Forum » Programska oprema » Iskanje prostega Ip-ja
Iskanje prostega Ip-ja
ru7 ::
Ker je kak pameten program, ki bi poiskal, če je kak IP prost (samodejno zaznavanje ne najde nič, vendar so prosti), da povežeš komp gor ?
frenk ::
Napiš program k bo ping paketke posilal na ipje in od tistega ki ga ne bos dobil nazaj je prost. Al pa se je paketek zgubil
Mr.B ::
Išči kak ping scanner pod goglom.
drugače pa če skeneraš zunanje "javne" IP-je to nebo dovolj, ker moraš potem saj še telnetatin podobno, ker ti večina firewalov ne spušča takih paketov, pa se boš prilkopil pa bo.
Ampak jaz mislim da imaš ti drug problem. Vedeti moraš sploh kakšen imajo IP območje, kamor se hočeš priklučiti. Če imajo recimo 192.168.10.* ti pa skeneraš v 192.168.1.* območju , seveda neboš nič našel.
drugače pa če skeneraš zunanje "javne" IP-je to nebo dovolj, ker moraš potem saj še telnetatin podobno, ker ti večina firewalov ne spušča takih paketov, pa se boš prilkopil pa bo.
Ampak jaz mislim da imaš ti drug problem. Vedeti moraš sploh kakšen imajo IP območje, kamor se hočeš priklučiti. Če imajo recimo 192.168.10.* ti pa skeneraš v 192.168.1.* območju , seveda neboš nič našel.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
IP območje ne poznam čisto: 192.192.??.**, sem mislil da bo kaj lažje dobit, če ne pa bom kar probaval
b ::
Ce prav razumem, bi rad racunalno prikljucil na omrezje, pa ne ves za noben prost IP naslov, gotovo pa obstajajo.
Ne mores in ne smes si kar vzet enega IP-ja na omrezju, razen ce si ti skrbnik omrezja. Tudi si ne mores pomagat z nekim ping scannerjem, ker le-ta deluje na IP nivoju, ti pa IP stevilke se nimas.
Za take namene je bil razvit protokol DHCP. Check google. V primeru, da na omrezju ni DHCP streznika, pa si lahko pomagas tako kot Apple-ovi OS-i: Izberes en IP iz link-local range-a: 169.254.0.0/16. Teh IP-jev ni mogoce uporabljati na Internetu (niti preko NAT-a), so pa primerni za zaprta omrezja, kjer ni nobenega routerja oz. ce povezas dva racunalnika s crossover kablom, pa se ti ne da nastavljat IP-jev.
Pogooglaj malo: "draft ietf autoconfig 169.254" ter "dhcp rfc"
Ne mores in ne smes si kar vzet enega IP-ja na omrezju, razen ce si ti skrbnik omrezja. Tudi si ne mores pomagat z nekim ping scannerjem, ker le-ta deluje na IP nivoju, ti pa IP stevilke se nimas.
Za take namene je bil razvit protokol DHCP. Check google. V primeru, da na omrezju ni DHCP streznika, pa si lahko pomagas tako kot Apple-ovi OS-i: Izberes en IP iz link-local range-a: 169.254.0.0/16. Teh IP-jev ni mogoce uporabljati na Internetu (niti preko NAT-a), so pa primerni za zaprta omrezja, kjer ni nobenega routerja oz. ce povezas dva racunalnika s crossover kablom, pa se ti ne da nastavljat IP-jev.
Pogooglaj malo: "draft ietf autoconfig 169.254" ter "dhcp rfc"
Fora je v tem, se bom priklopil naslednji vikend na racunalo, ki je v neki majhni racunalnici, administrator mi je povedal, da sta se 2 IP-ja prosta, vendar ni racunalnikov zanj! Vse gre prek ruterja, tako, da bom, če ne bo šlo drugače, bom tisto 486 skinu dol (Only Net), tako, da bom prepisal nastavitve 486 na svojga in zalaufov net!
Uporabnik ::
glede na to da si rekel, da je majhna računalnica, je prfox najbrž mislu, da sta še dve luknji kamor lahk svoj utp kabl vtakneš
Ne, mi je reku, da ma še 2 IP-ja prosta, tako, da bom še malo poguglov in če ne bo druge odklopil 486
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaradi mreže se mi tresejo možganiOddelek: Pomoč in nasveti | 3040 (2056) | Cervantes |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3863 (3337) | NeMeTko |
» | 2x LAN + 2x ADSL + 2x DHCP = kako?Oddelek: Omrežja in internet | 1789 (1516) | b |
» | fiksen ip/dinamicen ip - kako spremenitiOddelek: Omrežja in internet | 5207 (4614) | mazupan |
» | Arnes traffic omejitve?Oddelek: Omrežja in internet | 1401 (1243) | ZlobneZ |