» »

Mosfet IFRZ44(N)

Mosfet IFRZ44(N)

steev ::

Zdravo,
zanima me, če lahko nadomestim IFRZ44 z IFRZ44N.
Gre za ježek za regulacijo hitrosti ventilatorja v avtu.
Sem jih zamenjal pa mi ventilatorja sedaj ne prižge, zato me zanima, kako ta N vpliva na vse skupaj.
Je možno, da tako vpliva, da se sploh ne prižge? Ali sem kaj drugega verjetno uničil, ko sem spajkal? Kako diodo npr. ali LM2904n, ki je blizu pa sem ju mogoče pregrel.

Že vnaprej hvala za odgovore.
:|
  • spremenil: steev ()

sas084 ::

Glede na datasheete (IRFZ44, IRFZ44N) ni videt takih razlik, da jih nebi mogu zamenjat. Je pa težko karkoli rečt brez načrta vezja. Verjetno ti je skurilo še ki razen teh mosfetov.

negotiator ::

steev je izjavil:

Zdravo,
zanima me, če lahko nadomestim IFRZ44 z IFRZ44N.
Gre za ježek za regulacijo hitrosti ventilatorja v avtu.
Sem jih zamenjal pa mi ventilatorja sedaj ne prižge, zato me zanima, kako ta N vpliva na vse skupaj.
Je možno, da tako vpliva, da se sploh ne prižge? Ali sem kaj drugega verjetno uničil, ko sem spajkal? Kako diodo npr. ali LM2904n, ki je blizu pa sem ju mogoče pregrel.

Že vnaprej hvala za odgovore.

Če ti ne rata popravit, lahko sam narediš novo vezje, imaš veliko načrtov na netu, ali pa regulator za rc motorje kupiš.

Glede mosfeta pa bi se tudi jaz strinjal, da bi moralo delat, je pa res, da brez vezja se težko kaj reče.
All easy problems have already been solved.

steev ::

Hej, obema hvala. Sem zamenjal še operacijski pa nič ni bilo bolje. Sem potem opazil, da sta bili srednji nogici v kontaktu z nekim uporom na vezju. Sem jih poravnal in zadeva deluje, mi pa je akumulator odletel, ker sem luči pozabil ;(( Se že fila.

Še enkrat hvala za pomoč in lp
:|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupiti napajalno vezje za monitor?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151746 (1368) Brane22
»

Arduino - zunanje napajanje.

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika