Forum » Pomoč in nasveti » graficna kartica-hlajenje čipov
graficna kartica-hlajenje čipov
anzezaf ::
Večer,
imam ponovno vprašanje glede hlajenja čipov na grafični kartici (radeon 4870). Uglavnem, kartico sem razstavil, da bi zamenjal termalno pasto, ker je kartica že malo stara. Opazil sem, da ima kartica tudi termalne trakove (hvala s6c-gEL za pomoč), kot povezavo med hladilnikom in čipi (ne procesorjem). Sedaj pa imam vprašanje:
glede teh termalnih trakov ljudje govorijo po forumih, da niso vredni nič, da je bolje, da se da kaj drugega...kot alternativo omenjajo Tesin Rdeči trak...a kdo ve, za kakšen trak se gre? a je kdo to že prakticiral? in pa seveda ali so termalni trakovi res tako slabi(ker so razmeroma dragi)? ali obstaja še kakšna druga alternativa ali naj grem kar kupiti termalni trak in je to to...aja kartica se uporablja za čisto normalno igraje igric, nič navito ipd...
Hvala vsem za informacije!
imam ponovno vprašanje glede hlajenja čipov na grafični kartici (radeon 4870). Uglavnem, kartico sem razstavil, da bi zamenjal termalno pasto, ker je kartica že malo stara. Opazil sem, da ima kartica tudi termalne trakove (hvala s6c-gEL za pomoč), kot povezavo med hladilnikom in čipi (ne procesorjem). Sedaj pa imam vprašanje:
glede teh termalnih trakov ljudje govorijo po forumih, da niso vredni nič, da je bolje, da se da kaj drugega...kot alternativo omenjajo Tesin Rdeči trak...a kdo ve, za kakšen trak se gre? a je kdo to že prakticiral? in pa seveda ali so termalni trakovi res tako slabi(ker so razmeroma dragi)? ali obstaja še kakšna druga alternativa ali naj grem kar kupiti termalni trak in je to to...aja kartica se uporablja za čisto normalno igraje igric, nič navito ipd...
Hvala vsem za informacije!
espacious ::
Na kratko ... termalni trakovi so ok če vzameš dobre (niti niso dragi - kitajski), so pa dragi v Slo ... oz se jih je težko dobilo (ek-waterblocks, cool-pc) ...
Tesin rdeči trak dobiš v merkurju ali kakšni trgovini z barvami ...
Izgleda nekako takole http://goo.gl/1KPmnk , se dobi v različnih debelinah, širinah, fajn je ker je dvostransko samolepljiv (meni sicer nikol ni blo to ok), kolk to dejansko prevaja (toplote) bo pa moral nekdo drug povedat ...
Obstaja še rešitev z bakreno ploščico primerne debeline, oz kovancem (brušenim-bakrenim) ...
Moj nasvet kupi kitajski termalni trak ... poceni deluje preverjeno, nisem opazil kakšnih razlik v temp.
Kitajski pa ker so kot sem omenil pri nas dragi ...
Tesin rdeči trak dobiš v merkurju ali kakšni trgovini z barvami ...
Izgleda nekako takole http://goo.gl/1KPmnk , se dobi v različnih debelinah, širinah, fajn je ker je dvostransko samolepljiv (meni sicer nikol ni blo to ok), kolk to dejansko prevaja (toplote) bo pa moral nekdo drug povedat ...
Obstaja še rešitev z bakreno ploščico primerne debeline, oz kovancem (brušenim-bakrenim) ...
Moj nasvet kupi kitajski termalni trak ... poceni deluje preverjeno, nisem opazil kakšnih razlik v temp.
Kitajski pa ker so kot sem omenil pri nas dragi ...
LP, espacious
gddr85 ::
Po moje so termalni trakovi čist v redu, ne vem zakaj bi bli slabi. Itak če boš dal nazaj originalen hladilnik potem daš te trakove, če bi imel kakšen aftermarket hladilnik, ki ne bi pokril čipov, bi lahko potem prilepil tudi hladilna rebra na vrmje oz. rame, ki pridejo ponavadi zraven oz. jih kupiš posebej. Kakšna druga lepila pa ne bi glih gor dajal posebej tista ta močna, ki jih potem komaj dol spucaš in po možnosti odtrgaš stran še kakšen čip.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termalni trakOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2440 (1754) | fosil |
» | hd 4850 + AC accelero s1 rev 2 ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7764 (5603) | M-XXXX |
» | Termalni trak ne drzi prevec dobro - odlepil se je...Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2480 (2210) | Bug |
» | Vodni blok za HDD (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5250 (4151) | steev |
» | "Limanje" hladilnikovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2250 (2039) | morphling1 |