Forum » Programska oprema » Winamp in č
Winamp in č
CyberPunk ::
Winamp na Windows 7 mi ne sprejme komadov, ki imajo v imenu črko Č oz. č. Pozna kdo kakšno rešitev? Začuda mu ž in š ne povzročata problemov.
Ozric ::
Poizkusi z Winamp Essentials Packom, morda ti pa tudi tole pomaga http://forums.winamp.com/showthread.php...
Načeloma bi ti verzija winamp5666 morala brati vse datoteke. Meni jih, tudi WIN 7.
Načeloma bi ti verzija winamp5666 morala brati vse datoteke. Meni jih, tudi WIN 7.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ozric ()
kixs ::
harvey ::
Winamp na Windows 7 mi ne sprejme komadov, ki imajo v imenu črko Č oz. č. Pozna kdo kakšno rešitev? Začuda mu ž in š ne povzročata problemov.
Enostavna rešitev je kak multi rename tool -> Č > c, ali pa Total Commander in ctr+M
Sicer pa, kdor poimenuje datoteke z "vejevjem" si je povsem sam kriv....vejevje in ostali čudni znaki v datotekah so mimo in so večkrat lahko vzrok za neznane težave.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Ja, saj CTRL+M v TC sem potem tudi uporabil...
Cudno, da mu samo en od treh sumnikov dela tezave, pri drugih, se kompleksnejsih zapisih (npr. kitajske ali hebrejske), pa normalno prebere, samo v playlisti so potem sami vprasaji.
Ima pa s taisto crko tezave tudi (ena stara, 3.1) verzija ACDSee.
Cudno, da mu samo en od treh sumnikov dela tezave, pri drugih, se kompleksnejsih zapisih (npr. kitajske ali hebrejske), pa normalno prebere, samo v playlisti so potem sami vprasaji.
Ima pa s taisto crko tezave tudi (ena stara, 3.1) verzija ACDSee.
MrStein ::
č ni del "angleške" oz "western" kodne tabele, medtem kot š in ž so, zato tile delajo, č pa ne.
Vzrok je to, da je WinAMP 8 bitni oziroma ASCII program, ki imajo take omejitve.
Delno pomaga, če sistemsko 8 bitno (ali legacy ali kak se že imenuje. V Control panel, pod Regional je na neki Advanced/extra strani) kodno tabelo spremeniš v kako takšno, ki podpira č. Recimo Win-1250 ali nekaj kot central/eastern europe.
Ali pa uporabiš za muziko kaki drugi Unicode program, ki dela z vsemi znaki in hieroglifi.
PS: Google sicer najde nekaj navodil, kaki WinAMP "naučiti" Unicode, mogoče bo ti pomagalo. Recimo: http://www.thefreewindows.com/3005/unic...
Vzrok je to, da je WinAMP 8 bitni oziroma ASCII program, ki imajo take omejitve.
Delno pomaga, če sistemsko 8 bitno (ali legacy ali kak se že imenuje. V Control panel, pod Regional je na neki Advanced/extra strani) kodno tabelo spremeniš v kako takšno, ki podpira č. Recimo Win-1250 ali nekaj kot central/eastern europe.
Ali pa uporabiš za muziko kaki drugi Unicode program, ki dela z vsemi znaki in hieroglifi.
PS: Google sicer najde nekaj navodil, kaki WinAMP "naučiti" Unicode, mogoče bo ti pomagalo. Recimo: http://www.thefreewindows.com/3005/unic...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
s6c-gEL ::
Imam w7/xp in zadnji winamp 5.66, delajo vsi šumniki (čšž).
Raje preveri kaj imaš vpisano v ID3v1 tagu (desni klik v winamp playlist editorju na določen mp3 fajl, view file info).
Raje preveri kaj imaš vpisano v ID3v1 tagu (desni klik v winamp playlist editorju na določen mp3 fajl, view file info).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
V ID3v1 je namesto č-ja "Ä", namesto Č pa je "ÄOE". ID3v2 ima pravilno č. A niso IDji samo za izpis na Winampovem "displayu"?
(EDIT: OE zgoraj je kot ena črka v Winampu; vidim, da se je po submitanju spremenila v dve.)
To glede Control Panela - je mogoče to nastavitev v Region and language - Administrative - Language for non-Unicode programs, Change system locale?
(EDIT: OE zgoraj je kot ena črka v Winampu; vidim, da se je po submitanju spremenila v dve.)
To glede Control Panela - je mogoče to nastavitev v Region and language - Administrative - Language for non-Unicode programs, Change system locale?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CyberPunk ()
Tisto sem nastavil na Slovenian (prej je bilo US). Po rebootu tako Winamp kot ACDSee vidita in predvajata tudi fajle, ki imajo č. Potem je bilo to to.
Unicode API je bil uveden nekje leta 1996... pred skoraj dvema desetletjema.
Motiti se je človeško.
Kaj zdaj, pisemo Winampovim novim lastnikom, da vzamejo to v postev pri naslednjih posodobitvah? :D
Pred leti so napisali, da ne, ni šans.
Mimogrede, to sistemsko nastavitev je možno nastaviti tudi za vsak program posebej. Za primer, če bi en program deloval z eno, drug pa z drugo nastavitvijo. Od Microsoft-a, točno pa bo google našel.
Mimogrede, to sistemsko nastavitev je možno nastaviti tudi za vsak program posebej. Za primer, če bi en program deloval z eno, drug pa z drugo nastavitvijo. Od Microsoft-a, točno pa bo google našel.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Ni šans zaradi backward compatibility? A to za posamezne je z AppLocale?
Ni mi pa jasno, kako je lahko s prejšnjimi (US) nastavitvami pa brez problema bral in predvajal mp3 v hebrejskih in kitajskih črkah...
Ni mi pa jasno, kako je lahko s prejšnjimi (US) nastavitvami pa brez problema bral in predvajal mp3 v hebrejskih in kitajskih črkah...
- Ne vem, tako so v enem forum postu napisali. Lahko pa se premislijo...
- Ja, AppLocale se imenuje, če me spomin ne vara.
- no idea...
- Ja, AppLocale se imenuje, če me spomin ne vara.
- no idea...
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vrača se WinAmp (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 23793 (6088) | zavajon |
» | Po 15 letih konec Winampa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 27399 (18376) | Hayabusa |
» | Adijo, Winamp! (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 7391 (7391) | Dragi |
» | Winamp 2 + Winamp 3 = Winamp 5 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Igre | 7526 (7526) | Avalonis |
» | mp3 id3 v2 tag v winXPOddelek: Zvok in slika | 836 (770) | mangaldar |