» »

Ali je Gigabyte GA-H77-DS3H fuč?

Ali je Gigabyte GA-H77-DS3H fuč?

brajdo ::

Pozdrav
Omenjena plata se pri vklopu zalaufa za 10s potem se zopet restarta in to v neskončnost. CPU fan samo zavrti, potem nekaj trza do reseta. Odklopil sem vse diske, grafično in RAMe, situacija ostaja ista. Po resetu sem BIOSa brez sprememb. Zamenjal napajalnik...isto. Sistem Win 7 64bit, 16GB crucial ballistik, proc i5 quadro 3G.
Ali lahko naredim še kaj drugega, preden zamenjam plato? Stara je cca 2leti. Ali imajo te plate navado crkavati ali je to slučajno?

MIHAc27 ::

Največkrat je za tako crkavanje kriv napajalnik, Ampak če ste to že zamenjali...je verjetno kar plata.
Čist običajno ni, da tako hitro crkne. Zdržijo ponavadi dlje.

djabi ::

Kaj pa kondenzatorji na matični? V kakšnem stanju so?

Verjetno je problem v napajlaniku ... Možno tudi, da je bilo kakšno nihanje v napetosti in je to poškodovalo komponento.
Je računalnik priklopljen direktno na električno omrežje ali pa je na kakšni zaščiti? Imaš morda UPS?

hojnikb ::

Probaj z samo eno palčko rama..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

brajdo ::

Kondenzator ni noben napihnjen, samo z enim RAMom ista pesem, zamenjal baterijo za BIOS.
Probal sem z novim napajalnikom in sem ga že nesel nazaj, ker sem prvo pomislil na napajalnik. Priklop je direkt na omrežje prek razdelilca, brez UPSa.
Bom jutri nesel nazaj v Funtech oz. na servis saj ima plata 2 leti garancije, kupljena pa je bila novembra 2012.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik je kar naenkrat crknil

Oddelek: Pomoč in nasveti
345937 (4954) solatko
»

Racunalnik ugasa,druga tema,odgovora se vedno ni!

141094 (813) dukenukem
»

rami!

351516 (987) patriot10
»

MAXTOR 120G 8Mb ZE drugic skurjen (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
573738 (2527) M@T
»

AGT Mnenje; Kdo koga? ; zahvala

Oddelek: Kaj kupiti
263578 (2721) kuglvinkl

Več podobnih tem