» »

SMS uganka???

SMS uganka???

Jan17 ::

Živjo,
se je že zgodilo, da kak sms ni prišel...ampak tole...kar ne morem verjet!

Poslal sem sms punci, ona ga je dobila, vendar je bila vsebina smsa spremenjena!!!
Pol smsa, ki sem ga poslal je prišlo normalno, druge pol pa ne, namesto tega pa je bilo napisano nekaj drugega, kar bi lahko bilo izrezano iz smsa, ki sem ji ga poslal pred dvema mesecema.

Torej, predstavljajte si, hotel sem ji napisati da ji prinesem stvari, kot me je prosila, namesto tega pa je prišlo, da jo poberem ob 6h. WTF?

Najprej sem preveril vse aplikacije, pregledal katere imajo dostop do sms sporočil, pa so bile le serijske, nič čudnega.
Potem sem klical na simobil, in z gospodom nisva ugotovila nič pametnega..on je trdil, da je napaka v telefonu, da se kaj takega pri njih ne dogaja. Rekel je, da se zgodi, da isti sms pride večkrat, da bi bila vsebina spremenjena pa ne. Rekel je, da ima on način vnosa abeceda GSM in da se njemu nikdar ne zgodi niti da sporočilo ni dostavljeno. Nekaj je pač moral rečt.

Uporabljam samsung galaxy trend, Android 4.2.2., redno posodabljam programsko opremo...sem pri simobilu, ona pa pri mobitelu..
Punca uporablja galaxy mini2, najbrž malo starejši Android pa kakorkoli že... TO SE NEBI SMELO DOGAJATI!

Ko pride punca domov moram preveriti še njene aplikacije, če ima naložene slučajno kakšne čudne aplikacije, kakšne čudne nastavitve sporočil..
Drugače mi pa ni nič jasno in vas prosim za kakšno mnenje, nasvet..

Hvala in lp,
Jan

shadeX ::

Je dolžina SMS-ja ki si ji ga poslal presegala število 160 znakov?

Sicer pa nisi edini ki se mu je to že zgodilo

EDIT:

Še nekaj. A je bil spremenjen text v slovenščini, in ali je vseboval vsebino ki si ji jo mogoče poslal že pred časom? (če se spomniš)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Jan17 ::

Dolžina smsa je presegala 160 znakov, vendar mislim da je bilo nespremenjenega teksta malo manj kot 160 znakov. (bom kasneje preveril, ko dobim njen telefon)

In pa ja.

Jan17 je izjavil:


Pol smsa, ki sem ga poslal je prišlo normalno, druge pol pa ne, namesto tega pa je bilo napisano nekaj drugega, kar bi lahko bilo izrezano iz smsa, ki sem ji ga poslal pred dvema mesecema.


Če sem natančen ni bilo točno pol, ampak mislim da ni tako pomembno.

kunigunda ::

Tako centrala kot sms center delujeta transparentno. Edini ki lahko spremeni vsebino sms-a je tvoj telefon ali pa od punce telefon ko ga sestavlja.
Preveri se pri njej.

kunigunda ::

Seveda tehnicno obstaja taksna moznost, sploh ce se gibljes v obmocju kjer je slab signal, bi pa moral vedeti oba teksta (zadnjega in tistega ki si ga pred meseci pisal o 6.uri) da bi videl, ce je do situacije prislo, je pa zelo zelo redka.

tlozej ::

Se je sestri večkrat dogajalo, da je telefon namesto napisanega sms-a posredoval enega izmed starejših, ki so že bili poslani isti osebi... Telefon pa eden izmed HTC-jev, ne vem točno kateri...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vdor v telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
101654 (1277) toplakd
»

SMS sporočila dražja kot prenos podatkov iz Hubbla

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
456297 (4097) hamax
»

SMS sporočilo v preteklost

Oddelek: Loža
494008 (2746) BigWhale
»

Čudno sms vprašanje

Oddelek: Mobilne tehnologije
143324 (3049) aljazh
»

Skot pošiljate sms-e ?

Oddelek: Omrežja in internet
252462 (1941) matic

Več podobnih tem