» »

zakaj samo 75 KM ? (Seat)

zakaj samo 75 KM ? (Seat)

mrTwelveTrees ::

Mašina 1,4 16V pa 75 konjev ?
sramota
ste vidl cene nove Cordobe Seat ? za zjokat

že stari opel kadett jih ma (1,4) 75 KM !
zakaj pa ima lahko clio 1,4 16 V okoli 100KM ?

cekr ::

To je čisto odvisno od izvedbe motorja. Ta socialni Clio sigurno nima takšnega motorja. Obstajajo pa tudi motorji (1,4), ki presežejo 100 KM. Oplov 1,6i pa ima samo 75KM.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

mrTwelveTrees ::

ja vem, ampak zakaj tako malo konjev ?
ne znajo take mašine narest kot pri Renaultu al mislijo če mašina ne bo "navita" da bo več zdržala ?

MadMax ::

saj ni vse v konjih....

Tudi navor ima svoj čar... sicer ne za psihopatsko dirkanje, pa vseeno:D

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

cekr ::

Pri VW-ju že znajo narest boljši motor, samo zanj boš plačal nekaj stotakov več.
Sicer se da pa tudi z 75KM kar lepo peljati.

Nekomu je 75KM dovolj, drugemu pa je premalo. Sicer pa kubatura pri tem nima toliko veze z močjo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

Primoz78 ::

Jaz mam trenutno Ibizo 1,4 16V kot nadomestno vozilo in mislim da za 1,4 motor sploh ne gre slabo...drugac pa mas 1,4 100KM izvedenko ceprav pri stari Ibizi 1,6 105 KM je bilo vec navora in je tudi zato bolj sekala...jo ma frend zato vem kako in kaj :)) drugace pa mi ni vsec ker je zadaj se visja od Leona in je ful slabo pregledna pri vzvratni voznji...se vedno pristajam na Leonu-u :D

lp Primoz

Keyser Soze ::

Probaj ga navit, pa boš videl do kje bo šlo.

Milslim, da imajo VWjevci še vedno boljše mašine kot večina konkurenca. Če pa ima 75 konjev pa še ne pomeni da je slaba mašina, je še ene par drugih dejavnikov.

ssokec ::

8-O Če mogoče še neveste imata VW in Seat enake motorje.

Primoz78 ::

Jap vemo...ker sem mel ze VW in pa Seat-a tud...Tdi 110 KM vem da je od Audija motore...ker pise gor, za ostale pa nevem kje jih delajo.


lp Primoz

wince ::

Ma tudi VW ni vec to kar je bil... (na novem polo-tu po treh tednih zacelo puscat olje na karterju ;( )
ma kaj ti pomaga npr. 140KM ce je masina "mrtva" do 4000-4500vrt. totalno neuporabno....

LP

krneki0001 ::

VW ni bil nikoli nekej več. Motorji sploh niso dobri, avomobili so pa za en k...c. Enkrat si poglej mašino od SAAB-a. Že 16 let delajo iste mašine, pa še vedno ima mašina z 200KM samo 9l povprečne porabe na 100km, kar je za današnje razmere še vedno v mejah noramle. Moj avto je star 16 let, eden prvih s to mašino, pa mi sedaj po 700.000 km prevoženik pije 9,3l povprečno, pa je imel samo 2 večja servisa, vprašaj pa ljudi z VW kok morjo servisov narest, da bi z avtom naredl tok kilometrov.

Za japonce je bilo znano, da so mašino postavl na "ponk" pa so zmerl moč in je imela honda 140KM, pol k so pa na cesto potavl z vso periferijo pa je mel avto samo še 90 - 100KM. To so začel zdej delat francozi. Pa nemci na nekaterih modelih.
Seat, je pač pod okriljem VW, mašina pa je najbrž merjena (po moči 75KM) tako, kot je prav, najbrž z vso periferijo vklopljeno ima ta avto še vedno 75KM, kar za enga cliota s 110KM ne moreš reči, ker je moč merjena samo na mašini brez periferije.
Pod periferijo mislim na vso elektroniko in vse sklope avta.

LP
Nebivedu

||_^_|| ::

mrTwelveTrees: to je najšvohnej varjanta, če ti je premalo kupi močnejšo. simple as that. drugače pa obstaja volkswagnov motor 1,4 16v 100KM, čist tko za informacijo.

||_^_|| ::

nebivedu: motorji sploh niso dobri, avtomobili so pa za en k...c?:) Po kakšni logiki? Pol loh jst tut rečem da je saab en kuracpalac avto ker če bi bil dobr bi jih blo več na cest..al pa kej tazga?>:D

alf__ ::

kerga Saaba mas...

men je carski ksn Saab 9000 bencinski motor, avtomatski menjalnik, 200 KM / 143 kW , usne, les :) pa se pocen so...hm no ja kukr uzames...je pa res da ce s cem nardis 600,700.000 km jih lahko s SAAB-om al pa VOLVO-tom ;)

SAABOV je premal k jih folk ne pozna pa k so dokaj dragi za kupt, vzdzevanje je cenej od mejhnga novga avtka:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: alf__ ()

krneki0001 ::

Jst mam SAAB 9000 2.0 16V TURBO DOHC(129KW/176KM) - letnik 87, vsa oprema razen airbagov. Cena 150.000 sit.


LP
Nebivedu

||_^_|| ::

alf__: jst mam narjenih 630.000 na audiju (2,5TDI).

mrTwelveTrees ::

||_^_||: heh, kok si pa vložu v popravila/servise ? :\

sebastjan v ::

II_^_II-nemške mašine so tko za bl en kur...
Tist motor 1.4 je tudi v polotu(predzadnjem) modelu, ki ne gre nikamor, pa še preveliko porabo ima-okoli 9 litrov na sto(v povprečju)-toliko kot so jih imeli stari fiati 10 let nazaj...
ps-nekje prej si trdil, da ima tist tvoj audi,ki ga fotr vozi 850.000 km, zdaj pa 630.000- Ali bi se že lahko odločil, koliko jih ima v resnici-mogoče 63.000?

sebastjan v ::

Še nekaj: če je le mogoče, odprite motorni pokrov in poglejte kakšna mašina je not: izredno je podobna yugotovi55 ali pa tastarih astrinih 1.4-prava sramota za VW, da si l.2000-2003 sploh dovoli kaj tako tehnično zastarelega upa sploh vstavit v avto...;(( (ali pa v Seata)

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Starih mašin, k so jih preveč naredl se morjo znebit in se jih bodo ker so slovenci tok nori na VW, da si bodo vse te mašine pokupil.

Nekdo prej se je oglasu, da je avto slab, če jih je mal na cesti; he he pol je pa moj avto čist u k...cu, ker jih je mogoče samo 30 do 50 u sloveniji. Zakaj pol to še za dodge-a viper-ja ne rečeš, ker je sam 1 v sloveniji, al pa za hummerja.

Tistih avtomobilov, k jih je dost( renault,VW) so navadna jajca, sej so sami francozi priznal in izjavl;
" ni problem narest dobrega avta pa ga drago prodat, problem je narest slab avto pa ga butcu podtaknt drago" - in ravno to sta ti dve firmi naredili množično prodajo slabih avtomobilov butcem. Na začetku dober avto pol pa smeti.

LP
Nebivedu

R0K ::

Je pa nekaj. folk nebi kupoval VWjev, če nebi bil zadovoljen z njim. Ampak so. So nekako v zgornji polovici lestvice pokvarljivosti.

Ampak raje imam kdaj pa kdaj kakšno težavo z avtomobilom, kot pa da bi mogu grda jajca by japan vozit. Naj naredijo enkrat en konkreten avtomobil. Če bi bil vsej pribljižno tako lep kot multipla bo že to za njih dosežek.

Sicer pa se tile manjši avtomobili VAG koncerna (torej seat, vw, audi in skoda) sploh ne kvarjio veliko. Mogoče se kvari najbol golf, pa še veliko jih je, tako da je to še bolj očitno. Polo in Ibiza nikdar nista bila slaba glede tega. Očitno pri srednjem razredu nimajo tok sreče.

Sicer pa si kdaj pa kdaj poglejte kak US alpa Jap forum v angleščini, bo boste vidli da ima folk precej težav s svojimi avtomobili.

Mene bolj zanima kakšno je stanje pri 'japonskem/ameriskem adacu'. V EU sta prva dva mislim da japonca...me zanima kako je tam...baje je tam bmw visoko na lestvici, pred hondo recimo. samo nikjer ne najdem tega...

R0K ::

pa btw nebivedu. viper je ena jajca od avtomobila. dol ga lohk fukne vsak mal bolj natunan (nad 300km) FWD!! avto. Ima veliko filmčkov ko se kaki pubeci v ameriki podijo na dragih, kaki civici vti natunani vs viper. Viper je lep, ampak pretežek. 911 nima kaj za delat za njim :)

sebastjan v ::

ROK-s tabo sem se že bodel, pa se ne mislim več. Sicer pa si poglej na netu strani:VW sucks,Audi sucks inpd. Je pa res, da lahko najdeš tudi kaj o pokv. jap.avtomobilov-vendar ob sorazmerju med številom japonskih in nemških avtov le te precej zbledijo...
Pa tisto o polotu ne bo držalo-pri 15.000 kilometrih je kolegu crknil ležaj, s katerim "šponaš" zobati jermen in pa aletrnator...
Pa tudi BMW ni ravno vzor zaneljivosti....
ps Pa tudi ti po mojem nisi ne vem kva lep-ampak ne moreš vsega po lepoti oz. všečnosti gledat...

sebastjan v ::

ROK - odpri raje novo temo...:))

stromar ::

VW ima slabe motorje, sem enkrat bral test v Delu (že nekaj časa nazaj), da je imel novi golf pri 50.000km nadpovprečno veliko ovalnost glede na ostale avtomobile
Splača se kupit volvo-ta ali saab-a. Stric ima volvota, naredil je z njim že 450.000km in do sedaj ni imel še nobenga problema z njim

R0K ::

Ti me ne poznaš in zato ne veš kako izgledam. Jest in še veliko drugih znanih avtomobilskih revij pa ve, da japonci delajo grde avtomobile v primerjavi z evropskimi. Sicer se stanje izboljšuje - ampak vseeno, zgodovine se ne da izbrisat.

Drgač pa morm rečt da si en lulek, če sklepaš po enem polotu, ki mu je crknilo to, kar si reku. Od VWjev se kvarita najbolj golf in passat. Polo je izjema, kar dober. Sploh tanov.

Big_Al ::

Ko se že menimo o malih motorjih in KM. CCA 8 let nazaj sem imel priložnost voziti Hondo Civic 1.6-16 (DOHC, brez KAT) nekaj čez 130KM. Fantje to je bolid - pri prehitevanju in obratih nad 4500 si mogel prekleto paziti, da ne naskočiš pred sabo vozečega. Pri hitrostih okoli 200km/h pa je malček že rahlo nervozen. Poraba - sitnica 6.5 - 7.5 L/100km.

Aja, pa še zdaj laufa.....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Big_Al ()

sebastjan v ::

ROK- In ti si dovolj zrel, da lahko sodiš o zanesljivosti nekega enega(2) leta starega grdega polota in o drugih, če pojma nimaš o avtomobilih?

flipflop ::

A potem pravite,da so SAAB in Volvo zanesljivi in da veliko zdržijo? Kaj pa Toyota?

Zdajle sem gledal po Avto.net in se prodajata dva SAABa,oba z okvaro motorja?;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

sebastjan v ::

Čez japonske jih ni, toyota je na samem vrhu, za ameriške pa tudi velja, da se ne kvarijo kaj dosti, samo za Evropo pa niso ne vem kaj primerni(velikost,cene evr.goriv inpd)

||_^_|| ::

sebastjan v: Nikoli nism trdil da ma 850Kkm, najdi če lahko. Ima jih 630. Zdej ma fotr drug avto tega mam pa jst.

mrTwelveTrees: 1x menjava bata (ga je zabil po fotrovi krivdi k je jermen poču), obročki, desni končnik. polet sm ga preštrihu (prej je bil rumen zdej črn) pa mal dodelu (podvozje, muska, sedeži, odbijači od a6,..) Ostalo je pa potrošni materjal (ploščice, diski, filtri, itd.)

sebastjan v ::

Se opravičujem, ne vem zakaj sem imel v glavi 850kkm-seveda,če nisi posta kaj popravljal...

||_^_|| ::

nisem popravlju 100%.
Kar se pa ameriških avtov tiče..ma kaj jstvem..čudne zadeve so to. Mamo doma enga g.voyagerja, samo..zdej smo mel ful stroškov z njim, zdej pa upam da bo špilu tko k je treba.

zanimivost: sm zadnjič gledu ene crash teste, če koda zanima kaj se nrdi z voznikom v fordu F150 al pa v dodge RAMu nej pogleda. Za primerjavo pa je npr. Toyota tundra k je podobnih dimenzij. Vsi avti so isti letnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ||_^_|| ()

sebastjan v ::

Slišal sem tudi, da tisti am.avti, ki so narejeni v Evropi-Avstrija:Gratz niso kaj prida po zanesljivosti, med tema(chr.voyager in pont.transport)-ne vem katerega od teh delajo tam,mogoče pa oba...

krneki0001 ::

flipflop: lastnika teh dveh saabov sta bila dva mulca, ki sta oba norela pa divjala z njimi, ko pa sta avto ustavla, sta pa takoj ugasnla mašine, turbino s tem čist uničiš, ker moraš vsaj 2 minuti počakat, da olje iz turbine steče ven in da se turbina ohladi, ker ta stvar žari zaradi obratov (turbina od 65.000 do 120.000 obratov) sam pa upam da veš kako je če ne pustiš normalno ohladit mašine.

LP
Nebivedu

Keyser Soze ::

No pa dajmo poleg še enega Audija A6 2.5TDI.

470kkm, samo redni servisi. Nobenih okvar ali česa podobnega.

Roko na srce. Japoncev ne morete hvalit kar se tiče oblikovanja. So američani pred njimi. Ampak evropejci imajo pa še vedno oblikovno najelitnejše avtomobile. GB, Italija, Nemčija.

Za moje pojme je Audi car kar se tiče oblikovanja. Čiste poteze, športno elegantne, kvalitetni materiali(tako na pogled, otip in tudi glede obrabe).

Pa vprašaj malo tudi američane(na kakšnem avto forumu). Veliko bi jih rajši imeli audija kot honde. A so slednje bolj dosegljive za njih.

Sicer pa daj malo na MTV. Pa boš videl kakšne makine vozijo ljudje, ki imajo denar.

Cosmo ::

Roko na srce. Japoncev ne morete hvalit kar se tiče oblikovanja.


khm khm..kaj pa Mazda 6 pa nova Honda Accord, pa Nissan Z, Mazda RX-8 itd itd. ?:D
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

ali3n ::

Hm - o lepih in grdih avtomobilih je težko govort... saj imamo vsak svoj okus. Trenutno vozim Volvota 1,8 turbo (120KM) - meni je všeč in praktičen (in zanesljiv - do sedaj samo redni servisi + manšeta od menjalnika), večini se zdi "gajba na kolesih" - zaradi oglatosti,... Prej al slej ga bom menjal za Volota V70, ki se nekaterim zdi "avto za trupla prevažat" - spet zarad oblike,...

Kar se trubinc tiče je pa nebivedu lepo povedal - najprej počasno ogrevanje motorja, ko se ogreje, ga tišči kolkor ti duša (in denarnica) da, ko se bližaš "cilju", vozi 10 minut normalno, da se turbina ohladi... LE tako, bo motor zdržal obremenitve... Tiščanje hladne turbine in nenadno hlajenje pomeni smrt za tak motor - lep primer so Unoti - le malo jih še živi, ker so bli vsi pregonjeni (letel so pa k sneta skira:D ).

Drugače pa moj okus: Volvo, Saab, Toyota, Honda, morda Mercedes... nikoli: BMW, Renault in Fiat
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

Keyser Soze ::

Ja maš prav, sem pozabil tudi to omenit, da imajo vsake oči svojega malarja.


Se pa Japonci popravljajo. sem videl enega terenca od Toyote ene par tednov nazaj.

Zunanjost je še vedno rahlo vzhodnjaška. Notranjost me je pa prav prijetno presenetila.

Nič več tiste cenene plastike. Natančno izdelano. Pa oblikovano lepo.

Ampak moje oči še vedno prisegajo na Audi malarja. Pa SAAB tud ni slab. 9-3.

krneki0001 ::

Matrix: SAAB 9-5 AERO. Pojdi do Jeep - Crysler - kia servisa in boš videl novo "štacuno" SAAB. Pa si ga poglej odznotraj. 9-3 se skrije proti 9-5.

LP
Nebivedu

||_^_|| ::

MatrixMPI: kateri letnik pa je a6? pa kok konjev?

sebastjan v: v gratzu delajo voyagerje, g.voyagerje in cherokeeje. Drugače sm pa slišu da so američani od nakupu zahteval voyagerje iz avstrije ker naj bi bili veliko kvalitetnejši od tistih izdelanih v ZDA.

krneki0001 ::

V avstriji delajo vse mašine za cryslerje in forde.
pa sestavljajo jih tut kr neki.

LP
Nebivedu

sebastjan v ::

Jaz pa sem nekje že pred časom v eni od avto revij videl izledke raziskav, ki so kazale ,da so voyagerji izdelani v Zda bolj kvalitetni oz. da se manj kvarijo...:)

DrSergioDJ ::

ali3n: aaaaa

"nikoli fiat"...

zdej si me pa užalu..

:D
...

Dr_M ::

kar se mojih izkusenj tice...FIAT NE. VW novejsi letniki NE. volvota bi se tut nekak izogibu (al pa tut ne:D ) ker sm vidu na avtocesti goret lepga karavana 850...:\ :\
drugac so pa SAABi res zakon...stric je meu enga starga 99, pa se je prevrnu z njim in je lepo odpru vrata in stopu vn, ceprov je bla streha za 30cm nizja. vidu sm pa se en muvi 1x na netu ze neki casa nazaj, k je model s kalasnikovim strelu v vrata (saab 9000), pa na drugi strani ni blo lukenj.pa avto je biu cist serijski.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

StDo ::

Ko malo berem tole kar se pogovarjate sem se spolnil na Chrysler stratusa avtomatik letnik 1998 (upam da sem prav napisal) imel ga je stric. V dveh letih je dobil dva nova servo volana (stara sta kar crknala), skoraj vse nove lajtnge za zavorni sistem,... Aja k sreči je bil avto še v garanciji tak da so deli in delo bili zastonj, pa hvalabogu za mobilno garancijo.
Poznam pa tudi ko je na golfu 4 star je bil 3 mesece motor preprosto zaribal (tovarniška napaka rekli na servisu) Fiat punto letnik 1999 ob prvem dežju bi lahko avto spremenil v akvarij za ribe. Na servisu ugotovila da niti eno tesnilo ni tesnilo vode!?!?
Pa še jih poznam enih par primerov.
Dejansko je tako da pri avtih moraš met srečo. Glede oblike in videza, proizvajalca pa je stvar okusa. Nikoli ne bo vsem všeč isto.

Keyser Soze ::

Audi je bil od frenda, pa ga je prodal ene pol leta nazaj. Je kupil Volvota s60.

Se pa spomnim tega podatka, ker sva se pogovarjala o tem koliko bi moral držat audijev motor.

Sicer pa važno da avto zdrži brez problemov vsaj 150kkm.Vsaj zame. Če računaš na leto od 20 do 25 tisoč kilometrov, to pomeni starost vsaj 6 let. V tem času pa sigurno že zamenjaš avto.

Sicer pa če imaš srečo boš lahko dobil Daewooja, ki bo brez problemov delal 500 kkm al pa mercedeza SL500, ki bo crknil na vsakih 20 kkm.

To je pa čista resnica. Nobena firma ti ne more 100% zagotovit, da bo avto delal brez problemov. Pa redka, ti bo z veseljem zamenjala avto za novega ali vrnila denar, če se bo stvar nonstop kvarila.

SkIDiver ::

Saab je drag, ko svina. Frend ga je razbil pa so bli deli dragi da popizdš. Še najboljš avtomobile proizvaja Volvo. Najmanj problemov je z njimi. Kako je vzdrževanje se mi ne sanja. Vem tudi da VW smrdi do konca. Če bi se odločal za nakup karavana bi namesto passata raje nabavil Škoda Octavia. Isti avto samo za cenejši dnar. Kot je nekdo omenu. Slab avto prodajajo za velik dnar. Se čist strinjam.

krneki0001 ::

Men je pozimi SAAB 9000 zdrsnu po hribu navzdol in sem imel vrata odprta. Z vrati sem zadel ob skalo in avto se je ustavil. Pozna se samo "špura" na robu vrat, ostalo je celo in vrata se normalno zapirajo. Teža avta je 1800+ kg. To je kvaliteta.

Vzdrževanje SAAB-a je zelo poceni v primerjavi z avtomobili istega razreda - tut do 60% nižje. V primerjavi z kakim renault 5 je pa drago.

LP
Nebivedu

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Renault vs ... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11024687 (22344) krneki0001
»

avtomobilske znamke (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8612521 (9743) iNooby
»

kateri avto kupit... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7141352 (40298) ||_^_||
»

Vaš sanjski avtomobil? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8341015 (39603) krneki0001
»

Poraba vašega avta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
657553 (6403) Boško

Več podobnih tem