» »

Zamenjava radiatorskih ventilov

Zamenjava radiatorskih ventilov

mk818764 ::

Mogoče je to tema bolj za male oglase, pa vendar me zanima, kere termostatske ventile naj kupim, pa če kdo koga pozna - ali pa se kdo tukaj razume v menjavo.
Moram zamenjat 3 ventile.
nekaj sem brskal da so najboljši Danfoz ali pa Herz. Bom šel malo pogledat v merkur. Vseeno pa rabim nekoga, ki ima orodje pa mi to menja.
Pa brez fušarov - sem imel pred leti enga, pa mi je pol teklo ko so vodo not spustli. Samo sranje pol.
Aja, sem v MB.

Seveda pošteno plačam za pošteno opravljeno delo.

t-zonaz ::

Oba sta dovolj kvalitetna Danfoss in Herz. Ni pa nič takega zamenjat ventile. Rabiš rorcange, predivo in firnež. Prej vodo spustit ven iz cevi, na koncu ne pozabi na odzračevanje.
Za en radiator porabiš 15 min.
t-zonaz

dzinks63 ::

S predivom in firnežem se je delalo včasih, sedaj se uporablja vrvica za tesnjenje navojev, delo je z njo je čisto, hitro in zanesljivo tesni. Npr.: Loctite

Spajky ::

IMHO, dobro je tudi oprati radiator od znotraj in uravnalni ventil za hidravlično uravnoteževanje "spucat" ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

t-zonaz ::

dzinks63 je izjavil:

S predivom in firnežem se je delalo včasih, sedaj se uporablja vrvica za tesnjenje navojev, delo je z njo je čisto, hitro in zanesljivo tesni. Npr.: Loctite

Predivo in firnež se uporabljajo že desetletja in še vedno po vseh bolj resnih objektih. Tesni zanesljivo. Če pa enako velja za razne loctite in ostale teflonska jajca...bomo vidli čez kakšno destletje.
t-zonaz

mk818764 ::

Ravnokar bil v merkurju in bauhausu. Pa niso normalni z cenami. 20€ pride samo glava Danfos, + ventil za 15€
Herz v kompletu je najcenejši za 25€.
Baumax najcenejši v kompletu nekaj čez 34€.

negotiator ::

dzinks63 je izjavil:

Predivo se še vedno uporablja. Pogosteje od teflona. Teflon je bolj tako za kakšna domača popravila, ko se pa dela na novo ogrevanje, se pa ponavadi uporabi predivo.
All easy problems have already been solved.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

radiatorska avt. termostatska glava (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21269276 (9084) zpza
»

Ventil od WC kotlička pušča

102840 (2593) mancini
»

Termostatska glava radiator

82431 (2313) fikus_
»

Sitnost z ročkami