» »

Siol TV na računalniku, občasno zatikanje

Siol TV na računalniku, občasno zatikanje

divx man ::

Zdravo,

Torej imam sledeč problem, ki se mi pojavlja že od samega začetka, ko sem nastavil siol tv na računalniku, vendar sem šele sedaj sklenil da bom vprašal še tukaj, saj zadeva ni tako moteča pa vendarle. Torej ko v Multicast TV gledam katerikoli program, stvar deluje normalno, nato pa naključno (včasih vsakih 2 min, včasih 5 min, včasih na 2 uri) slika zamrzne. Če sedaj pustim na tem kanalu se slika po cca. eni minuti vrne in zopet deluje normalno, če pa takoj, ko slika zamrzne zamenjam kanal in prestavim nazaj na tega, ki je zaštekal, slika zopet deluje normalno. Drugače imam siol tv nastavljen preko 2 kartic (ena za net, druga za tv). Zanimivo je, da siol tv na box-u deluje brez problema. Tudi računalnik sem od prve namestitve siol tv že formatiral in se po ponovni inštalaciji zadeva ni spremenila. Siol TV sem iz firbca ali je problem v tem računalniku, usposobil še na laptopu pa je bila tam zadeva enaka. Ker sem sklnil da je problem v kablu, sem se odločil, da poskusim siol tv nastaviti še preko enega kabla (trunk), pri tem pa je šel kabel iz siolovega routerja na switch od tam pa 2 kabla en v računalnik in eden v box. Zadeva je na boxu igrala brez problema, na računalniku pa se je še zmeraj pojavljalo občasno zatikanje.

Mogoče kdo ve kaj bi lahko bil problem?

futune ::

Na grobo zveni kot problem z igmp snooping ( kar pogost problem pri sistemih z več mrežnimi vmesniki ). Ugasni firewall, izklopi vse mrežne kartice razen sioltv in še enkrat poskusi ( oz. preveri, da ti firewall ne blokira igmp in da imaš pravilno nastavljene vse route ).

Ne spoznam se najbolj na delo z routerji, razen osnovnih nastavitev. Drugače imam inštaliran comodo internet security, vendar, pa sem poskušal več dni predvajati televizijo z izključenim požarnim zidom in antivirusnim programom, pa je še zmeraj prihajalo do zatikanja. Ne vem kaj je to igmp snooping, tako da bi želel malce več informacij okoli tega, pa tudi, kaj si imel v mislih z pravilno nastavitvijo routov? Je pa zaželeno da zadeva deluje z obema mrežnima karticama vključenima, saj bom drugače brez interneta. Siol TV sem na enaki opremi (beri routerju) nastavil pri sosedu, vendar tam zadeva špila brez problemov.

Skratka malce več pomoči v laičnem smislu.

radmannsdorf ::

imaš 100Mb ali 1Gb mrežno kartico?

Preverim ko pridem domov, vendar mislim, da sta obe 1 GB.

Za eno sem skoraj prepričam da je 100MB, za drugo pa nikjer ne najdem podatka. Mogoče veš kako bi to preveril in zakaj je pomembno če je 100Mb oz 1Gb kartica?

radmannsdorf ::

100Mb je pač zmožna 10x manj podatkov prebavit na sekundo. Meni je to delalo v DLNA serverju, komp->tv. full hd mi je zatikal ker sem imel 100Mb kartico. zdaj imam 1Gb kartico in deluje tekoče. Če ti ni preveč za probat, jo dobiš že od 3€ dalje.

Master_Yoda ::

Da ne odpiram nove teme: Sem pucal racunalnik (format) in sem pozabil shraniti MulticastTV playlisto. Ce jo ima kaksna dobra dusa se priporocam (playlista za optiko), ker ona funkcija v MulticastTv ne dela vec - zgleda so stran dol vrgli.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6113468 (9136) Master_Yoda
»

Raspberry PI Openelec in Siol IP TV

Oddelek: Programiranje
53789 (2479) ppeterlin
»

SiOL TV na PC - Windows 7 (strani: 1 2 )

5224770 (8929) slitkx
»

SiolTV - router

204432 (3918) KTr1sk
»

IPTV siol - pomoč prosim

Oddelek: Loža
174153 (3560) KTr1sk

Več podobnih tem