Forum » Pomoč in nasveti » kje je problem...disk
kje je problem...disk
Jaymz ::
Spoštovani,
k vam, računalniškim gurujem, se obračam po nasvet.
Težava: na mojem računalniku mi ne deluje več 1tGB sata disk western digital (na svojem računalniku ga je preizkusil bratranec in pravi, da mu ga požene in pregleda normalno)
Ob zagonu računalnika diska niti ne požene (zna biti težava z napajanjem, z motherboardom)?
Kaj sem že testiral: sposodil sem si sata controler (ni delovalo), preizkusil sem s ide to sata pretvornikom za napajalnik (ker ima moj trenutni napajalnik samo en sata kabel) - tudi ni delovalo. Trenutno uporabljam star ide disk, da lahko uporabljam računalnik, ampak nebi rad zapravljal denar za nov napajalnik ali disk, če ne vem v čem točno je težava.
Ima kdo morda kakšne ideje?
Spec:
AMD Phenom II X4 955
Gigabyte GA-MA770-UD3
4gb DDR2
ATI Radeon hd 5770
Hvala
k vam, računalniškim gurujem, se obračam po nasvet.
Težava: na mojem računalniku mi ne deluje več 1tGB sata disk western digital (na svojem računalniku ga je preizkusil bratranec in pravi, da mu ga požene in pregleda normalno)
Ob zagonu računalnika diska niti ne požene (zna biti težava z napajanjem, z motherboardom)?
Kaj sem že testiral: sposodil sem si sata controler (ni delovalo), preizkusil sem s ide to sata pretvornikom za napajalnik (ker ima moj trenutni napajalnik samo en sata kabel) - tudi ni delovalo. Trenutno uporabljam star ide disk, da lahko uporabljam računalnik, ampak nebi rad zapravljal denar za nov napajalnik ali disk, če ne vem v čem točno je težava.
Ima kdo morda kakšne ideje?
Spec:
AMD Phenom II X4 955
Gigabyte GA-MA770-UD3
4gb DDR2
ATI Radeon hd 5770
Hvala
...MorE BeeR...
- spremenil: Jaymz ()
s6c-gEL ::
Model napajalnika ?
Preveri stanje kondenzatorjev na mobo.
Pri bratrancu poženi diagnostično orodje proizvajalca in testiraj disk (long test).
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov
Preveri stanje kondenzatorjev na mobo.
Pri bratrancu poženi diagnostično orodje proizvajalca in testiraj disk (long test).
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov
lc6600gp2 v2.3 600W
tnx za diagnostiko. kako se preveri stanje kondenzatorjev na plošči?
...MorE BeeR...
mihibo5 ::
Slikaj ploščo in objavi sliko, pa poskrbi, da se vidijo vsi kondenzatorji (upam, da veš kako izgledajo). Bomo povedali, katere je potrebno zamenjati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihibo5 ()
BorutK-73 ::
Ker pri kolegu disk dela, je lahko problem tudi z SATA kablom in portom. Probaj drugi kabel in priklopi na druge porte.
kondenzatorjev je cela mama plata polna :D bom poslikal in postal.
porte sem sprobal vse (kot sem rekel, sem tudi sata controller si sposodil in sprobal).
kabel je pa opcija da je šel v maloro ja, to je edina stvar, ki se je še nisem probal od tistih najbolj očitnih :)
porte sem sprobal vse (kot sem rekel, sem tudi sata controller si sposodil in sprobal).
kabel je pa opcija da je šel v maloro ja, to je edina stvar, ki se je še nisem probal od tistih najbolj očitnih :)
...MorE BeeR...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se izklapljaOddelek: Pomoč in nasveti | 2761 (2291) | Duhec |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17903 (14026) | G_mAn |
» | Osnovna plošča za intela ne spusti naprejOddelek: Strojna oprema | 694 (568) | kojot31 |
» | Namizni PC, ka je je šlo v .....Oddelek: Pomoč in nasveti | 1423 (1246) | grizl |
» | Osebni računalnik izklapljanje ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 1265 (1122) | dpgangsta |