Forum » Šola » Fizika - prožna energija
Fizika - prožna energija
mandie ::
Živjo potrebovala bi pomoč pri tej nalogi:
Delno prožno žogo spustimo z višine 2 m nad vodoravnimi tlemi. Od tal se odbije navzgor in se ustavi na višini 1,8 m . Koliko odstotkov začetne energije žoge se pri udarcu ob tla ''izgubi'' (spremeni v notranjo energijo), ker deformacija žoge ni povsem prožna? Katere višine dosega žoga po vsakem zaporednem padcu, če je odstotek izgubljene energije ob vsakem padcu enak.
V sredo pišemo test in mi ta edina dela probleme
Hvala v naprej!
Delno prožno žogo spustimo z višine 2 m nad vodoravnimi tlemi. Od tal se odbije navzgor in se ustavi na višini 1,8 m . Koliko odstotkov začetne energije žoge se pri udarcu ob tla ''izgubi'' (spremeni v notranjo energijo), ker deformacija žoge ni povsem prožna? Katere višine dosega žoga po vsakem zaporednem padcu, če je odstotek izgubljene energije ob vsakem padcu enak.
V sredo pišemo test in mi ta edina dela probleme
Hvala v naprej!
Hayabusa ::
Ko pade iz višine 2m na 0m ima telo v tem trenutku neko potencialno energijo m*g*delta_h
http://www.fiz.e-va.si/lessons/43/
Če se telo potem telo odbije od tal in se dvigne do neke višine 2-x, je odstotek izgubljene energije 10% ob vsakem odboju.
1.8/2 = 0.9 oz 90% (100-90 = 10%).
http://www.fiz.e-va.si/lessons/43/
Če se telo potem telo odbije od tal in se dvigne do neke višine 2-x, je odstotek izgubljene energije 10% ob vsakem odboju.
1.8/2 = 0.9 oz 90% (100-90 = 10%).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje iz fizikeOddelek: Šola | 2060 (1684) | FrRoSt |
» | S kakšno silo se mora objekt odriniti če želi doseči višino 2m?Oddelek: Šola | 1483 (1088) | mojca |
» | Naloga iz fizikeOddelek: Loža | 877 (756) | T0RN4D0 |
» | fizika - gibalna količinaOddelek: Šola | 2320 (2192) | imagodei |
» | Peak power of the human body (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 10665 (7752) | PersonaRudis |