» »

Celeron M 370 (1.50 GHz) 1M L2 400 MHz

Celeron M 370 (1.50 GHz) 1M L2 400 MHz

timi007 ::

Kupujem prenosnik za bolj malo dnarja (okoli 200k SIT pri nas al pa tujina), pa me zanima kakšen ja ta procesor oziroma nasplošno kak se obnesejo Celeron M procesorji - izkušnje?

Ali je to samo mobilna različica navadnega deskop celerona ->
ampak to naj bi bil Mobile Celeron, Celeron M pač laufa še z nižjo frekvenco????

S čim se ga da po hitrosti primerjat - s katerimi procesorji, frekvencami? Nisem najdel nobenih testov procesorjev v prenosnikih!

Ne svetovat, da raje vzamem Pentiuma M(cena kar naraste), vem da bi bila najboljša izbira, vendar ne potrebujem najboljšega stroja, samo nekaj da bo solidno delalo, pa da bo baterija en cajt držala( s tem mislim 2-3h, dobro okoli 3h),

zato me zanimajo ti procesorji - izkušnje, mnenja, link kakšnih testov, vse kar je v povezavi..

Najlepša hvala za nasvete!

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mitjaje ::

Motsev: Odgovor pa takešen, da ... :))

kar se tiče mobilnih procesorjev pri Intelu je zadeva takšna. Intel je zamenjal oznake, da bi ljudje nehali gledat samo na clock procesorja, ki "dejansko nima velikega vpliva" na zmogljivost samega procesorja.

Zasnova Intelovega 32bitnega procesorja celeron in celeron mobility, je zelo podobna... Sicer nisem tako poučenih o serijah celeron, a zadeva mislim, da je podobna kot z pentiumovimi procesorji. Če imaš celeron M 1.3 je primerljiv procesor navadnega celerona tam okrog 2400 -2600 Mhz. Zadeva deluje podobno kot pri AMD-jovih procesorjih, ki z manjšim clokom doseže enako zmogljivost kot Intel pri dosti večjem urinem taktu. AMD deva oznake svojih procesorjev takšne, da lahko oznako pri AMD takoj primerjaš z Itelovim procesorjerm ...
Torej AMD 2500+, pomeni primerjava z intelovim 2500Mhz procesorjem (bodisi če gre za AMD XP z P4, ali Septrone z Celeron)

takšne stvari se dosegajo z pomočno nastavitve tranzistorjev, št le teh, kako so zasnovani predpomnilniki L1 in L2, velikosti predpomnilnikov in še en kup dejavnikov, ki bi bilo brezveze omenjat, ker to zate in zame ni pomembno ...

Kar se tiče trajanja akomulatorja, boš željeno cifro vsekakor dosegel z celeron M. AMD-jovih prenosnih procesorjev, ti odsvetujem nakup, vsaj še za enkrat... čeprav sem slišal, da delajo tudi na tem ...

Mogoče pred nakupom prenosnika preveri koliko ima celeron M L2 predpomnilnika... seveda je trenutno idealno 2MB ... kar je manj in kar je več, je za enkrat slabše ... Intel je razvil zelo dober algoritem za naslavlanje in izbiro katere funkcije gredo v predpolnilnik ... No če še koga zanima kaj o predpomnilniku, naj napiše, mu z veseljem razložim ... :))

Mater sem zatežil... konec posta

LP
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

billy ::

Celeron M nima 2mb predpomnilika.

Največ 1mega.

mitjaje ::

Sem preveril in sem opazil ...
www.ultrasplet.net

billy ::

No, še ena razlika med Pentium M in celeronom M je v zmogljivostu nižanja frekvence med delovanjem. Torej P M je zmožen nižati frekvenco, glede na (ne)delo ki ga opravlja celeron pa ne. S tem seveda baterijica zdrži še kakšno urco več pri "pisarniškem" delu.

Drugih razlik ni, tako da bi ti jaz vseeno priporočal celerona M, saj je relativno sposoben strojček.

dejvidlj ::

Celeron M res ni slab nakup, se pa mogoče vseeno splača vložiti še nekaj dodatnih soldov v pentium M zaradi nekoliko boljše avtonomije prenosnika, seveda v primeru pisarniške rabe. Če nameravaš procesor precej obremenjevati s kakšnimi procesorsko požrešnimi programi, razlike v avtonomiji med celeron M in pentium M praktično ni.
Don`t worry, be happy

timi007 ::

Trajanje baterije ne rabi bit ne vem kaj, ampak pridejo situacije, ko bi bilo dobro če zdrzi saj nekaj časa, ne pa da po uri pa pol crkne!

Uporabljat ga pa tudi ne mislim za nevem kaj, sploh za bilo kake igre ne->za to mam deskopa, za čisto običajno uporabo, zato se mi zdi škoda denarja, da bi kupil kaj več, po mojem!

Zanima me le solidna zmogljivost, da ne bom zraven popizdoval!

Jaz mislim da bi tale procesor skupaj z 512MB RAMa moral delat kr cool, zato so me zanimala še vaša mnenja, da se ne bi zmotil, saj mi celeroni drugač ne dišijo nič kaj preveč!

Hvala za vaša mnenja in upam da jih bo še kaj, sploh če kdo uporablja prenosnik s tem procesorjem, predvsem kak se obnese!

dejvidlj ::

Če se ti ljubi, lahko prebereš tale članek na Tom`s hardware, dokaj dobro pojasni razliko med celeron M in pentium M. Kratek povzetek, celeron M je skoraj enakovreden pentiumu M po zmogljivostih, razlikuje se kvečjemu po trajanju baterije pa še to predvsem v primeru, ko opravljaš procesorsko manj zahtevna opravila, v tem primeru tudi zdrži pentium M za kakšno urco več kot celeronski bratec, sicer pa ni bistvenih razlik.
Don`t worry, be happy

timi007 ::

Hvala za članek dejvidlj,
zaj mi je vsaj jasno za kaj gre in dobre primerjeve z Pentiumom M!

nurmaln ::

Tukajboš našel sledeče prenosnike s Celeron M proci pa si mal oglej. Pomoje je katerkoli od teh dobra izbira, še posebej če mu dodaš še 256MB rama.

glej TM2304NLC, TM2304LC, AS1414LC, AS1414LMi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A si kdo lasti prenosnik Acer Aspire 3004NLMi

Oddelek: Kaj kupiti
131513 (1281) mpucel
»

Prenosnik z intel al amd procesorjem?

Oddelek: Kaj kupiti
122083 (1848) carpenter
»

Sempron TM vs. Celeron M ?

Oddelek: Kaj kupiti
411886 (1458) Zheegec
»

Prenosnik s Turion procesorjem

Oddelek: Kaj kupiti
212132 (1763) nurmaln
»

Garancija za laptop

Oddelek: Kaj kupiti
121648 (1304) nurmaln

Več podobnih tem