» »

Racunalnik ugasa,druga tema,odgovora se vedno ni!

Racunalnik ugasa,druga tema,odgovora se vedno ni!

Realman ::

Gre za dvojederni procesor na AM2 podnozju 3800+,napajalnik LC550w.
Graficna 7600GS,1GB rama palcka.RAcunalnik se ugasa, ko sploh ni obremenjen,recimo,ko je na netu.Oz. samo laufa, pa se nic ne dela na njem.Laufal Prime,dela brez problema, ne ugasne.Jezi me ker vcasih ugasne, zelo hitro v par urah, potem pa vcasih dela tudi 2 dni brez problema.Probal tudi 3dmark06,tudi gre skozi.Enostavno nimam vec ideje, kar bi lahko bilo krivo.Sedaj mi je ze plosca sumljiva, ki je Gigaytova, z dvema mreznima.Modela sedaj ne vem tocno.

ZA vse pametne in nespametne nasvete, se vnaprej zahvaljujem

bluefish ::

zaženi v Safe Mode in poglej, ali se bo kje ustavilo. Potem pa nekaj časa poganjaj v njem. Sicer pa se mi zdi, da zadeva ni programske narave. Poglej v BIOS, če imaš vklopljeno kakšno možnost v zvezi z ACPI oz. kaj drugega. Poskusi še z drugim napajalnikom ali pa izklopi kakšno bolj požrešno stvar. Če pa je matična, pa tudi vse to ne bo pomagalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

OChack ::

mal napetosti na rmaih dvign, sicer sm pa na moji plati mev povn težav, zlo hitr se mi je sma od sebe resetirala in potem se ni več zagnal. problem je biv v ramih, probij kšn memtest pognat, lahko d aje kaka palčka rama defektna probi mal še na druge slote dat, drugo firmo rama, sicer je pa lahko plata v k*** za kar sm sicer pr gigabyte mev pred leti en problem sicer socket a plata, problem biv ram
Int€l inside, IDIOT Outside

Cveto ::

Največkrat je problem res v ramih. Probaj dobiti na test kakšen drug ram in poglej če se ti bo še ugašal. Na servisu sem imel že par računalnikov ki so se ugašali, po menjavi rama pa so delali ok.

Resetira se ne, nikoli.Enostavno ugasne.Rame sem testiral seveda z memtestom,pa ne pokaze nic,da bi bilo kaj narobe.Moram dobiti druge,pa menjat.Nisem se imel taksnega primera,pa sem ze res veliko racunalnika,dal skozi roke, servis mislim.:( vedno je bil v teh primerih kriv napajalnik.
Tukaj pa res vec nimam ideje, seveda se potem ostane samo plata,samo to dokazovat v trgovini,je pa druga pesem.
Hvala, vsem za odgovore,ce mi uspe resit sporocim.

bluefish ::

dokažeš brez problema. Comp neseš tja, ga vklopiš in pokažeš problem. Ponudiš jim, da vanj vstavijo svoje komponente in če ne dela je to to. Seveda pa zna postati nerodna situacija, če bo ob drugih komponentah vse delalo :D .

Cveto ::

Mah, ravno takrat ponavadi potem noče crknit. Včasih je tudi tako, da je problem samo v določemni kombinaciji ramov in plate. Ko pa testiraš samo plato in rame pa oboje dela.

Saj to je tezava,da vcasih dela kar dolgo,tudi 2 dni skupaj brez problema.Nisem se nasel nacina,da bi ga sesul-ugasnil,takrat ko bi jaz hotel.Ker potem bi ga ze zdavnaj nesel na servis,pa se naj oni zajebavajo,kaj je krivo.Moram res se rame menjat,plosce ne mislim.
Ceprav memtest kaze vse ok.

poweroff ::

Jaz sem imel podobne težave in sem zamenjal RAMe (pač sem imel dve ploščici) in malce prečistil kontakte z nekoliko bolj grobo krpo (da odstranim morebiten oksid). Potem so se težave čudežno nehale.
sudo poweroff

ShARk63 ::

BIOS update

Stratus ::

UPS si nabavi pa bo verjetno konec tvojih težav. Ali pa si ga sposodi za nekj časa od kakega frenda. Težavo ki jo opisuješ zlahka povzroča občasno nihanje napetosti v el. omrežju, mogoče kak sosed vklopi kakšen stroj ali kaj podobnega. Indukcijski tok lahko povzroči da napajalnik počepne.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

bios je tudi zadnji,saj o tem nihanju sem ze tudi razmisljal,bo treb ares nekje UPS dobiti za probo.Ker to,da se tako neenakomerno ugasa,je res cudno.Bi lahko bilo nihanje napetosti.

OChack ::

super pi 32m in OCCT skup po\en pa povej kok hit se ti sesuje
Int€l inside, IDIOT Outside

Sedaj sem končno prišel do problema.Kot prvo sem zgoraj napisal narobe,gre za ploščo od MSIja K9N Ultra in ta je tudi krivec za ugašanje računalnika.
Problem bi naj bili kondenzatorji in neka veze z IDE napravami.
V glavnem,če ima kdo isti ploščo,ter podobne težave, jo naj brez slabe vesti zamenja,tam kjer jo je kupil.Tukaj še link do problema.
Shutdown problems

dukenukem ::

sj, ko boš nesel nazaj v štrcuno, bojo pa debelo gledal,pol jim pa ta link pokaž ,pa naj se čudjo in zamenajo ,tko men enkrat v mlacomu ni vrjel, da je možno da je kaj narobe z celo serijo plat ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neuspelo navijanje Intel core 2 quad 9550 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
7111719 (10169) Domobrancek
»

Okužen bios?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6811 (669) connel
»

Okvarjen RAM? Prosim za nasvet

Oddelek: Strojna oprema
392384 (1873) Thompic
»

Nakljucno resetiranje racunalnika (asus p45, hd 4870...)

Oddelek: Pomoč in nasveti
332164 (1319) Mordecai

Več podobnih tem