Forum » Pomoč in nasveti » Testiranje novega prenosnika
Testiranje novega prenosnika
bobicek ::
Prenosnik imam par dni, pa me zanima a je smiselno narediti kake teste? Recimo rama, diska, procesorja in grafe(oz. kar celotnega sistema).
Tole sem našel:
ram:
disk: http://www.geeksinphoenix.com/blog/post...
Dodatno pa me zanima, kako rokovati z baterijo, da ne bi čez par mescev namesto začetnih 4 ur, delovala še samo 1 uro običajne uporabe? Nekaj sem že prebiral online nasvete, a jih je na tone. :) V manualih na HP-ji strani za Pavilione ni nič pametnga.
Večino časa bo računalo delovalo preko napajanja, bo šou pa tudi kdaj na teren. Nekje sem prebral, da mora biti baterija vsaj 1x tedensko izpraznjena, da obdrži za dlje časa možnost dobrega obratovanja. To je tudi moj plan 1x ali 2x na teden, bi izklopil adapter iz računala in bi se baterija do konca izpraznila. Baterije pa načeloma ne bi ven dajal, takrat ko je računalo priklopljeno na napajanje.
Drugače vidim da se da tudi nastaviti možnost porabe energije, je kak smisel, da se varčuje z energijo? Obstaja pa še tudi HP CoolSense, je tudi to smela zadeva za običajno uporabo?
Tole sem našel:
ram:
disk: http://www.geeksinphoenix.com/blog/post...
Dodatno pa me zanima, kako rokovati z baterijo, da ne bi čez par mescev namesto začetnih 4 ur, delovala še samo 1 uro običajne uporabe? Nekaj sem že prebiral online nasvete, a jih je na tone. :) V manualih na HP-ji strani za Pavilione ni nič pametnga.
Večino časa bo računalo delovalo preko napajanja, bo šou pa tudi kdaj na teren. Nekje sem prebral, da mora biti baterija vsaj 1x tedensko izpraznjena, da obdrži za dlje časa možnost dobrega obratovanja. To je tudi moj plan 1x ali 2x na teden, bi izklopil adapter iz računala in bi se baterija do konca izpraznila. Baterije pa načeloma ne bi ven dajal, takrat ko je računalo priklopljeno na napajanje.
Drugače vidim da se da tudi nastaviti možnost porabe energije, je kak smisel, da se varčuje z energijo? Obstaja pa še tudi HP CoolSense, je tudi to smela zadeva za običajno uporabo?
popster ::
edino kar se tiče testiranja novega prenosnika bi ti svetoval cpu stress testing najrajš folding@home. Ne mores verjet kolko prenosnikov se proda ki se pod constantnim stress testom pregrejejo, pa so novi in v garanciji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: popster ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UPS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 28028 (9439) | Vuli |
» | Intelovi mobilni procesorji 9. generacije Core so tuOddelek: Novice / Procesorji | 11948 (9529) | MrStein |
» | Kupujem prenosnikOddelek: Kaj kupiti | 966 (722) | qki |
» | menjava diska v prenosniku na 7200 obr/minOddelek: Pomoč in nasveti | 3592 (2853) | urosp |
» | Celeron M 370 (1.50 GHz) 1M L2 400 MHzOddelek: Kaj kupiti | 1463 (1331) | nurmaln |