Forum » Kaj kupiti » Napajalnik za star PC (e8400, geforce 250gts)
Napajalnik za star PC (e8400, geforce 250gts)
Slayer69 ::
Ker mi je očitno na stari kišti crknil napajalnik, bi rabil novega (sedaj sem imel LC6550 GP2 v2.2 silent giant).
Zanima me kaj priporočate za tako konfiguracijo:
intel e8400, asus p5k, geforce 250gts, 2xHDD+1xSSD
Prosim upoštevajte, da gre za star računalnik in da ne bi rad, da cena napajalnika preseže ceno ostalih komponent =)
P.S.: napajalnik mi je spregel ob zadnjem izpadu elektrike - ob vklopu se ne zgodi nič. Tudi če na napajalniku samo povežem črno in zeleno žico se ne zgodi popolnoma nič. Ali je možno, da gre samo kakšna malenkost (kakšna varovalka??) in se da to celo popraviti, ali je pač konec in je potrebna zamenjava?
Hvala.
Lp
Zanima me kaj priporočate za tako konfiguracijo:
intel e8400, asus p5k, geforce 250gts, 2xHDD+1xSSD
Prosim upoštevajte, da gre za star računalnik in da ne bi rad, da cena napajalnika preseže ceno ostalih komponent =)
P.S.: napajalnik mi je spregel ob zadnjem izpadu elektrike - ob vklopu se ne zgodi nič. Tudi če na napajalniku samo povežem črno in zeleno žico se ne zgodi popolnoma nič. Ali je možno, da gre samo kakšna malenkost (kakšna varovalka??) in se da to celo popraviti, ali je pač konec in je potrebna zamenjava?
Hvala.
Lp
BorutK-73 ::
XFX 450W ali 550W in ti ostane za naslednji računalnik.
XFX 450W
http://www.mlacom.si/xfx-pro-450w
XFX 550W
http://www.mlacom.si/napajalniki/xfx-pr...
ps
Če je napajalnik izven garancije, ga odpri in poglej če ima varovalko, poglej tudi če je kaj zasmojeno.
Sprobuj ga pa izven računalnika, priklopi kakšen star disk ali ventilator z stikom med zeleno in črno (kar si že sam sprobal) toliko da vidiš če dela.
XFX 450W
http://www.mlacom.si/xfx-pro-450w
XFX 550W
http://www.mlacom.si/napajalniki/xfx-pr...
ps
Če je napajalnik izven garancije, ga odpri in poglej če ima varovalko, poglej tudi če je kaj zasmojeno.
Sprobuj ga pa izven računalnika, priklopi kakšen star disk ali ventilator z stikom med zeleno in črno (kar si že sam sprobal) toliko da vidiš če dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Hvala za info, vendar se mi zdi 64€ vseeno preveč za ta star sistem (za bodoči rač. pa tudi ne pride v poštev, ker bom takrat ko bom menjaval kupil vse v kompletu - ta pa bo šel tudi v kompletu naprej).
Kaj menite pa o temle:
http://www.mimovrste.com/napajalniki/lc...
(baje je ok za svoj denar in za nezahtevne sisteme - kar mislim da moj je)
Kaj menite pa o temle:
Blinder ::
uzameš osnovnega lc za 20€ in z preostankom denarja kupiš grafično, ki ne potrebuje dodatnega napajanja.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
@Blinder: najlepša "hvala" za sarkastičen in neuporaben odgovor
@hojnikb: lahko v parih besedah utemeljiš zakaj ne?
Hvala za info, vendar se mi zdi 64EUR vseeno preveč za ta star sistem (za bodoči rač. pa tudi ne pride v poštev, ker bom takrat ko bom menjaval kupil vse v kompletu - ta pa bo šel tudi v kompletu naprej).
Kaj menite pa o temle:
Saj ti napajalniki so univerzalni, se ne spreminjajo veliko. Verjamem da ti ni lahko dati 64EUR za napajalc, je pa svetlobna leta pred tvojim izbranim LC-jem ki ni vreden 15EUR, kaj šele 36.
ps
Lahko pa nabaviš rabljenga za 10-15EUR na bolhi za trenutni PC.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Hmm sem gledal malo po bolhi, vendar tisti poceni 10-15e so se mi zdeli isto bolj cheap pa še stari ... tisti malo boljši pa so bili tudi 25€+, tako da se mi ni zdelo smiselno kupiti rabljenega.
Btw glede na to da toliko pljuvate po tem LCju ... kaj pa LC6550GP2 V2.2? Verjetno ni prav veliko boljši, ali pač? Takega sem imel namreč sedaj noter in je delal 6 let brez problema (zanj pa sem pred 6 leti prav tako odštel cca 40€).
Btw glede na to da toliko pljuvate po tem LCju ... kaj pa LC6550GP2 V2.2? Verjetno ni prav veliko boljši, ali pač? Takega sem imel namreč sedaj noter in je delal 6 let brez problema (zanj pa sem pred 6 leti prav tako odštel cca 40€).
@Blinder: najlepša "hvala" za sarkastičen in neuporaben odgovor
pa moj odgovor je bil resen tako konfiguracijo imam naprimer jaz. Pa zadeva ni glasna, kaki ventilator na gts 250 bi se znal kr slišat
Mhm in kateri del tvojega odgovora naj bi bil resen in kako naj bi si z njim kaj pomagal =)?
Hmm sem gledal malo po bolhi, vendar tisti poceni 10-15e so se mi zdeli isto bolj cheap pa še stari ... tisti malo boljši pa so bili tudi 25€+, tako da se mi ni zdelo smiselno kupiti rabljenega.
LC6550GP2 V2.2 mislim da stane več kot XFX550W in je veliko slabši napajlc, tako da je XFX no brainer.
ja tako konfiguracijo imam jaz, tako da je komplet odgovor resen. Če si ljubitelj kvalitetnih napajalnikov pol pa si res ne boš pomagal z mojim odgovorom
Ne nisem ljubitelj ... saj zato pa sprašujem, kaj naj kupim da je poceni ampak še vedno dovolj dobro.
Drugače pa sem tvoj odgovor razumel nekako v tem stilu: "kupi najbolj poceni napajalnik in potem še eno crap grafično, ker ti je ta napajalnik itak ne bo peljal" ... če pa sem te narobe razumel pa se oproščam =)
Torej če prav razumem imaš ti podoben sistem in nek poceni napajalnik in ti deluje OK?
Drugače pa sem tvoj odgovor razumel nekako v tem stilu: "kupi najbolj poceni napajalnik in potem še eno crap grafično, ker ti je ta napajalnik itak ne bo peljal" ... če pa sem te narobe razumel pa se oproščam =)
Torej če prav razumem imaš ti podoben sistem in nek poceni napajalnik in ti deluje OK?
Jaz podoben sistem lavfam na LC550 že cca 5 let, včasih še z 4850 grafično, zdaj je neka 3450 za hdmi.
najcenejši napajalnik na slo trgu imam, zloglasni lc 420 grafa je gt440, mala šala za napajalnik z njeno nizko porabo elektrike. Kake rabljene 4850 4870 pa ne morem tlačit gor, ker bi potreboval boljši napajalnik. Deluje OK, ne moreš pa statistike delat na enmu primeru. Te grafične brez dodatnega napajanja porabijo max ~70W.
LC6550GP2 V2.2 mislim da stane več kot XFX550W in je veliko slabši napajlc, tako da je XFX no brainer.
Sva se mogoče narobe razumela .. nisem imel namena kupit LC6550GP2, samo omenil sem ga ker sem ga imel sedaj noter in sem bil z njim zadovoljen, tako da bi mi nekaj v tem kvalitetnem rangu čisto odgovarjalo. Drugače pa sem opazil ja da je sedaj dražji kot je bil pred 6 leti.
Tudi jaz sem uporabljaj LC-je, imam celo še večje sranje Inter-Tech nekje v škatli. Za tiste čase so bili poceni in dokaj ok za nas(LC), zdaj ko so pa padle cene kvalitetnim napajalcm, je pa LC ostal zadaj.
Hmm ok, če prav razumem torej oba uporabljata (oz sta uporabljala) LCje in sta bila z njimi zadovoljna? V čem je potem prednost 2x dražjega XFXa? (za moj star sistem seveda, kjer je cena bistvenega pomena - če bi kupoval nov komp. mi pri npr 700e strošku ne bi bil problem dat 60e za napajalnik =)).
Hvala za predlog. Samo a lahko prosim še čist na kratko razložiš zakaj? Saj vem da te cheap napajalci ne dajo toliko ven kot obljubljajo, samo vseeno v čem bo 430w corsair boljši od 600w LCja? Ok ena stvar so bolj stabilne linije ... samo a se to sploh pozna na takih sistemih (razumem če maš nek hardcore OC sistem je to ful pomembno)... še kaj?
Kvaliteta v smislu, da bo LC prej crknil? Saj verjetno je v splošnem res, ampak mi je bilo zanimivo ko sta imela dva kolega napajalnike za 100e+ pa sta jima spregla po cca 2h letih, moj cheap pa je delal 6 let. Kar se 12V rail moči tiče: a ni tako da če imaš stock sistem pač je važno samo a lahko pelje ali ne (če je OC in je nekje na meji pa je seveda veliko bolj važna stabilnost linij itd.)?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kompatibilnost (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 2766 (2159) | taz |
» | NapajalnikOddelek: Kaj kupiti | 2053 (1400) | Enite |
» | Napajalnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13138 (8772) | Napajalc |
» | moc napajalnika in r9 280 toxic (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15435 (14894) | hojnikb |
» | Kateri napajalnik za Gigabyte Radeon HD 7950 WindForce 3X 3GB GDDR5 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8603 (7852) | Pesimist |