» »

kako spremeniti crko particije

kako spremeniti crko particije

danielka84 ::

imam WinXP, problem je ker imam sistem na E particiji, poleg tega se imam particije C, D, F. Na nobeni od teh nimam OSa razen na E, rad bi pa imel tako da bi bil sedanji E -> C in sedanji C -> E ampak sta ti dve particiji na enem fizicnem disku C je primarna E pa je logocni pogon.
Probal sem v computer managment v XPjih pa mi ne dovoli spremenit niti E niti C v seveda eno crko ko se ni uporabljena..
pa se to: na nobeni particiji podatki ne smejo utrpeti kaksne poskodbe. Drugega diska nimam da bi presnel na drug disk, particije so vlke cca 80GB...

any ideas?

lp in hvala!

ToniT ::

Particiji, na kateri je sistem, ne moreš spremeniti črke pogona.

Blup ::

Probi partition magic...

Blup
:\

Tr0n ::

Saj Partition Magic za zamenjavo drive letterja uporablja XP sistem :). V computer managementu bi moralo it. Samo najprej si moras plac naredit. Zdajsni C drajv prestavi na žnj, E na C in potem žnj na nekaj pac.

danielka84 ::

ne gre...
ko hocem spremenit eno ali drugo particijo na tem disku k je sistem gor, mi napise da ne morem spremenit, ker so kao winsi gor.

se kdo s kaksno idejo?

lp

Zgodovina sprememb…

Blup ::

Če maš NTFS mislm, da bo bl teško... če maš pa FAT#" pa probi še z MOVE in prestavi sistemsko particijo na začetek, druge particije pa daj na "hide"... mogoče bo delal...

... drgač ti pa nč drucga ne preostane, kot pa format e:, pol pa s partition magicom v DOSu preimenuješ/premakneš particije, pol pa na novo naložiš Windowse...

p.s. zakaj si pa dau sistem na e: oz zakaj ga kr na enkrat hočeš met na c:?

Blup
:\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

trdi disk hitachi

Oddelek: Strojna oprema
282098 (1733) kerrigh
»

Problem s particijami

Oddelek: Operacijski sistemi