Forum » Programiranje » Iščem programerja
Iščem programerja
rokibalboa ::
Pozdravljeni,
Trenutno imam prodajno spletno stran za nekaj izdelkov. Stranke mi naročila oddajajo preko kontaktne forme in naročilo prejmem na mail. Do tu je vse lepo in prav. Problem pa je sledeč.
Za izdajo računov uporabljam čebelico, stranke mi plačujejo preko upn nalogov po povzetju in stranke si v bazo shranjujem ročno. To pomeni, da moram vsako stranko najmanj 4x vpisati preden ji pošljem paket.
Stvar bi rad avtomatiziral na tak način, da bi mi nekdo izdelal neko skripto oz. aplikacijo ki bi stranki avtomatsko poslala račun, mi izpolnila upn nalog če je mogoče in to isto stranko zapisala v neko tabelo, da bom lahko imel stik z strankami.
Če že kaj podobnega obstaja bi se priporočal, ali pa če bi mi znal kdo svetovati kako naj si stvar avtomatiziram.
Vem da bi lahko imel spletno trgovino ampak stranke so več ali manj starejše osebe, ki že tako ali tako kličejo in če bi se morale ubadati še s košaricami se bojim da nebi bilo take prodaje.
Če je kakšen ki se na to spozna in bi lahko svetoval, mi lahko piše tudi na ZS, kjer dobi še nadaljne informacije.
Lp Rok
Trenutno imam prodajno spletno stran za nekaj izdelkov. Stranke mi naročila oddajajo preko kontaktne forme in naročilo prejmem na mail. Do tu je vse lepo in prav. Problem pa je sledeč.
Za izdajo računov uporabljam čebelico, stranke mi plačujejo preko upn nalogov po povzetju in stranke si v bazo shranjujem ročno. To pomeni, da moram vsako stranko najmanj 4x vpisati preden ji pošljem paket.
Stvar bi rad avtomatiziral na tak način, da bi mi nekdo izdelal neko skripto oz. aplikacijo ki bi stranki avtomatsko poslala račun, mi izpolnila upn nalog če je mogoče in to isto stranko zapisala v neko tabelo, da bom lahko imel stik z strankami.
Če že kaj podobnega obstaja bi se priporočal, ali pa če bi mi znal kdo svetovati kako naj si stvar avtomatiziram.
Vem da bi lahko imel spletno trgovino ampak stranke so več ali manj starejše osebe, ki že tako ali tako kličejo in če bi se morale ubadati še s košaricami se bojim da nebi bilo take prodaje.
Če je kakšen ki se na to spozna in bi lahko svetoval, mi lahko piše tudi na ZS, kjer dobi še nadaljne informacije.
Lp Rok
korenje3 ::
Če preko te forma stranka točno določi kaj bo kupila, potem se da to z lahkoto narediti.
Ne vem pa kako je z bankami, da bi avtomatsko preverjalo namen nakazila, če je stranka plačala...
Ne vem pa kako je z bankami, da bi avtomatsko preverjalo namen nakazila, če je stranka plačala...
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Ubistvu UPN nalog služi le pošti kot plačilo po povzetju, in ga predložim k pošiljki. Se pravi stranka nič ne plačuje preko UPNja v naprej. UPN nalog služi zato ker je provizija Pošte nižja kot nakaznica. Upn sem mislil sam printat s tem da bi mi podatke že avtomatsko vnesel v polja.
elrado ::
Se pravi želiš
1 dobiš mail
2. preko forme izbereš/dodaš stranko
3. vpišeš ceno in natisneš upn
4. mogoče oznašič če je bilo plačano, kdaj je bilo plačano (resnost strank)
Za takole zadevico je kaki Excel ali Access super zadeva.
Recimo v accessu potrebuješ vnosno formo, 1 poročilo in mogoče obrazec za pregled.
Kaka podobna zadeva pomoje že obstaja a na žalost ne vem zanjo :/
LP
1 dobiš mail
2. preko forme izbereš/dodaš stranko
3. vpišeš ceno in natisneš upn
4. mogoče oznašič če je bilo plačano, kdaj je bilo plačano (resnost strank)
Za takole zadevico je kaki Excel ali Access super zadeva.
Recimo v accessu potrebuješ vnosno formo, 1 poročilo in mogoče obrazec za pregled.
Kaka podobna zadeva pomoje že obstaja a na žalost ne vem zanjo :/
LP
Mail dobim v vsake primeru, in stranko v Poštinem programu vnesem da mi kreira UPN. Glede plačil moram priznati da sem zelo zadoboljen, v treh mesecih niti enega neplačnika.
Postopek bi moral biti nekako tako:
Ko stranka odda naročilo se avt. Shrani med stranke v npr txt datoteko. Naročilo dobim na mail kot že sedaj.
Stranka prejme račun po epošti in "hvala za nakup bla bla bla..." to bi bilo poslano s čebelice.biz ali mogoče lahko tudi z lastne invoice forme.
Jaz npr izberem stranko z baze in mi vnese podatke njene na UPN, kjer lahko dopišem oz popravim znesek. Ga sprintam dodam k paletu in čao..
Upam da je kaj bolj jasno.
Lp
Postopek bi moral biti nekako tako:
Ko stranka odda naročilo se avt. Shrani med stranke v npr txt datoteko. Naročilo dobim na mail kot že sedaj.
Stranka prejme račun po epošti in "hvala za nakup bla bla bla..." to bi bilo poslano s čebelice.biz ali mogoče lahko tudi z lastne invoice forme.
Jaz npr izberem stranko z baze in mi vnese podatke njene na UPN, kjer lahko dopišem oz popravim znesek. Ga sprintam dodam k paletu in čao..
Upam da je kaj bolj jasno.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rokibalboa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MindFactory mnenje (strani: 1 2 3 4 … 52 53 54 55 )Oddelek: Kaj kupiti | 492007 (6005) | fireX88 |
» | Zakaj tako visoka carina? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 21103 (10505) | BorutK-73 |
» | Kraj rojstva in pošta Slovenije (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7564 (5487) | Cange |
» | Kdo tuki nateguje (dogodivščine s pošto (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14776 (9829) | darkolord |
» | Plačilo v tujinoOddelek: Loža | 11664 (9115) | Tilen |