»

Lords of Fallen

Oddelek: Igre
275531 (4401) scipascapa

Več podobnih tem