» »

Kršenje intelektualne lastnine

Kršenje intelektualne lastnine

shadeX ::

Intellectual Property: Don’t infringe on the intellectual property rights of others, (including patent, trademark, trade secret, copyright, and other proprietary rights), or encourage or induce infringement of intellectual property rights.

Gre se predvsem za aplikacijo ki sem jo dal na Google Play. Zgornji odstavek sem kopiral iz njihovega TOS.

Zanima me predvsem kje je meja kjer kršim zgornji člen. Recimo dam nek random primer:
Imam aplikacijo ki sem jo sam naredil, ki se kliče Call of Duty - Best strategy. Ikona za program ni kopirana iz neta ampak sem jo ustvaril sam. Je pa res da spominja na original. Prav tako nič iz aplikacije ni kopirano iz neta ampak ustvarjeno iz nule, kar se tiče resources.

Ali sem kršil člen ko sem dal aplikaciji ime Call of Duty - Best strategy? Ali sem kršil člen ker sem uporabil ikono ki spominja na ikono COD-a ?

Zelo rad bi razčistil te pojme preden imam kakšne probleme.
  • spremenil: shadeX ()

Ales ::

Po mojem mnenju (IANAL) z imenom aplikacije kršiš navedeni člen TOS-a pa tudi sam zakon.

O ikoni težko sodim, ker je nisi dal v vpogled. Ampak sam navajaš: "Je pa res da spominja na original", kar meni pove, da tvoja ikona lahko potencialno zavaja uporabnike. V povezavi z imenom aplikacije je namen očiten.

Skratka, ime in ikona tvoje aplikacije namenoma zavajata uporabnike. Ne hecaj se s tem... :P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oracle vs. Google

Oddelek: Operacijski sistemi
93727 (3105) Icematxyz
»

Google Drive - kdo ima dostop?

Oddelek: Loža
173705 (3101) mojsterleo
»

Google Drive je tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6227792 (23150) bond007
»

Uporabniki s Facebookom nezadovoljni, najraje imajo Wikipedijo in Google (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9922301 (19285) Lion29
»

Pirate Bay bo ponudil VPN za pet evrov mesečno

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
296166 (4075) poweroff

Več podobnih tem