Forum » Pomoč in nasveti » Router Level One
Router Level One
sniper33 ::
Lep pozdrav!
Prvič sem se začel spopadat z mrežami in routerji ter adsl. In seveda sem že na začetku prišel do problema. Adsl na enem računalniku deluje normalno, zdaj sem kupil router Level One FBR 1403TX in seveda bi rad priključil še 3 pc-je. moj pc bi bil glavni kjer bi bil adsl modem in router. vendar ko priklopim še router zraven nič več ne deluje. Gledam status za mrežno povezavo in podatki od pc jo poslani, od routerja nazaj pa nič. Preveril sem tudi ping v dosu, ki pravi da od 4 paketov ni nobenega nazaj. Zanima me kot prvo ali mogoče router ne dela, če pa dela kaj je narobe.
Hvala v naprej!
Sniper33
Prvič sem se začel spopadat z mrežami in routerji ter adsl. In seveda sem že na začetku prišel do problema. Adsl na enem računalniku deluje normalno, zdaj sem kupil router Level One FBR 1403TX in seveda bi rad priključil še 3 pc-je. moj pc bi bil glavni kjer bi bil adsl modem in router. vendar ko priklopim še router zraven nič več ne deluje. Gledam status za mrežno povezavo in podatki od pc jo poslani, od routerja nazaj pa nič. Preveril sem tudi ping v dosu, ki pravi da od 4 paketov ni nobenega nazaj. Zanima me kot prvo ali mogoče router ne dela, če pa dela kaj je narobe.
Hvala v naprej!
Sniper33
Switch ::
Ali ni tako, da modem priklopiš na router in ti potem router sam od sebe poštima povezave. Ob tem pa še eno vprašanje, kako vzpostaviš router, če imaš kabelski modem. Katero številko je potrebno sporočiti operaterju
BosKo ::
Prvo vprašanje si sploh sprogramiral router. Kako se sprogramira router - mas zraven navodila. Routerji se programirjo tako da se povežes preko telneta , novejši pa preko weba. Zato je prvo kar moraš vedet, je IP številka routerja. Številko zveš tako da na svoji mrežni kartici zbrišeš IP oziroma nastaviš da samodejno dobi IP. Znova zaženeš računalo, pol pa ti router dodeli IP, ker je router tovarniško nastavljen da se obnaša kot DHCP server. Pogledaš IP številko in seveda prehod( v command promptu vpišeš "ipconfig"). Številka prehoda je tvoj IP routerja. Komaj zdaj lahko pingaš ko veš IP routerja. Ne vem pa kaj si ti pingal router ali kako stran na internetu. Zdaj ko maš številko routerja se lahko povežeš z njim in nastaviš vse potrebne parametre (uporabniško ime geslo za adsl dostop......)
Upam vsaj da ga veš pravilno priklopit. Router ima WAN in LAN priključke. Na WAN priklopiš ADLS ali kabelski modem na LAN prilključke pa računalnike.
Upam vsaj da ga veš pravilno priklopit. Router ima WAN in LAN priključke. Na WAN priklopiš ADLS ali kabelski modem na LAN prilključke pa računalnike.
segi ::
torej ti mora it pol ADSl povezat kar direktno preko routerja..sicer pa sploh ne opaziš razlike...
---------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------
SEm že probal ga sprogramirat, v navodilih piše da je IP 193.168.0.1 že tovarniško nastavljen, IP imam naštiman za avtomatično dodelitev. Vendar ni preko web nobenaga odgovora.
novi ::
Najbolje je takole. Gres na Local area connections (od tvoje mrezne kartice), in nastavis na fiksni IP. Uporabi za ip 192.168.0.2 in subnet mask 255.255.255.0 . Pol se DNS nastavi na siolovga 193.189.160.11 ! Pojdi v Command Prompt (kao dos) in vtipkaj IPCONFIG (ti izpise tvoje nastavitve, ce nic ne izpise je nekaj narobe), nato se ping 192.168.0.2 da probas sebe in zatem probaj se ruter 192.168.0.1. More delat. Gres v brsklalnik in nastavis tam vse kot je treba uporabi manual.
Ps. Na ruter priključi vse rač direktno z UTP ravnim kablom ne cross-over. In uporabi povsod static IP se hitreje postavi, stevilke jim daj 192.168.0.2 do 254. subnet mask in DNS je povsod isti.
Ps. Na ruter priključi vse rač direktno z UTP ravnim kablom ne cross-over. In uporabi povsod static IP se hitreje postavi, stevilke jim daj 192.168.0.2 do 254. subnet mask in DNS je povsod isti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: novi ()
Evo uspel sem nastaviti router vendar mi pa zdaj se računalniki med seboj ne vidijo. Ne morem ustvariti mreže da bi se videli med seboj! Drugače pa internet deluje na vseh in IP so statični.
iElectric ::
Jst mam pa težavo, da ko odprem port in začenem server od igrce mi router automatično zapre port tcp/udp in mi odpre samo udp. Kako je to možno???
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wireles internetOddelek: Pomoč in nasveti | 1906 (1572) | Mitch |
» | 2x WRT54GL 2x ADSL, skupno omrežje?Oddelek: Omrežja in internet | 2535 (2295) | b |
» | Kako nastaviti LAN?Oddelek: Omrežja in internet | 11601 (7271) | Tomi |
» | router+adslOddelek: Pomoč in nasveti | 2281 (2055) | TribesMan |
» | Računalnika v mreži se ne viditaOddelek: Pomoč in nasveti | 1413 (1203) | Pirmy76 |