Forum » Hlajenje in modifikacije » Power up
Power up
Pretorijanec ::
Kupu bom peltier. Dobr. Sam kako ga bom napaju? Prebrau sm namrec, da rab peltier za usaj solidno delo usaj 14 amperou. Zdej nism 100% sam men se zdi, da moj napajalnik ne nardi 14 ampou. Kje na napajalniku sploh to pise? Mam 300W MACASE. Torej kaj nej nardim? slisu sm, da ni najbols ce dam AT napajalnik not, ker ne proizvede 14 ampou. Kaj nej torej nardim?
glavic ::
ce ti peltier pri 12V zre 14V je 168W in 300W napajalnik je absolutno premalo.
rabil bi vsaj enih 400W al pa se + ksn 200W napajnik..
rabil bi vsaj enih 400W al pa se + ksn 200W napajnik..
Musselli bizi
Sergio ::
Tjulenj: Ja... 16A pri 220V stari... Ne pa pri 12V
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
RobertM ::
Že spodaj sem Ziziju pisal o
tem.
Najboljša rešitev je samostojen trafo in usmerniški mostiček(v tvojemu primeru bojo verjetno 4 diode),pred trafojem na primarni strani lahko dodaš še regulator za luč(ali podobno)za regulacijo hlajenja.
Ja pa ne pozabi na kakšno varovalko,za trafojem ti priporočam 16-20 A avtomobilsko!
tem.
Najboljša rešitev je samostojen trafo in usmerniški mostiček(v tvojemu primeru bojo verjetno 4 diode),pred trafojem na primarni strani lahko dodaš še regulator za luč(ali podobno)za regulacijo hlajenja.
Ja pa ne pozabi na kakšno varovalko,za trafojem ti priporočam 16-20 A avtomobilsko!
Lep pozdrav Robert
RobertM: sm prebrau tvoj topic ze predn sm dau svojga gor, sam jz u unm nc ne stekam. Kva morm kupt pa kako to gor nastimmam? Nimam blage veze o elektriki.
RobertM ::
Če se ne spoznaš na elektriko,potem poprosi prijatelja ali koga ki sa na to spozna,naj ti napravi nestabiliziran usmernik za 12V/14A,oziroma kolikor rabiš.
No,ko ti to pišem sem se spomnil ene lowcost varjante.Lahko uporabiš kar polnilec za avtomobilske akumulatorje!?
No,ko ti to pišem sem se spomnil ene lowcost varjante.Lahko uporabiš kar polnilec za avtomobilske akumulatorje!?
Lep pozdrav Robert
Sergio ::
Tjulenj: oproščeno ti je
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
birdy ::
ce se ti zdimo stromarji brez zivljenja pol pa nic to bi skoraj lahko vzel kakor zalitev sam ne bom....(sem bolj ali manj zagrizen stromar in bolj malo racunalnicar)
drgac gres v elektrotehno in te bo okol 10Ksit prslo vse to kar je ze nastel
trafo 230V-12V 168W(al karkoli) +grec
mors pa narocit cakas cca 1 teden
drgac gres v elektrotehno in te bo okol 10Ksit prslo vse to kar je ze nastel
trafo 230V-12V 168W(al karkoli) +grec
mors pa narocit cakas cca 1 teden
lp
birdy
birdy
A je kje na Netu navodilo. Tako z fotkami, kako to nardim. Kupim torej transformator iz 230V na 12V. In kaj potem?
kayot ::
Invander16!!Jest ti lohk pomaga če kj ne veš.Dj mi piš na mejl kaj hočeš naredit pa ti bom jest naredu načrt.Če hoč pa ti tud naredim trafo in ostalo vezje. Lohk me pokličeš jutr po drugi uri pa se bova zmenila..
tel.:040-516-361
sir_kayot@hotmail.com
tel.:040-516-361
sir_kayot@hotmail.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | peltier elementOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2437 (2053) | Eru |
» | Kdo bi kupil atx napajalnik za v avto? Iščem morebitne kupce!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1719 (1100) | kovse |
» | Poraba PeltierjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1594 (1354) | _WilL_ |
» | Kako peltier nafutratOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1401 (1219) | R@C@ |
» | Power in peltierOddelek: Pomoč in nasveti | 1172 (1111) | DrSergioDJ |