» »

POMOČ!Telefon mi je pred 1 uro padev v vodo

POMOČ!Telefon mi je pred 1 uro padev v vodo

obupana2 ::

Telefon HTC Desire 500 mi je pred 1 uro padev v vodo, iz vode sem ga pobrala takoj in odstranila batarijo, posušila telefon z brisačo ter s fenom za lase, sedaj sem ga poskusula prižgati vendar ekran nekako utripa in se ne prikaže v celoti,zanima me ali je še kakšna možnost da bo telefon delal? koliko pride popravilo na neuradnem servisu za takšno stvar?ker imam telefon dobra dva meseca me res skrbi ker si nebi rada kupila zopet novega telefona saj niso tako poceni;(

Hvala za pomoč
  • spremenilo: obupana2 ()

M-XXXX ::

Napaka, da si ga tako zgodaj prižgala. Daj telefon v riž, riž s telefonom postavi v štedilnik in štedilnik čez noč daj na cca 50C. seveda telefon prej čim bolj razstavi, spihaj. Pa upaj.

obupana2 ::

raztavit negre bolj kot zadni del.in batarija:/

muzičar ::

Riž nima veze. Predvsem ga ne prižigaj in ta moment odstrani baterijo. Potem pa najdi nekoga, ki ga bo razstavil in dejansko spihal vse skupaj + idealno spucal s kakšnim flux removerjem ipd. Največji problem pri teh telefonih (sploh HTC in njegov "unibody" design) je ta, da če se konkretno zmoči ostane voda oz. tekočina med plato in plastiko praktično dokler se ne razstavi oz. zoksidira vse skupaj do amena - to pa zato, ker so precej tesno zaprti skupaj.

V glavenm, če res hočeš da bo delal še nekaj časa najdi nekoga, ki ga bo razstavil in spucal - do takrat pa nobenega štroma zraven -> štrom + voda = oksidacija == electronics cancer :)

obupana2 ::

upam da bo jutri dovolj hitro:(,hvala

St235 ::

če si dala baterijo nazaj noter in telefon prižgala je že prepozno.

ProGo ::

Najverjetneje je bilo prepozno je bilo že, ko je prižgan padel v vodo.

Thunder wave ::

Ne je strašiti no. Meni se je pred dvema letoma Xperia arc S pol ure prala v pralnem pa se danes dela brez problemov. Je pa res, da sem telefonu takoj odstranil baterijo, čimbolj posusil s fenom, ga delno razstavil (kaj dosti se itak ne da) in postavil za 2 dni v riž in na radiator.

shadeX ::

Si imel srečo. Bratu je telefon padel v vodo in se je lahko samo poslovil od njega.

Miškolina ::

Ok, tudi jaz sem bila tolko nerodna, da mi je ratalo utopiti mojega HTC Desire X; po parih dneh sušenja sem ga prižgala, pa je delalo praktično vse, razen ekrana. Kar pomeni, da je telefon zvonil, če me je kdo klical, lahko sem sprejela klic, utripala je lučka za obvestila itd. No, telefon sem dala popravljat znancu, ki je zelo dober serviser, a totalno neresen. Ker je vedel, da mi ne bo veliko računal in posledično ne bo zaslužil kaj dosti, mi je telefon poravljal kar 3 mesece!!!! Med tem ni dvigoval telefona, venomer mi je ponavljal, da čaka na nov ekran itd itd.

No, včeraj sem telefon dobila iz popravila, kao popravlje; a ekran ne dela - stanje je isto, kot je bilo, se pa vidi, da je ekran menjan. Na srečo nisem nič plačala.

Me pa zanima zdaj sledeče; je kakršna koli možnost, da je krivo še kaj drugega, kot le ekran? Ker tega mi načeloma lahko menja cimer za pivo ali dve ..

Invictus ::

Naredi backup in kupi nov telefon ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

moker telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
213176 (2590) azislo
»

Nexus 4 se sreča z vodo

Oddelek: Mobilne tehnologije
213505 (2855) FX6300B
»

Sušenje telefona (voda)

Oddelek: Mobilne tehnologije
253014 (2071) GeForce
»

Telefon padel v vodo (BlackBerry Curve 8900) pomoč...

Oddelek: Pomoč in nasveti
436950 (5650) clothes
»

Mobitel v snegu, kaj storiti?

Oddelek: Mobilne tehnologije
173078 (1926) ziga1990

Več podobnih tem