» »

Adapter pin pri Asusu postane zelo vroč.

Adapter pin pri Asusu postane zelo vroč.

shadeX ::

Zna bit da se moj skoraj 6 let star Asusov prenosnik poslavlja.

Torej pin ki ga priključim v prenosnik, postane med obremenitvijo prenosnika (malo bolj zahtevno delo - mogoče kakšen špil ali pa drugo GPU - CPU zahtevno opravilo) vroč. In s tem mislim tako vroč da ga je nemogoče držati v roki ker se lahko opečeš. Ker je bilo z original adapterjem že tudi težko "zadet" pravo pozicijo da bi prenosnik polnil, sem nabavil drugi adapter. Tudi pri temu se je pin zelo segrel in plastika se je kar stopila.

Zanimivo je to da se to dogaja že od kakšnega oktobra - novembra pa še sedaj ni šel rakom žvižgat, kar sem mislil da tudi bo - takrat.

Če pa recimo prenosnik ni pod obremenitvijo (npr samo brskanje po netu) in je baterija na FULL, potem pin ne postane vroč. Vsaj tako ne.

Zanima me samo kaj bi lahko bilo narobe da se adapterjev pin tako segreje. Adapter sem že izključil kot krivca ker sem poskusil z drugim in je bilo isto. Mogoče je kaj z matično ? Je imel že kdo podoben problem?

 Adapter pin

Adapter pin

SaXsIm ::

Slab stik - okvarjen konektor na laptopu. Včasih imaš napajalni del posebej modul, tako da na kakšnem ebayu lahko najdeš cel modul za zamenjavo, ali pa poiščeš samo konektor ter ga z malce dela (spajkanje) zamenjaš.
SaXsIm

Mitch ::

Saj če sam nimaš spajkalnika oziroma se tega bojiš delat lahko neseš najbližjemu serviserju elektronike in ti bo to naredil v par minutah...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Procesor deluje na ~100%, ne glede na uporabo

Oddelek: Pomoč in nasveti
373295 (2539) GupeM
»

Menjava ventilatorja v napajalniku

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
466789 (3512) radmannsdorf
»

Po dolgem času nov test ventilatorjev na Silent PC Review (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
6012255 (8399) BladE_
»

ugaševanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
284263 (3621) iceman3
»

Doma narejen SSD

Oddelek: Strojna oprema
132297 (1814) Azrael

Več podobnih tem