» »

vdor v telefon

vdor v telefon

Lojska ::

Imam samsung galaxy active. Imam 500 zakupljenih smsov in zadnjic sem pogledala porabo ter ugotovila da jih imam samo se 100, po dveh poslanih smsjih sem jih kar naenkrat imela samo se 95. Po se petih poslanih sem jih imela samo se 85. Cudno mi je tudi to da sem zadnjic prejela sms od osebe, ki je zelela sms poslat kolegici in moje stevilke sploh nima niti je ne poznam. zanima me ce je mozno da moje smsje dobiva se kdo drug oz ce je mozno da bi mi kdo udru v telefon in nastimal tako da sms je ki jih posiljam drugim, dobiva tudi on? Ce je mozno kako to vem oz. Preprecim? Hvala :)

TehDucky ::

Če uporabljaš Č,Š,Ž imaš možnost, da ti tvoji smsi uporabljajo drugačno kodiranje kot običajno, kar pa preskoči limit za sms, ki iz 160 znakov skoči na okoli 70. Nato je vsak sms lahko dolg samo 70 znakov. Možnost je, da ŠĆŽ znaki zasedejo več kot običajno znakov in vsak uporabi od 160ih znakov veliko več kot le enega.

Se mi zdi, da je to tvoj problem. Še vedno pa probaš na drug telefon isto sim kartico, pošlješ par semesov pa spremljaš porabo in poročaš.

GTX970 ::

Če je sms daljši od 160 znakov (vključno s presledki) v bistvu pošlješ 2 ali N-tiv ečkratnik števila 160.
Šumniki so zgodba posebej, raje jih ne uporabljaj.

http://www.racunalniske-novice.com/trik...

Če uporabljamo samo črke angleške abecede, je dolžina enega kratkega sporočila SMS omejena na 160 znakov, pri uporabi šumnikov pa se ta omejitev zmanjša na vsega 70 znakov. Šumniki namreč uporabljajo drugo vrsto kodiranja, pri katerem vsak znak zasede 16 bitov, pri klasičnem kodiranju pa znak zasede vsega sedem bitov. Zaradi tega se sporočila s šumniki dolžine 71 ali več znakov razdelijo na več delov oziroma v več sporočil. V tem primeru vam bo ponudnik storitev mobilne telefonije zaračunal vsaj dve kratki sporočili SMS, kar se bo posledično poznalo na mesečnem računu oziroma v količini porabljenih zakupljenih sporočil.



tehnikalije:
https://slo-tech.com/forum/t282002/p179...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

kunigunda ::

Pri SMSih je dovolj en znak, ki ni po standardu (npr sumnik), in bo vse zapisval 16bitno namesto 7.

Normalen sms brez posebnih crk: 160 znakov vsak sms
Normalen sms s posebnimi crkami: 70 znakov vsak sms
Normalen sms brez posebnih crk a daljsi od 160 znakov: 154 znakov vsak sms
Normalen sms s posebnimi crk in daljsi od 70 znakov: 67 znakov vsak sms

Preveri se, ce nimas kaj dodatno instalirano (npr. emoticon)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

GupeM ::

Verjetno je res problem v šumnikih. Sem pa pri zaku za euro (€) opazil zanimivost, da ta porabi 2 znaka. Torej ne spremeni kodiranja v 16 bitno. Kodiranje še vedno ostane 8 bitno, sam znak pa zasede 2 znaka.

kunigunda ::

GupeM je izjavil:

Verjetno je res problem v šumnikih. Sem pa pri zaku za euro (€) opazil zanimivost, da ta porabi 2 znaka. Torej ne spremeni kodiranja v 16 bitno. Kodiranje še vedno ostane 8 bitno, sam znak pa zasede 2 znaka.

7bitno :)
Ja euro,oglati oklepaji,backslash pa se par znakov je se zmeri del default character seta, se enkodira z ESC + koda, tko da ne rab
it na 16bitov. 8bitov se pa uporablja sam za binarne sms-e, ceprov jih ze 100let nism vidu :) Predno je mms biu, so se spomnl slikce ipd posiljat
prek sms.

Lojska ::

Hvala za odgovore. Nikoli ne uporabljam sumnikov, ker vem da zavzamejo veliko vec prostora. Tudi raznih sonckov, ki so v telefon ze integrirani ne uporabljam. Pisem jih sama kot naprimer :), ;), :(...
Pri meni, ce je sms daljsi od 160 znakov ga avtomaticno spremeni v mms, tudi teh imam 500 zakupljenih. Res mi ni jasno!

kunigunda ::

Zahtevaj razsirjen racun, mogoce gor pise, koliko SMS-ov je posamezen sms obracunan oz. odstet od kvote.

Lojska ::

Sm pa klicala na tusmobil, kjer imam sklenjeno narocnino in jim povedala zakaj se gre in so rekli, da ne morem nic. Naj mirno posiljam smsje naprej, placam racun in potem napisem pritozbo.

tomaz_cro ::

Tušmobil


There's your problem...

toplakd ::

Kolikor imam izkušnje s Tušmobilom, vloženih reklamacij sploh ne berejo ali pa samo na pol in potem vedno dobiš odgovor v tvojo škodo.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenski vmesniki - oz. vmesnik v slovenskem jeziku

Oddelek: Loža
91133 (931) Zeberdee
»

SMS sporočila dražja kot prenos podatkov iz Hubbla

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
456204 (4004) hamax
»

pošiljanje SMSov in šumniki

Oddelek: Mobilne tehnologije
71743 (1667) klemenSLO
»

SMS novice

Oddelek: Slo-Tech
181429 (1024) SLOWWWeb.net
»

Skot pošiljate sms-e ?

Oddelek: Omrežja in internet
252387 (1866) matic

Več podobnih tem