Forum » Loža » Odprianje društva v Avstriji
Odprianje društva v Avstriji
shorto ::
Zdravo,
zanima me če ima kdo izkušnje z odpiranjem neprofitnega društva v sosednji Avstriji. Po grožnjah naših vrležov, da bodo bolj enforsali zakonik glede financiranja društev, manjša društva nimajo možnosti preživetja, saj neprofitna društva lahko svoja finančna sredstva nabirajo zgolj iz članarin ter donacij, katerih je pa v malih društev izredno malo, razni dogodki, kjer se lahko kaj zaračuna torej odpadajo, saj v očeh inšpektorjev to izpade kot delo na črno.
Kolikor se govori se mnogo društev seli sedaj k našim sosedom, če je to res ali ne ne bi vedel, vendar me zanima postopek kako se to izvede, ter morda če kdo ve kakšni so pogoji za izvedbo le-tega, saj naj v Avstriji nebi bilo omejitev glede napajanja društva, dokler pač ne pride do tega da ima kdo dolge prste in denar dejansko dviguje za lastno porabo, torej dokler ta ostane na TRRju društva zato da lahko društvo funkcionira naj nebi bilo problema, tudi če se organizira profitni dogodek.
Kakršnakoli informacija je dobrodošla.
zanima me če ima kdo izkušnje z odpiranjem neprofitnega društva v sosednji Avstriji. Po grožnjah naših vrležov, da bodo bolj enforsali zakonik glede financiranja društev, manjša društva nimajo možnosti preživetja, saj neprofitna društva lahko svoja finančna sredstva nabirajo zgolj iz članarin ter donacij, katerih je pa v malih društev izredno malo, razni dogodki, kjer se lahko kaj zaračuna torej odpadajo, saj v očeh inšpektorjev to izpade kot delo na črno.
Kolikor se govori se mnogo društev seli sedaj k našim sosedom, če je to res ali ne ne bi vedel, vendar me zanima postopek kako se to izvede, ter morda če kdo ve kakšni so pogoji za izvedbo le-tega, saj naj v Avstriji nebi bilo omejitev glede napajanja društva, dokler pač ne pride do tega da ima kdo dolge prste in denar dejansko dviguje za lastno porabo, torej dokler ta ostane na TRRju društva zato da lahko društvo funkcionira naj nebi bilo problema, tudi če se organizira profitni dogodek.
Kakršnakoli informacija je dobrodošla.
joze28 ::
Drušrvo v Slo. Lahko opravlja pridobitno dejavnos. Za njo se je potrebno registrirati.....
shorto ::
Potem nekako izgubiš naziv neprofitno ali ne? Morda veš kaj to s sabo prinese? Nekako sumim, da naša vlada ne dopušča profitne dejavnosti v RS, brez da oni kako pristavijo svoj lonček, četudi so finance porabljene samo za delovanje društva?
nejcek74 ::
Racunovodsko imas lahko razdeljeno na profitni in neprofitni del. Konkkretno vem, da tako (urejena) planinska drustva laufajo. Samo se ti po mojem ne splaca, ce nimas stalne dejavnosti. Kolikor vem lahko ?enkrat? na leto se vedno organiziras dogodek? Brez problema lahko po mili volji organiziras dogodke, ki so v skladu z namenom delovanja drustva. tistim ki dogodke vodijo lahko se vedno izplacujes nadomestilo stroskov.
Drugace je pa jasno da bojo morali prej ali slej pocistiti vecji del drustev. Ker so ze dolgo casa pranica denarja. Dvomim pa da ti bodo Avstrijci dovolili vec svobode kot Slovenci, ni prav nobenega razloga za to.
Drugace je pa jasno da bojo morali prej ali slej pocistiti vecji del drustev. Ker so ze dolgo casa pranica denarja. Dvomim pa da ti bodo Avstrijci dovolili vec svobode kot Slovenci, ni prav nobenega razloga za to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ustanovitev društvaOddelek: Loža | 8372 (3476) | šernk |
» | Društvo-denar iz njega + zaračunavanjeOddelek: Loža | 4766 (4155) | St235 |
⊘ | SAZAS - Račun za kresovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11047 (9578) | Gandalfar |
» | Organi društvaOddelek: Loža | 1779 (1446) | SkIDiver |
» | Naj bi SAZAS nezakonito prisluškoval in sledil direktorju UIL?Oddelek: Novice / Zasebnost | 13316 (11328) | poweroff |