» »

C in C++ programiranje in zaposlitev

C in C++ programiranje in zaposlitev

braniak007 ::

Pozdravljeni, prosim za nasvet, sem v iskanju zaposlitve na področju elektrotehnike-avtomatike, in v kolikor prebiram zaposlitvene oglase skoraj v vsakem oglasu zasledim pogoj dobro poznavanje programiranja v C in C++, sedaj pa prosim če mi lahko konkretno nekdo razloži, v splošnem kakšna stopnja znanja programiranja v C in C++ je zahtevana,...ker recimo if, for, while zanke poznam polja poznam, tvorjenje funkcij poznam,... res pa da ne znam OBJEKTNO PROGRAMIRATI, ne znam razdredov, konstruktorjev, dedovanja,... ali se te zadeve konkretno rabijo??? Oz kaj sploh naj preštudiram, da bom prepričal kadrovnika?

Smurf ::

C nima razredov (lahko jih emuliras, ampak to je druga zgodba), C++ jih ima. Iz tega bi ugibal da verjetno nimas "dobrega" poznavanja C, C++. Pac kadrovniku povej, da iz tega se nimas nekih vecjih izkusenj, se pa lahko hitro naucis. Bolj pomembno na zacetku je, da imas kaksen izdelek (diplomska, projekt,..), ki ga lahko pokazes, na podlagi cesar lahko firma ugotovi, da je v tebi potencial.

Drugace pa, dolocene sanse so, da tega nikoli ne bos rabil (ce bos ostal dovolj low level). Ampak zadnje case interdisciplinarnost prinasa denar tako, da se ti pomoje vseeno splaca pogledati te zadeve, na medmrezju imas ogromno literature...

mikojan ::

v oglasu napišejo vsaj 2 leti izkušenj. Poračunaj, koliko znaš ti trenutno C-ja in koliko ga zna nekdo, ki že 2 leti po 8 ur na dan dela nonstop C C C C C C C . No, ko boš imel njegovo znanje boš dobil delo. Lahko upaš, da tudi kaj prej.

technolog ::

Malo več vadi. C je dosti več kot samo osnovne kontrolne strukture (if, for, while), je tudi razumevanje pomnilniškega modela, kar je ključnega pomena. In seveda še mnogo drugega...

Invictus ::

Če pri C in C++ ne veš nič o pointerjih in memory managementu, potem ne znaš jezika.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje/kako ste se naučili programiranja? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Programiranje
21658582 (43258) DaMachk
»

Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
12212471 (10142) 64202
»

C++ vs. C (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
766771 (5762) rokpok
»

Nekaj o programiranju (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
515584 (4724) alesrosina
»

Kateri jezik je bolji?

Oddelek: Programiranje
462183 (1720) Monster

Več podobnih tem